Viatge a Uzbekistan y Kyrgyzstan

Uzbekistan amaga algunes de les millors ciutats-oasi per on passava la Ruta de la Seda. En la nostra visita coneixerem també llocs que ens connecten amb el mític nom de Tamerlà. A més dels monuments Patrimoni Mundial de la Unesco a les velles ciutats de Samarcanda, Khiva i Bukhara, també la naturalesa salvatge del desert, la muntanya i les immenses estepes ens fascinarà. El recorregut travessa gran part del país, prop d’un dels més grans deserts d’Àsia, el Kyzyl-Kum (Terra vermella). En canvi, en Kyrgyzstan, el territori és molt més verd, amb els nòmades, grans llacs i muntanyes que el fan molt atractiu. L’itinerari és ple d’aventures, d’antigues llegendes i d’hospitalitat oriental.

ITINERARI

Dia 1 Barcelona – Tashkent.
Arribada a l’aeroport de Tashkent. Trasllat a l’hotel i allotjament. Després s’inicia l’excursió per la part antiga de la ciutat: Complex arquitectònic Fastiguegi Imam, fins i tot Madrassa Barak Kan, Madrassa KafalaShohi, Madrassa Kukeldash, basar Chorsu. City tour a Tashkent: Plaça d’Independència i Eternitat, “Brodway” local: arbreda, exposició de les peces artístiques, fonts de la ciutat i monuments moderns, Plaça d’Amir Timur, Museu d’Arts Aplicades. Allotjament en hotel.

Dia 2 Tashkent – Khiva.
Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport per agafar el vol cap aUrgench (segons l’horari de vols). Arribada a Urgench, trasllat a Khiva (30km), allotjament a l’hotel.
City tour en el complex arquitectònicIchan-Kala (segles XII-XIX): KalteMinor, Castell KunyaArk, Madrassa Mohammad Rahim Khan, Minaret i Madrassa IslomKhodja; Complex arquitectònicTashHovli (harem segle XIX), Mausoleu de Pahlavan Mahmud (segles XIV-XVIII), Mesquita Juma (segle X). Allotjament en hotel.

Dia 3 Khiva – Bukhara.
Esmorzar a l’hotel. Sortida amb destinació Bukhara via desert Kyzyl-Kum per la ruta de Caravanes (550 km). Arribada a Bukhara i allotjament a l’hotel.

Dia 4 Bukhara.
Després d’esmorzar s’inicia tour per Bukhara: visita del Mausoleu dels Samani, manatial sant Chashmai Ayub, Mesquita BoloHauz, Ciutadella Ark, Minaret Kalyan i Mesquita PoiKalyan, Madrassa Miri Arab, Cúpula TokiZarges, les madrasses Ulughbek i Abdullazizkan, Cúpula TokiTelpakFurushon, Mesquita MagokiAttory, Cúpula TokiSarafon, Complex arquitectònic LyabiHauz. Allotjament en hotel.

Dia 5 Bukhara – Shakhrisabz – Samarcanda.
Esmorzar a l’hotel. Sortida fins Shakhrisabz, ciutat natal de Tamerlà (290 km). Excursió per les ruïnes del Palau Ak-Saray (segles XIV-XV); complex Dor-ut Saodat (Mesquita JasratiImom; Mausoleu de Jahongir i cripta, segle XII); complex Dor-ut Tillovat (Gumbazi-saidon; Mesquita Kokgumbaz, segle XV).
Sortida amb destinació Samarcanda (130 km). Arribada i allotjament a l’hotel.

Dia 6 Samarcanda.
Esmorzar a l’hotel. Excursió per la ciutat de Samarcanda: la Plaça Registan: Madrassa Ulughbek (segle XV), Madrassa Shir-Dor (segle XVII), Madrassa Tilla-Kori (segle XVII).
Mausoleu Guri Emir (tomba de Tamerlà (segles XIV-XV); Complex arquitectònic Shakhi-Zinder (segles IX-XV), Observatori Ulughbek (segle XV), excavacions i Museu de la ciutat antiga Afrosiyab. Allotjament en hotel

Dia 7 Samarcanda – Tashkent.
Esmorzar a l’hotel. Visites: Mesquita Bibi-Khonum, Basar i la fàbrica de catifes. Sortida amb destinació Tashkent (350 km). Arribada i allotjament a l’hotel.

Dia 8 Tashkent – Bishkek.
Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport per prendre vol cap a Bishkek. En arribar trobada amb l’equip kirguiz. Trasllat al parc Nacional del-Archa (40 km). Trekking lleuger a la zona del parc. Volta a Bishkek i excursió a la ciutat: plaça Central, museu Històric, parc de roures, plaça de la Victòria. Allotjament en hotel.

Dia 9 Bishkek – Karakol.
Esmorzar a l’hotel. Trasllat a Karakol per la vora nord del llac Issyk-Kul (aprox. 400 km). Visita de vestigis de la ciutat medieval de Balasagun (Torre de Burana) i petroglifs de Cholpon-aty. A l’arribada allotjament en el Guest House a Karakol.

Dia 10 Karakol – DjetyOguz.
Esmorzar a l’hotel. City tour en Karakol: visita de la mesquita Dungana de l’estil oriental, església ortodoxa i museu de Prjevalskiy. Sortida cap la gorja de Ogus (40 km). Passeig a l’arribada Sopar i nit en campament de iurtes.

Dia 11 DjetyOguz – Kochkor.
Esmorzar al campament. Trasllat a Kochkor per la riba sud del llac Issyk-Kul (265 km). Arribada a Lochkor i allotjament en cases kirguís. Visita del museu d’artesania kirguís i mostra de fabricació de catifes kirguís. Sopar i nit en cases.

Dia 12 Kochkor – Tash Rabat.
Esmorzar. Trasllat a Tash Rabat pel pas Dolon (3038m) 230 km. Allotjament en campament de iurtes. Visita al caravaserai de Tash Rabat (segle XV), trekking lleuger per la vall. Nit en iurtes.

Dia 13 Tash Rabat – Son Kul.
Esmorzar al campament de iurtes. Trasllat al llac Son Kul (280 km) per la gorja de Kurtka. Temps lliure per conèixer la vida nòmada: passejades i trekking lleuger als marges del llac, visitant iurtes kirguís. Aquí encara els kirguís porten l’estil de la vida nòmada. Es pot realitzar la visitaa iurtes, provar kumiz (llet fermentada d’eugues), ayran (iogurt) i altres típics menjars nacionals. Com a opció: es pot realitzar un passeig a cavall. Allotjament i sopar en campament de iurtes.

Dia 14 Son Kul – Kyzyl Oy.
Esmorzar al campament. Trasllat al poble Kyzyl Oy passant per la gorja Kara-Keche i riu Kekemeren. A l’arribada allotjament en cases kirguís.

Dia 15 Kyzyl Oy – Bishkek.
Esmorzar. Trasllat a Bishkek per la vall de Suusamyr, pas TooAshuu (3586) i vall de Chuy (aprox. 200 km). A l’arribada a Bishkek allotjament en Hotel. Temps lliure. Es pot anar de compres.

Dia 16 Vol de tornada.
Trasllat a l’aeroport pel vol de tornada. Arribada a Barcelona.

DATES:
Sortides entre març i octubre depenent de les places en els vols.

PREUS DES DE:
Per a grup de 8 o més persones: 1.595 Euros per persona.
Per a grup de 6 o 7 persones: 1.670 Euros per persona.
Per a grup de 4 o 5 persones: 1.980 Euros per persona.
Per a grup de 2 o 3 persones: 2.710 Euros per persona.
Suplement habitació individual: 220 Euros.

Els preus poden variar segons el mercat de divises o el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Vol internacional Tashkent – Bishkek, turista tarifa “T” d’Uzbekistan Airways amb taxes del bitllet.
Vol domèstic Tashkent – Urgench.
Els serveis de transport segons el programa, vehicles privats amb aire condicionat.
Allotjament en hotel, tipus 3 estrelles, habitacions dobles amb esmorzar.
Campaments de iurtes i cases kirguís amb sopars.
Guia acompanyant de parla hispana.
Entrades (bitllets) per als museus, monuments i llocs històrics de l’itinerari.
Aigua en els trasllats a Kyrgyzstan.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vols internacionals a Tashkent i tornada des Bishkek. Des de 474 Euros (classe turista tarifa “V” de Turkish Airlines amb taxes del bitllet).
El tràmit i visat d’Uzbekistan.
Visat del Kyrgyzstan (aquest any no els cal als que tenen passaport espanyol).
Begudes i extres.
Taxes per a fotos o vídeos (en els llocs històrics).
La propina o una altra compensació en diners per a algun servei.
Les despeses personals.
Tot el no especificat.

TOP });