Viatge al Tibet i Nepal

La serralada de l’Himàlaia divideix aquests dos països tan diferents entre sí malgrat la seva proximitat. El viatge pel Tibet ens mostrarà uns paisatges semi-desértics, rodejats per les muntanyes més altes de la terra i amb unes condicions tant climàtiques com de vida molt dures. El país del mal de cap, com l’anomenen els xinesos, l’habiten unes gents amb una vida molt austera, que es regeixen per la religió i amb uns ritus tan ancestrals com la seva cultura. Temples budistes erigits en honor dels Deus, una experiència única que només es pot entendre si s’ha estat en el magnífic interior d’un temple. Al vessant sud de l’Himàlaia està Nepal, un país rodejat per una vegetació exuberant, que va des de les altes muntanyes a les selves més frondoses. Poblat per unes gents molt amables i una gran varietat ètnica, fan d’aquest un país molt colorista.

ITINERARIDia 1 Barcelona – Kathmandú.
Vol Barcelona – Kathmandú.

Dia 2 Kathmandú.
Trasllat de l’aeroport de Kathmandú a l’hotel. Kathmandú va ésser la Meca dels hippies dels anys 60, no era per menys, dons és una ciutat amb quelcom especial, barreja de cultures i religions, sorolls, olors, i monuments fastuosos.

Dia 3 Kathmandú – Parc Nacional del Chitwan.
Sortida de Kathmandú per anar cap al sud a la zona del Terai, on s’accedeix al Parc Nacional del Chitwan. Allotjament amb pensió completa al “lodge”.

Dia 4 Chitwan.
Visita al parc. El Chitwan és un parc natural on es pot admirar la fauna salvatge d’aquesta regió, a la jungla fronterera amb l’Índia, habitada per exemplars com els tigres i rinoceronts que es troben a punt de l’extinció. El recorregut és en barca, a peu i en elefant.

Dia 5 Chitwan – Kathmandú.
Esmorzar i trasllat per carretera a Kathmandú. Resta del dia lliure a Kathmandú. Allotjament a l’hotel.

Dia 6 Kathmandú – Lhasa.
Vol Kathmandú – Lhasa (Tibet). Trasllat a l’hotel de Lhasa. Allotjament a l’hotel de la categoria escollida, en règim d’allotjament i esmorzar. Lhasa està a una altura de 3680 msnm.

Dies 7 a 8 Lhasa.
Visites a Lhasa: en els dos dies es recorren el Temple del Jokhang, un dels més sagrats del budisme tibetà; el Barkhor, mercat popular situat a l’entorn del conjunt Jokhang; el Centre Mèdic Tibetà, espai dedicat a la tan apreciada medicina tibetana; el Norbulinka, palau d’estiu del Dalai Lama; el Potala, un dels edificis religiosos més grans del món i antic palau d’hivern dels Dalai Lames; el Monestir Deprung, que conté la més gran universitat monàstica de les que hi ha al Tibet; i el Monestir Nechung on hi ha el Temple de l’Oracle del Tibet.

Dia 9 Lhasa – Gyantse.
Recorregut fins a Gyantse, per la ruta del llac Yamdrok “el llac turquesa”. Es creua el pas de muntanya del Kampa La (4794 m) i el Karo La (5010 m), aquest últim situat als peus d’un gran glacera. A Gyantse es visita l’estupa Kubum i el monestir Pelkor. Nit a l’hotel de Gyantse.

Dia 10 Gyantse – Shigatse.
Recorregut fins a Shigatse, visita al monestir Tashilhunpo, seu del Panchen Lama, el segon personatge en importància dins la jerarquia religiosa budista. Recorregut per l’interessant mercat de Shigatse. Nit a l’hotel de Shigatse.

Dia 11 Shigatse – Shegar.
Es segueix fins a Shegar, tot passant pels ports de muntanya Tsoula La (4500 m) i el Gyatso La o Lhakpa La (5220 m) aquest últim màxima cota que es traspassa durant el viatge i un dels passos aptes per vehicles més alts del planeta. Es visita el monestir Sakya, situat a uns quilòmetres de Shegar. Nit a l’hotel de Shegar.

Dia 12 Shegar – Zhangmu.
Recorregut fins a Zhangmu (frontera entre Tibet i Nepal). Durant el trajecte, si el temps es bo es possible veure l’Everest, el Cho Oyu i el Xixa Pangma, totes elles muntanyes superiors als 8000 metres. Nit a l’hotel de Zhangmu.

Dia 13 Zhangmu – Kathmandú.
Recorregut fins a Kathmandú. Arribada a Kathmandú. Allotjament a l’hotel.

Dia 14 Kathmandú.
Dia lliure a Kathmandú. A aquesta ciutat hi ha quatre llocs que cal visitar: la estupa (igual que un xorten però en nepalí) de Boudahnath i el temple de Swayambhunath, ambdós són monuments budistes. L’immens temple de Pashupatinath, on es poden veure cremacions, doncs es tracta del temple hindú més gran del país. En aquest temple, ple de construccions ens xocarà veure les estàtues amb motius eròtics i les mones que hi ha arreu. La durbar de Kathmandú (plaça principal) va ser el lloc de cita dels hippies, ara ho es dels venedors de souvenirs, però per això no ha perdut l’encant. Nit a l’hotel.

Dia 15 Kathmandú.
Dia lliure a Kathmandú. Es pot aprofitar per visitar Patan o Bagdapur, dues poblacions de les rodalies. Les durbar tant de Patan com de Bagdapur són joies de l’art nepalí.

Dies 16 a 17 Kathmandú – Barcelona.
Dia lliure a Kathmandú. Trasllat a l’aeroport. Vol de tornada.

PREUS DES DE:
Grup de 4 a 7: 2.005 Euros per persona.
Grup de 2 o 3: 2.315 Euros per persona.
Suplement temporada alta, agost i setembre: 270 Euros per persona.
Suplement individual en hotel categoria turista: 455 Euros per persona.
Suplement hotels categoria 3 estrelles al Tibet: 155 Euros per persona.
Suplement hotels categoria 5 estrelles al Tibet: 275 Euros per persona.

Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Trasllat de l’aeroport de Kathmandú a l’hotel i viceversa.
5 nits d’hotel a Kathmandú (Royal Singi o similar 4*) en règim d’allotjament i esmorzar.
2 nits d’allotjament al Safari Narayani Wildlife Resort (Royal Chitwan), en règim de pensió completa.
Vol Kathmandú – Lhasa (Tibet).
Trasllat a l’hotel de Lhasa.
Visites a Lhasa i durant el recorregut pel Tibet.
Transport per carretera durant tot el recorregut.
7 nits d’hotel classe turista en règim d’allotjament i esmorzar durant el programa pel Tibet. (En el recorregut la categoria dels hotels del Tibet no és bona).
Permís d’entrada a Tibet (Xina).
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol Barcelona – Kathmandú i tornada, amb taxes del bitllet incloses. Des de 606 Euros (classe turista “V” de Turkish Airlines).
Sobrepès als avions.
Begudes i extres.
Les propines.
Visat pel Nepal (40 USD o equivalent en Euros).
Visat per Tibet (Xina) (50 Euros).
Taxes locals d’aeroport.
Tot el no especificat.

TOP });