Viatge a Sri Lanka

Aquesta illa banyada per l’Oceà Índic a pocs quilòmetres de l’Índia ja era coneguda temps enrere com un indret paradisíac, per la bellesa dels seus paisatges i el bon caràcter amable de la seva gent. Hi ha pocs països que en tants pocs quilòmetres quadrats amaguin la varietat de paisatges i meravelles arquitectòniques, permetent visitar-lo amb desplaçaments curts i així descobrir el destí una manera còmoda.

Anuradhapura fou una de les ciutats capdavanteres de la seva època, les ruïnes que ens trobem ens donen detalls de les construccions monumentals que van aixecar-se en aquesta regió durant el període de la civilització Sinhala. Plonnaruwa fou la segona capital i és sense cap mena de dubte el millor complex artístic de tota l’illa.

Els amants de la naturalesa estaran satisfets amb la biodiversitat dels seus Parcs Nacionals o els paisatges de muntanya. Les plantacions de te que passarem pel nostre recorregut ens donaran la sensació d’estar veient un gran tapís verd esquitxat pels vestits virolats de les dones que treballen la collita.

Platges d’una bellesa encisadora a l’ombra de cocoters enormes, jardins botànics amb infinitat d’espècies, tradicions, festivals sagrats, faquirs i altres components del seu ric folklore ens esperen per tal que ens enduguem imatges inoblidables que guardarem a la nostra memòria.

ITINERARI

Dia 1
Vol Barcelona amb destinació a Colombo. Nit a l’avió.

Dia 2 Colombo.
Arribada a Colombo, assistència a l’aeroport per part del nostre corresponsal i trasllat a l’hotel. Coneixerem els llocs més representatius de la capital del país. Visitarem els llocs d’interès de la ciutat que han patit canvis importants deguts a la rapidesa del seu desenvolupament, però també veurem que encara queden indrets amb l’encant d’altres èpoques, com la torre del rellotge, de cent anys d’antiguitat o el basar de Pettah. Fent una passejada pels carrers comercials de la ciutat o la visita del Bandaranaike Memorial International Conference Hall ens farem una idea de com és aquesta capital. Allotjament a l’hotel.

Dia 3 Colombo – Habarana.
Havent esmorzar ens posarem en camí cap a Habarana, pararem per visitar les Coves del Temple de Dambulla, és un gran complex de coves on es troben frescos de més de 2.000 anys d’antiguitat, estupes i estàtues tallades a la mateixa pedra, com un colossal buda reclinat de 14 metres de llargada. Arribada a Habarana i allotjament a l’hotel.

Dia 4 Habarana – Anuradhapura – Habarana.
Pel mati sortirem cap a Anuradhapura. Aquesta ciutat fou la primera capital de Sri Lanka, hi trobarem llocs històrics i religiosos que són Patrimoni de la Humanitat.
Visitarem en primer lloc la ciutat antiga, construïda pel rei Pandukaabhaya al segle IV a.C. durant aquesta època en molts altres indrets del món vivien els darrers anys de l’Edat de Pedra. Anuradhapura fou una de les ciutats capdavanteres de la seva època, les ruïnes que ens trobem ens donen detalls de les construccions monumentals que van aixecar-se en aquesta regió durant el període de la civilització Sinhala.
Podrem copsar la magnificència del seu passat visitant els antics palaus reials i els indrets sants. També podrem veure una branca trasplantada de l’arbre on Buda va rebre la il·luminació i portada a Sri Lanka des de l’Índia, de més de 2.200 anys d’antiguitat. Tornada a Habarana i allotjament a l’hotel.

Dia 5 Habarana – Plonnaruwa – Habarana.
Farem una visita a Polonnaruwa, que fou capital de Sri Lanka durant el període comprès entre els segles XI al XII. La vàrem fundar els invasors indis de la dinastia Chola que prèviament havien arrasat Anuradhapura, fou fortificada amb tres parets concèntriques, embellida amb la construcció de parcs i jardins i santificada amb la construcció de molts llocs sagrats. Amb tot és el complex artístic més bonic de tota l’ílla i és Patrimoni de la Humanitat declarat per l’UNESCO.
Són un bon exemple del seu llegat cultural, El Vatadage, un edifici de planta circular que fou construït per custodiar la relíquia de la Dent de Buda, el conjunt d’escultures tallades a la roca conegut amb el nom de Gal Vihara, de les que podem destacar com més imponents un Buda reclinat de 14 metres de llargada, un Buda dret de 7 metres d’altura i un temple fet a la roca decorat amb frescos. Totes les escultures estant en perfecte estat de conservació perquè són de granit. El Dagoba Satmahal Prasada que és un edifici de set pisos en forma de piràmide escalonada o l’estupa de Thuparama que és la més antiga del país. Acabada la visita tornarem cap a Habara. Allotjament a l’hotel.

Dia 6 Habarana – Sigiriya – Habarana.
Sortim cap a la fortificació de Sigiriya, de fet és una ciutadella aixecada sobre una roca impressionant, que s’eleva 200 metres per sobre de la selva. Caminant per una sèrie de fossars accedim a dos rectangles de terra des d’on tenim una vista immillorable d’aquesta ciutadella construïda per ordre del rei Kasyapa al segle V d.C. Durant més de divuit anys va ésser el palau reial fortificat i inexpugnable aixecat sobre la gran roca de Sigiriya.
El rei Kasyapa es suïcidà després que els seus exèrcits l’abandonessin durant la batalla entre ell i el seu germanastre Mogallan, això fou la fi de Sigiriya com a palau i fortalesa reial. Desprès d’aquest incident Sigiriya es convertí en un complex monàstic que durà fins a finals del segle XIII principis del XIV. Unes escales molt pronunciades donen accés a una cova on trobarem uns frescos molt antics d’una extraordinària bellesa. Seguint el camí arribarem a una terrassa on es troben restes d’una construcció en forma de lleó, ara només queden les urpes. Aquesta és l’entrada a la part superior de la roca on estava construïda la ciutadella. Un cop al cim podrem veure les restes de l’antic palau i les esplèndides vistes que es poden gaudir des de dalt.
Trasllat a Habarana i allotjament a l’hotel.

Dia 7 Habarana – Kandy.
Continuarem el nostre viatge direcció a Kandy. Pel camí ens aturarem a visitar un dels molts jardins botànics que es troben per aquesta ruta, podrem veure les diferents espècies que es conreen. Arribada a Kandy i allotjament a l’hotel. A la tarda visitarem el Dalada Maligawa, és un conjunt de pavellons de color rosa, en aquest lloc trobarem el Temple de la Dent de Buda, construït entre els anys 1687 i 1782, durant els regnat de diferents monarques. A l’interior d’aquest temple es guarda la relíquia dins d’un reliquiari, envoltat de 6 cofres més petits i protegits per una vidriera. Cada dia es concentren molts fidels que fan llargues cues per poder pregar davant de la relíquia.

Dia 8 Kandy.
Visita de Kandy, l’última capital dels reis de Sri Lanka. Sense cap mena de dubte és la ciutat més bonica de tota l’illa, està envoltada de muntanyes amb una vegetació exuberant. Està a la vora d’un llac artificial i a prop estan també les construccions més rellevants. És també la ciutat més sagrada de Sri Lanka perquè conserva la relíquia més sagrada del país.
Declarada per l’UNESCO Patrimoni de la Humanitat pel gran nombre d’atractius que ofereix la ciutat en conjunt, tant de tipus arquitectònic com religiosos.
Podrem contemplar els seus edificis, gaudir dels seus carrers animats plens de color del basar o de diferents temples i també de l’amabilitat de la seva gent. Visitarem el jardí botànic de Peradeniya que està a 6 quilòmetres de distancia de Kandy i és un dels més bonics del món. Compta amb unes 4.000 espècies de plantes diferents repartides en les 59 hectàrees, és un indret únic per passejar relaxadament, parlar amb la gent del país sempre rodejats d’una naturalesa generosa. Allotjament a l’hotel.

Dia 9 Kandy – Pinnawala – Nuwara Eliya.
Continuarem el nostre viatge i ens dirigirem a Pinnawala. Aquest lloc és un orfenat fundat pel govern i la seva finalitat és rescatar i rehabilitar als elefants que han estat víctimes dels atacs dels furtius o que s’han accidentat o s’han posat malalts en el seu estat natural a la selva. Degut al gran nombre d’elefants acollits en l’orfenat , s’han produït molts naixements i es poden veure les cries i la curiosa manera d’alimentar-les. És un moment esperat pels visitants veure com els hi donen uns enormes biberons de llet. Després de menjar van tots junts a banyar-se al riu. Seguirem el nostre itinerari cap a Nuwara Eliya pel camí visitarem una plantació i una factoria de te. Arribada i allotjament a l’hotel.

Dia 10 Nuwara Eliya.
Aquesta ciutat està situada a 1.890 metres sobre el nivell del mar enmig d’un paisatge esplèndid i de grans plantacions de te. Podrem observar a les dones que treballen en la recol·lecció vestides amb robes virolades i els seus cistells cenyits a l cap amb una cinta. Nuwara Eliya fou construïda pels britànics al segle XIX, imitant les construccions i els costums del seu país. Passejant es poden veure aquest tipus d’edificacions, l’església anglicana, l’edifici de correus, el Nuwara Eliya Golf Club, que és el millor del país, l’hipòdrom o el parc Victòria. Tots estan envoltats amb un aire de nostàlgia. Allotjament a l’hotel.

Dia 11 Nuwara Eliya – Yala.
Trasllat al Parc Nacional de Yala. És el més famós i visitat del país, està ubicat al sud-est del país i té una extensió aproximada de unes 100.000 hectàrees. Les característiques del terreny són molt variades, hi ha extensions verdes, parts rocalloses, molts de llacs, unes platges verges de gran bellesa on algun cop es poden veure elefants prop del mar. Aquest santuari de vida animal ens permet veure algunes espècies com cérvols, cocodrils, óssos, xacals, aus i una gran nombre d’elefants. Amb una mica de sort podrem veure el lleopard de Sri Lanka, en aquest parc es troba la majoria d’exemplars de tota l’illa. Els millors moments per observar-los és a primera hora del matí i a última de la tarda. Trasllat i allotjament a l’ hotel.

Dia 12 Yala – Katharagama – Yala.
Visita a Katharagama, la segona ciutat sagrada del país, es coneguda pel seu complex de temples on s’apleguen multitud de peregrins per realitzar les seves ofrenes a diferents hores del dia i principalment pel festival que es celebra durant dues setmanes entre els mesos de juliol o agost, depenent de com caigui segons el calendari lunar. Aquest festival congrega milers de fidels que practiquen els seus rituals que són espectaculars.
Els penitents ballen en un estat d’èxtasi a ritmes frenètics, molts porten el cos cosit d’hams o punxons, altres caminen damunt de brases enceses, hi ha que es purifiquen a les aigües del riu sagrat, el Menik Ganga. Les olors, elefants, vaques i micos per tot arreu, paradetes de fruites i de garnaldes que venen tots els elements necessàries per les cerimònies, creen una atmosfera delirant per a tots els assistents. Trasllat i allotjament a l’ hotel.

Dia 13 Yala – Galle – Bentota.
Trasllat a Bentota per fer una estada a la platja. Pel camí pararem a Galle. Aquesta ciutat situada a l’extrem Sud del país fou un port molt important pels vaixells estrangers. Els portuguesos van arribar l’any 1.505 i fortificaren el port. Més tard al segle XVII els holandesos van prendre la ciutat, fins que al segle XIX va passar a ser ocupada pels britànics.
Totes aquestes incursions van deixar la seva empremta cultural, la ciutat té un caràcter que la fa única a tota l’illa. Pels seus carrers podem trobar el seu ric passat arquitectònic, la fortalesa i l’església holandesa, el barri àrab o les diferents construccions del període britànic, la majoria estan en bon estat de conservació, una passejada per aquest ambient tranquil ens porta a altres èpoques. Després d’aquest visita continuarem camí fins el hotel on ens allotjarem per gaudir uns dies de les platges.

Dies 14 a 15 Bentota.
Dies lliures. Allotjament a l’hotel.

Dia 16 Bentota – Colombo – Barcelona.
Després d’esmorzar ens traslladarem a l’aeroport de Colombo per agafar el vol de tornada.

DATES:
Sortides tot l’any.

PREUS DES DE:
En grup de 2: 1.970 Euros per persona.
En grup de 3 a 5:  1.820 Euros per persona.
Suplement individual: 855 Euros per persona.
Suplement 01.07 al 31.08:  225 Euros per persona.

Suplement hotels cat luxe:  220 Euros per persona.
Suplement individual:  1.040 Euros per persona.
Suplement 01.07 al 31.08: 265 Euros per persona.
Consultar suplement pel Perahera.

Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes. 
Preus vigents fins al 31 de octubre.

EL PREU INCLOU:
Transport en cotxe amb aire condicionat.
Hotel en règim de mitja pensió.
Xofer guia de parla anglesa.
Entrades segons itinerari.
Servei de Jeep per fer la visita al Parc Nacional de Yala.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol Barcelona – Colombo i tornada, amb taxes del bitllet de avió. Des de 695 euros amb la companyia Turkish en classe V.
Sobrepes en els avions (20 kg facturats per persona).
Les propines.
Impostos i taxes locals.
Tot el que no està especificat.

TOP });