Viatge a Sulawesi

La gran illa, que pertany a Indonèsia, coneguda anteriorment amb el nom de Célebes, manté una de les cerimònies més singulars del món: els funerals. Els torajas, són els guardians de la tradició dels rituals funeraris, que amb el pas del temps es segueixen practicant juntament amb els sacrificis d’animals i les fastuoses festes en memòria dels seus difunts. Aquests enterraments són un fet en la vida quotidiana de la seva gent, que val la pena observar. No només la vida social és l’atractiu d’aquest destí, les construccions típiques on habiten i els bonics paisatges que envolten a aquesta cultura, juntament amb la travessia que et proposem per descobrir la seva naturalesa indòmita, faran del viatge una aventura única.

Manado, a l’extrem nord-est de la península de Minahassa, té davant les seves costes el Parc Marí de Bunaken, un dels millors llocs a escala mundial per a la pràctica del submarinisme. Un altre dels múltiples atractius que ens ofereix aquest destí.

ITINERARI

Dies 1 a 2 Barcelona – Jakarta – Makassar.
Sortida de Barcelona destinació Jakarta. Arribada a Jakarta i connexió amb el vol a Makassar, capital de l’illa de Sulawesi. Trasllat i nit a l’hotel.

Dia 3 Makassar – Sengkang.
Després d’esmorzar sortirem en cotxe fins la part Sud-est de l’illa, fins el poble de Sengkang, en plena zona Bugis. Després de dinar, ens dirigirem en canoa local fins la part central del Llac Tempe, per visitar la comunitat de pescadors Bugis que viuen en cases flotants a l’interior del llac, només surten d’elles per comerciar. Visitarem les seves cases flotants i gaudirem de la seva hospitalitat bevent té amb ells. Tornada al poble de Sengkang per sopar i dormir.

Dia 4 Sengkang – Tana Toraja.
Després d’esmorzar sortirem en cotxe cap a la terra dels Toraja.
Al llarg del trajecte, veurem els pobles típics dels Bugi, l’ètnia del Sud de l’illa, amb les seves cases de fusta aixecades sobre pilars, les seves plantacions d’arròs, blat i cacau. Passant el poble de Enrekang, pararem al mirador de muntanya “Erotic Mountain” per admirar les espectaculars vistes que les muntanyes d’aquesta illa ofereixen. Al mig dia arribarem a Rantepao, el poble més important de la regió de Tana Toraja. Tarda lliure.

Dies 5 a 6 Toraja Tour.
Durant aquest dos dies visitarem els llocs més carismàtics de la regió de Tana Toraja. Visitarem el poble de Kete´kesu, on veurem la curiosa forma de las cases Toraja i la distribució Nord Sud dels pobles d’aquesta regió, les tombes de Londa, excavades a la roca i les seves Tau-Tau (figures de fusta que els Toraja utilitzen per rememorar als seus difunts). En cas de coincidir amb una cerimònia, assistirem a ella, per veure la increïble celebració que es duu a terme per honorar a les persones difuntes. Tornarem a Rantepao per sopar i dormir.

Dia 7 Trekking Rantepao.
Pujarem cap el riu Maiting, entre valls, camps d’arròs i plantacions de cafè, ens trobarem petits pobles dedicats a l’agricultura fins arribar al poble de Pantalla, on dinarem. Una hora més de camí ens durà al curiós poblat de Limbong, un dels més apartats de la regió, on ens allotjarem a una casa local.

Dia 8 Trekking i Rafting Limbong – Riu Maulu – Rantepao.
Des del poble de Limbong baixarem fins al riu Maiting a través de camps d’arròs i petits assentaments Toraja, travessant un petit tram de selva tropical. Una vegada arribem al riu, realitzarem el Rafting “Maulu”, on gaudirem d’un paisatge formidable, entre gorges i cascades naturals. Veurem animals com iguanes, ocells tropicals etc.
Pararem a dinar un picnic a una petita platja del riu, i després continuarem baixant aproximadament 1h 30m més. Tornarem a dormir al nostre hotel a Rantepao.

Dia 9 Toraja – Pendolo.
Després de l’esmorzar, sortirem en cotxe fins la selvàtica i aïllada part central de l’illa, al principi baixarem el port de muntanya que separa l’ètnia Toraja dels Wajo, al llarg d’una carretera abrupta, envoltada de petites cases, plantacions de clau, cascades i una vegetació frondosa, fins el poble coster de Palopo. Després de dinar tornarem a pujar fins l’altiplà central, fins el poble de Pendolo, a la vora sud del llac cristal·lí de Poso. Allotjament a l’hotel.

Dia 10 Pendolo – Tentena.
Després del desdejuni, sortirem en barca publica fins Centena, gaudint del magnífic paisatge del llac Poso. Després, farem una petita caminada que ens portarà fins la cataracta de Saluopa, situada en plena selva, i descoberta fa només 15 anys, aquesta cascada natural és una meravella de la naturalesa tant pel la seva dimensió i espectacular forma. Després anirem al nostre hotel, situat davant de la platja del llac Poso, en plena selva tropical. Allotjament al Siuri Cottage.

Dia 11 Centena – Ampana.
Després de l’esmorzar agafarem la carretera nord, a través de la bonica costa de la Bahia de Tomini. Al voltant del migdia, arribarem a Ampana, on passarem la nit a l’hotel.

Dia 12 Ampana – Illes Toggian.
Després de l’esmorzar, agafarem la barca pública fins l’illa de Bomba, en plena reserva de les illes Toggian. Allotjament a l’hotel.

Dies 13 a 15 Toggian.
Durant aquests dies, gaudirem de les illes Toggian, aquesta reserva natural constitueix un dels mars més bonics del sud-est asiàtic, amb una multitud de coralls, peixos i abundant fauna als mangles. Activitats com busseig o snorkeling es poden organitzar des del mateix hotel.

Dia 16 Illes Toggian – Ampana.
Després de l’esmorzar, tornarem en barca al poble costaner d’Ampana, on passarem la nit a l’hotel.

Dia 17 Ampana – Palu.
Després de l’esmorzar, agafarem la carretera Oest, al llarg de la badia de Tomini, fins la ciutat de Palu (9 hores) capital del districte Oest de Sulawesi, Allotjament a l’hotel de Palu.

Dia 18 Palu – Makassar – Jakarta.
Trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada a Makassar/Jakarta. Arribada i vol de tornada.

Dia 19 Jakarta – Barcelona.
Nit a bord. Arribada a Barcelona. Fi dels serveis.

PREUS DES DE:

En grup de 2 a 3: 2.440 Euros per persona.
En grup de 4 a 8: 2.135 Euros per persona.

Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Vols domèstics.
Hotels, “cottages” en classe turista.
Pensió completa excepte a Bali o Jakarta.
Trekkings a la terra Toraja.
Rafting a Tana Toraja.
Transports en vehicles i vaixells.
Entrades i visites.
Guies de parla hispana segons disponibilitat.El guia no va a les illes Toggian.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol internacional. Des de 599 Euros amb taxes del bitllet (Tarifa “V” de Turkish Airlines).
Visats.
Impostos i taxes locals.
Begudes i extres.
Tot el no especificat.

TOP