Viatge a Perú

País amb una gran varietat de climes i paisatges. Els cims nevats de la Cordillera Blanca, els àrids deserts o les exuberants selves amazòniques, ens donen una idea de la seva riquesa natural i la seva diversitat ètnica. Bressol de la civilització Inca, que ens ha deixat obres tan singulars com la ciutat perduda fins els nostres dies de Machu Picchu, o les enigmàtiques Líneas de Nazca, adjectiu que molts viatgers que les han visitades fan servir. País ric en contrastos que val la pena ser visitat.

 

ITINERARI

 

Dia 1
Sortida del vol internacional. Arribada a Lima. Recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Abans ens podem acostar a una casa de canvi per obtenir moneda nacional. Xerrada de benvinguda per explicar l’itinerari dia per dia i donar els consells necessaris i lliurar tota la documentació.

Dia 2 Lima – Paracas.
Desdejuni Continental (en endavant DC). A l’hora indicada trasllat a la terminal terrestre per agafar el bus de primera classe “Royal Class” destinació a Paracas. Aquest autobusos tenen seients abatibles, aire condicionat, W.C, vídeo. Pel trajecte es podran admirar paisatges que combinen el desert i el mar. Recepció a l’estació d’autobús i trasllat a l’hotel. Tarda lliure per descansar i continuar amb el procés d’adaptació al país.

Dia 3 Ballestas – Reserva de Paracas – Nazca.
DC. Iniciarem l’excursió des del port del Chaco on pujarem a un vaixell cap a la Reserva Marina de las Islas Ballestas, estan poblades d’una gran varietat d’aus, com gavines, pelicans, cormorans, etc., també hi ha una gran quantitat de llops marins i si tenim sort també podrem observar els pingüins de Humboldt. Passarem per el geoglifo del Candelabro.
A mig matí tornarem al port per fer la visita per terra a la Reserva Natural de Paracas veurem meravellosos paisatges que combinen desert i mar. Farem una visita al museu Julio C. Tello, on s’exposen restes de la Cultura Paracas.
A l’hora indicada tornarem a agafar el bus de primera classe Royal Class per anar cap a la ciutat de Nazca. Són unes 7 hores de viatge. Arribada i recepció a l’estació de bus i trasllat a l’ hotel.

Dia 4 Nazca – Sobrevol de les Líneas de Nazca- Arequipa .
DC. Les línies de Nazca són un immens laberint de línies, espirals, triangles, quadrats i infinitat de dibuixos de plantes i animals: aranyes, micos, gossos, cocodrils, sargantanes, lloros, còndors. Tots gravats sobre la terra del desert, cobrint una extensió de 525 quilòmetres quadrats, aconseguint proporcions gegantesques; els animals tenen entre 15 i 300 metres, però les línies s’estenen fins a 10 quilòmetres. Qui les observa des de les altures té la sensació de que algú dotat d’una regla gegantesca les hagi elaborat, però qui i per què?
El sobrevol de les Líneas de Nazca el pagaran directament a l’aeroport (entre USD 90 i USD 130). Nosaltres ens encarreguem de realitzar la deguda reserva però el pagament ha de fer-se localment, per anteriors d’experiències sabem que en algunes ocasions no ha estat possible realitzar-lo per raons climatològiques
A l’hora indicada trasllat des de l’hotel a l’estació de bus de primera classe amb destinació a Arequipa. L’hora de sortida normalment és a les 22:30 hores. Aquest trajecte val la pena fer-lo de nit perquè el paisatge és bastant monòton, ple de corbes i a la nit el confort del bus ajuda a fer-lo menys feixuc.

Dia 5 Arequipa.
DC. Arribada a Arequipa (2350 m.s.n.m.) al voltant de les 06:00. Recepció a l’estació de bus i trasllat a l’hotel. A l’hora indicada iniciarem l’excursió a peu la ciutat d’Arequipa es visitarà el famós monestir de Santa Catalina, que és un mostrari de quatre segles d’arquitectura de la ciutat, els petits carrers, els claustres plens de flors acolorides i les parets pintades en tints frescos. Els carrerons estrets porten a les diverses parts del convent que travessen per llocs pintorescs. Els visitants reviuran i es perdran en el camí dels temps. Visitarem la Plaça d’Armes, una de les més belles del Perú, l’església jesuïta de la Companyia, que en la seva bella façana anuncia la denominada arquitectura mestissa, els seus claustres i cúpula, la casona Tristán del Pou i per tenir una mostra més del passat colonial, visitarem els Tambos de Bronze i la Cabezona, llocs on es van desenvolupar diverses activitats comercials com, per exemple, l’intercanvi dels productes vinguts de la costa, de la serra o d’ultramar per ser oferts a la ciutat i on també es van situar els artesans, sastres, etc .Els Tambos amb el temps es van convertir en habitatges, sorgint un nou episodi històric; visitar els Tambos serà trobar-se amb experiències, sensacions i una manera particular de vida de la història d’Arequipa. També aconsellem la visita opcional de la mòmia Juanita, la nena que fou sacrificada al Nevado de Ampato.

Dia 6 Arequipa – Chivay.
DC. Ens recolliran a l’hotel per iniciar el nostre viatge a un dels canons més profunds del món, per la carretera de Yura, vorejant el nevat Chachani cap a Pampa Cañahuas (Reserva Nacional de Aguada Blanca y Salinas) hàbitat dels bells camèlids sud-americans, les vicunyes. En els Bofedales de Tocra, podrem apreciar varietat d’aus migratòries, entre els quals es troben els flamencs. Passarem pel cràter d’un volcà extint (Chucura). Ens detindrem en el mirador dels volcans, que és també la zona més alta del camí (4,800 m.s.n.m.) des d’on apreciarem gran part de la serralada occidental. Cap a les 13:00 a 13:30 aproximadament, arribarem a Chivay. Esmorzar (per compte del passatger) Tarda lliure, prèvia acomodació en l’allotjament.

Dia 7 Chivay – Cruz del Cóndor – Chivay- Puno.
DC. Començarem el recorregut cap al Mirador de la Cruz del Cóndor, és un punt estratègic d’observació del Cañón i de l’espectacular vol del cóndor. De tornada pararem als pobles de Pinchollo, Maca i Yanque que tenen esglésies colonials, pararem també a Antahuilque i Choquetico des d’on es pot observar les tombes i maquetes pre-inques i el meravellós paisatge del Colca amb la seva impressionant calçada preinca. Tornada a Chivay i sortida de l’autobús regular que ens durà fins a Puno, arribarem cap a les 20 hores del vespre. Recepció a l’estació de bus i acomodació a l’hotel.

Dia 8 Puno – Islas Uros – Islas Amantani.
Pensió Completa (en endavant PC). Ens recolliran a l’hotel anirem cap el port del Llac Titicaca per començar l’excursió que ens durà en primer lloc a l’illa flotant de Los Uros, després visitarem l’illa d’Amantani que està habitada encara pels Aymaras, conserven les seves tradicions inques, passarem la nit amb una de les famílies perquè a l’illa no hi ha cap hotel.

Dia 9 Isla Amantani – Isla Taquile – Puno.
Esmorzar casolà. Pel matí farem el recorregut del llac Titicaca des d’Amantani fins a Taquile. Després de dinar anirem cap a Puno.

Dia 10 Puno – Cuzco.
DC. Recollida a l’hotel al mati d’hora, per agafar el bus turístic direcció a Cuzco que fa exactament el mateix camí que el tren i es fan les parades en els llocs d’interès, ofereixen un dinar buffet i van acompanyats de guia. A Cuzco s’arriba unes 3 hores abans que en tren. A l’arribada a Cuzco (3.399m) ens aniran a recollir a l’estació d’autobusos per acompanyar-nos a l’hotel.

Dia 11 Cuzco.
DC. A l’hora indicada començarem un city tour, la Catedral, el Temple del Sol o Q’Oricancha i els llocs arqueològics de Q’enqo seran objecte de la nostra visita , també anirem a la fortalesa de Sacsayhuaman, la fortalesa de Puca Pucara i per concloure la visita ens arribarem fins a Tambomachay centre d’adoració de l’aigua.

Dia 12 Cuzco.
DC. Dia lliure a Cuzco per conèixer la ciutat pel nostre compte, visitar algun museu, comprar als seus acolorits mercats artesanals, visitar el barri de San Blas o passejar pels carrers, carrerons i places empedrades plenes d’història i d’energia de la ciutat anomenada també “ombligo del mundo”.

Dia 13 Cuzco – Chincheros – Moray – Maras – Ollantaytambo.
DC. Visita privada al Valle Sagrado o Valle de Urubamba. Començarem la visita pel poble de Chincheros, els diumenges encara fa mercat i es pot apreciar com és vigent el bescanvi com a moneda de mercat entre els indígenes. Visita al laboratori agrícola Inca de Moray. També visitarem Maras, les famoses salines, són uns 3000 pous petits en un àrea d’uns 5 m2 construïts a les faldes d’una muntanya. Des de les salines es farà una curta caminada fins a Ollantaytambo. Es dorm en aquest meravellós poble on moltes de les seves construccions tenen encara fonaments inques.

Dia 14 Pisac – Ollantaytambo.
DC. Visita en servei privat de les ruïnes d’Ollantaytambo. Del poble de Pisac, del seu mercat i de les ruïnes inques. A la tornada farem una visita a Ollantaytambo y dormirem allí.

Dia 15 Ollantaytambo – MachuPicchu – Aguas Calientes.
DC. Es baixa caminant a l’estació per agafar el tren en un vagó backpacker per anar a Macchu Picchu. Al arribar a la destinació es fa la visita guiada al grup arqueològic de Macchu Picchu. A mitja tarda baizarem fins el poble d’Aguas Calientes on hom pot gaudir d’un bany termal. Allotjament a Aguas Calientes. El guia del grup torna a Cuzco.

Dia 16 Aguas Calientes – MachuPicchu – Cuzco.
DC. Dia lliure per tornar a les ruïnes , fer unes bones fotografies del Machu Picchu o pujar fins a la muntanya del Huayna Picchu són unes 3 hores de pujada constant a pas tranquil. Durant aquest dia mig import de l’entrada (US 59 p.p.) i els autobusos de pujada i baixada a les ruïnes (US17 p.p.) van a càrrec del client. A la tarda tornada en tren cap a després a Cuzco.

Dia 17 Cuzco – Puerto Maldonado.
DC. A l’hora indicada trasllat a l’aeroport per al vol Cusco/Puerto Maldonado. Arribada i trasllat des de l’aeroport de Puerto Maldonado cap al port localitzat en el Río Madre de Dios. Durant el camí s’efectuarà una breu visita de la ciutat. Després de 25 minuts de viatge pel riu s’arriba a l’inici d’una drecera on s’efectuarà una caminada de 25 a 30 minuts. Després s’arribarà a un petit canal on s’abordarà una canoa que conduirà als visitants durant uns minuts de viatge cap al Llac Sandoval. La vista que es té és impressionant i molt bella. Allí els visitants abordaran un catamarà que els portarà cap al Sandoval Lake Lodge.
Després de dinar, i un breu descans, s’abordarà el Catamarà per visitar la part oest del llac. Al capvespre els guacamayos arriben a aquesta zona per passar la nit o romandre en els seus nius. Tornada a l’alberg per sopar. A la nit s’abordaran les canoes per cercar i admirar al Caiman Negre. Si hi ha lluna i el cel és net és possible navegar pel llac amb una vista meravellosa.

Dia 18 Selva.
Ens llevarem ben d’hora al matí per visitar el llac. Es podrà observar les aus, que surten en cerca d’aliment, i amb una mica de sort, a llops de riu pescant. Aquesta espècie està en perill d’extinció. Les primeres hores del matí és el millor moment per veure fauna i obtenir bones fotografies. Val la pena comentar que durant el mig dia, fa molta calor i les aus s’estimen més estar a l’ombra i no es deixen veure. Tornada a l’alberg per esmorzar i posteriorment, veurem una demostració de com es recullen s’obren i es comercialitzen les nous de Brasil, un producte molt important dins de l’economia de la zona. Després de dinar, temps per descansar i preparar-se per visitar la part est del llac on es podrà apreciar una o més de les cinc espècies de micos que viuen a l’àrea destacant el Capuchín.
Tornada a l’alberg per Sopar i, de ser sol·licitat pel visitants es pot efectuar una nova visita al llac per veure caimans negres o efectuar una caminada a través de bosc primari i escoltar els sons nocturns de la Selva. .

Dia 19 Selva – Puerto Maldonado -Lima.
DC. Després d’esmorzar tornarem a Puerto Maldonado per agafar el vol que ens durà a Lima. Recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Resta del dia lliure per visitar la Lima Colonial o algun dels seus museus.

Dia 20 Lima – Barcelona.
DC. Trasllat de sortida per agafar el vol internacional.

Dia 21 Barcelona.
Arribada a Barcelona.

DATES:
Sortides tot l’any.

PREUS DES DE:
En grup de 2: 2.720 Euros per persona.
En grup de 4: 2.535 Euros per persona.

Suplement hotels primera:  300 Euros per persona.
Suplement temporada alta: Consulteu.
Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Vols interiors.
Règim alimentari segons l’itinerari / Programa. Hotels i hostals de 3* i 2*.
Trasllats i assistències als aeroports del Perú i als hotels.
Transport segons itinerari.
Visites, entrades i guia turístic.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Avió Barcelona-Lima i retorn amb taxes dels bitllets. Des de 665 Euros (tarifa “A” d’Air Europa).
Impostos i taxes locals.
Sobrevol Líneas de Nazca Begudes i extres.
Tot el no especificat.

TOP });