Viatge a Perú. Camí de L'inca

El Camí Inca a Machu Picchu és només una petita part d’un entramat de més de 30,000 quilòmetres de camins que permetia les comunicacions entre totes les terres del Tawantinsuyo, l’imperi Inca. Aquests camins cobrien zones tan àmplies i disperses que arribaven des de Colòmbia fins a Xile, amb els ramals més importants a Quito (Equador); Cajamarca i Cusco (Perú); La Paz i Cochabamba (Bolívia) i Salta i Tucumán (Argentina). La part del Camí de l’Inca que es recorre en el programa proposat forma part del que va ser camí ral entre Cusco i Machu Picchu, la ciutat sagrada dels Inques. A més, el programa compta amb altres al·licients com són la visita a la ciutat colonial de Araquip i a Puno, la porta d’accés al llac Titicaca; Cusco la capital imperial dels inques i una curta escapada a la selva amazònica peruana.

ITINERARI

 

Dia 1
Sortida del vol internacional. Arribada a Lima. Recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Abans ens podem acostar a una casa de canvi per obtenir moneda nacional. Xerrada de benvinguda per explicar l’itinerari dia per dia i donar els consells necessaris i lliurar tota la documentació.

Dia 2 Lima.
Desdejuni Continental (en endavant DC). Dia lliure a Lima per visitar la part colonial, les catacumbes del Convent de Sant Francisco, el barri de Barranco, la part nova de Miraflores i asseure’s a contemplar el Pacífic des d’una de les terrasses dels seus bars.

Dia 3 Lima – Arequipa.
DC. Trasllat a l’aeroport de Lima. Vol Lima/Arequipa. Arribada a Arequipa (2350 msnm). Recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. A l’hora indicada iniciarem l’excursió a peu la ciutat d’Arequipa es visitarà el famós monestir de Santa Catalina, que és un mostrari de quatre segles d’arquitectura de la ciutat, els petits carrers, els claustres plens de flors acolorides i les parets pintades en tints frescos. Els carrerons estrets porten a les diverses parts del convent que travessen per llocs pintorescs. Els visitants reviuran i es perdran en el camí dels temps. Visitarem la Plaça d’Armes, una de les més belles del Perú, l’església jesuïta de la Companyia, que en la seva bella façana anuncia la denominada arquitectura mestissa, els seus claustres i cúpula, la casona Tristán del Pou i per tenir una mostra més del passat colonial, visitarem els Tambos de Bronze i la Cabezona, llocs on es van desenvolupar diverses activitats comercials com, per exemple, l’intercanvi dels productes vinguts de la costa, de la serra o d’ultramar per ser oferts a la ciutat i on també es van situar els artesans, sastres, etc .Els Tambos amb el temps es van convertir en habitatges, sorgint un nou episodi històric; visitar els Tambos serà trobar-se amb experiències, sensacions i una manera particular de vida de la història d’Arequipa. També aconsellem la visita opcional de la mòmia Juanita, la nena que fou sacrificada al Nevado de Ampato. Té una durada d’una hora.

Dia 4 Arequipa – Chivay.
DC. Ens recolliran a l’hotel per iniciar el nostre viatge a un dels canons més profunds del món, per la carretera de Yura, vorejant el nevat Chachani cap a Pampa Cañahuas (Reserva Nacional de Aguada Blanca y Salinas) hàbitat dels bells camèlids sud-americans, les vicunyes. En els Bofedales de Tocra, podrem apreciar varietat d’aus migratòries, entre els quals es troben els flamencs. Passarem pel cràter d’un volcà extint (Chucura). Ens detindrem en el mirador dels volcans, que és també la zona més alta del camí (4,800 m.s.n.m.) des d’on apreciarem gran part de la serralada occidental. Cap a les 13:00 a 13:30 aproximadament, arribarem a Chivay. Esmorzar (per compte del passatger). Tarda lliure, prèvia acomodació en l’allotjament.

Dia 5 Chivay – Cruz del Cóndor – Chivay – Puno.
DC. Començarem el recorregut cap al Mirador de la Cruz del Cóndor, és un punt estratègic d’observació del Cañón i de l’espectacular vol del cóndor.
De tornada pararem als pobles de Pinchollo, Maca i Yanque que tenen esglésies colonials, pararem també a Antahuilque i Choquetico des d’on es pot observar les tombes i maquetes pre-inques i el meravellós paisatge del Colca amb la seva impressionant calçada preinca. Tornada a Chivay i sortida de l’autobús regular que ens durà fins a Puno, arribarem cap a les 20 hores del vespre. Recepció a l’estació de bus i acomodació a l’hotel

Dia 6 Puno – Islas Uros – Islas Amantani.
Pensió Completa (en endavant PC). Ens recolliran a l’hotel anirem cap el port del Llac Titicaca per començar l’excursió que ens durà en primer lloc a l’illa flotant de Los Uros, després visitarem l’illa d’Amantani que està habitada encara pels Aymaras, conserven les seves tradicions inques, passarem la nit amb una de les famílies perquè a l’illa no hi ha cap hotel.

Dia 7 Isla Amantani – Isla Taquile – Puno.
Esmorzar casolà. Pel matí farem el recorregut del llac Titicaca des d’Amantaní fins a Taquile. Després de dinar anirem cap a Puno.

Dia 8 Puno – Cuzco.
DC. Al matí ben d’hora ens recolliran a l’hotel per agafar el bus turístic direcció a Cuzco que fa exactament el mateix camí que el tren i es fan les parades en els llocs d’interès, ofereixen un dinar buffet i van acompanyats de guia. A Cuzco s’arriba unes 3 hores abans que en tren. A l’arribada a Cuzco (3.399 msnm) ens aniran a recollir a l’estació d’autobusos per acompanyar-nos a l’hotel.

Dia 9 Cuzco.
DC. A l’hora indicada començarem un city tour, la Catedral, el Temple del Sol o Q’Oricancha i els llocs arqueològics de Q’enqo seran objecte de la nostra visita , també anirem a la fortalesa de Sacsayhuaman, la fortalesa de Puca Pucara i per concloure la visita ens arribarem fins a Tambomachay centre d’adoració de l’aigua.

Dia 10 Cuzco.
DC. Dia lliure a Cuzco, la també anomenada, “ombligo del mundo”, per gaudir dels seus carrers empedrats, plens d’història, passejar per les seves places, visitar els mercats o el barri de San Blas. També es pot optar per alguna excursió alternativa més excitant com pot ésser fer un dia complert fent rafting al riu sagrat del Urubamba.

Dia 11 Cuzco – Valle Sagrado – Ollantaytambo.
DC. Visita privada al Valle Sagrado o Valle de Urubamba. Començarem la visita pel poble de Chincheros, els diumenges encara fa mercat i es pot apreciar com és vigent el bescanvi com a moneda de mercat entre els indígenes. Visita al laboratori agrícola Inca de Moray. També visitarem Maras, les famoses salines, són uns 3000 pous petits en un àrea d’uns 5 m2 construïts a les faldes d’una muntanya.
Des de les salines es farà una curta caminada fins a Ollantaytambo. Es dorm en aquest meravellós poble on moltes de les seves construccions tenen encara fonaments inques.

Dia 12 Pisac – Ollantaytambo.
DC. Visita en servei privat de les ruïnes d’Ollantaytambo. Del poble de Pisac, del seu mercat i de les ruïnes inques. A la tornada farem una visita a Ollantaytambo y dormirem allí.

Dia 13 Ollantaytambo – Inici del Camino Inca.
DC, menjar en marxa, sopar. De bon matí agafarem el bus que va a Macchu Picchu i baixarem al Km. 88 és el punt des d’on començarem el trekking del Camino Inca, que no res més una xarxa de camins empedrats que recorria l’Imperi dels Inques. Durant el trekking es poden apreciar atractius totalment diferents. Un d’ells és la naturalesa que combina aspectes paisatgístics, flora i fauna típica en forma abundant i per altra banda increïbles construccions de camins, fortalesa i aqüeductes de la Cultura Inca.
Es passa per les ruïnes de Llactapacta i s’arriba fins a Huayllabamba que està a 2.850 msnm allí farem nit i dormirem en tendes de dues persones.

Dia 14 Camino Inca.
DC, menjar en marxa, sopar. Continuem caminant cap el pas més alt a 4.250 msnm, Warmiwyñuska, arribarem fins a Pacasmayo, allí farem un descans per dinar. Seguirem caminant fins a les ruïnes de Runkurakay, és una construcció inca de forma circular com si fos una fortalesa, després es baixa a Saycmarca, que és un gran centre sagrat des d’on es domina tota la vall. Sopar i acampada.

Dia 15 Camino Inca.
DC, menjar en marxa, sopar. Iniciem el dia passant per les ruïnes de Phuyupatamarca, és una construcció Inca que té una estructura de piràmide truncada, a diferents nivells es troben vuit fonts litúrgiques i un exhaustiu treball d’escalinates des d’on es dominen el nevats més impressionants. Després de dinar continuarem la caminada fins arribar a Wiñayhuayna, que és una ciutat amb més de 3.000 esglaons esculpits en la roca. En aquest lloc acamparem i soparem a només 5 Km de Machu Picchu.

Dia 16 Machu Picchu – Aguas Calientes.
Esmorzarem de bon matí per poder veure la sortida del sol de de la Puerta del Sol, un lloc estratègic des d’on es domina tot el Machu Picchu. Es continua pel camí fins arribar a les ruïnes. Visita guiada pel grup arqueològic. A l’hora desitjada es baixa a cap a l’hotel. Dormirem al poble de Aguas Calientes on podrem gaudir d’un reconfortant bany d’aigües termals.

Dia 17 Machu Picchu – Cuzco.
DC. Dia lliure per tornar a les ruïnes , fer unes bones fotografies del Machu Picchu o pujar fins a la muntanya del Huayna Picchu són unes 3 hores de pujada constant a pas tranquil. Aquest dia mig l’import de l’entrada (US 59 p.p.) i els autobusos de pujada i baixada a les ruïnes (US17 p.p.) van a càrrec del client. A la tarda tornada en tren cap a després a Cuzco.

Dia 18 Cuzco – Puerto Maldonado.
DC. A l’hora indicada trasllat a l’aeroport per al vol Cusco/Puerto Maldonado. Arribada i trasllat des de l’aeroport de Puerto Maldonado cap al port localitzat en el Río Madre de Dios. Durant el camí s’efectuarà una breu visita de la ciutat. Després de 25 minuts de viatge pel riu s’arriba a l’inici d’una drecera on s’efectuarà una caminada de 25 a 30 minuts. Després s’arribarà a un petit canal on s’abordarà una canoa que conduirà als visitants durant uns minuts de viatge cap al Llac Sandoval. La vista que es té és impressionant i molt bella. Allí els visitants abordaran un catamarà que els portarà cap al Sandoval Lake Lodge. Després de dinar, i un breu descans, s’abordarà el Catamarà per visitar la part oest del llac. Al capvespre els guacamayos arriben a aquesta zona per passar la nit o romandre en els seus nius. Tornada a l’alberg per sopar. A la nit s’abordaran les canoes per cercar i admirar al Caiman Negre. Si hi ha lluna i el cel és net és possible navegar pel llac amb una vista meravellosa.

Dia 19 Selva.
Ens llevarem ben d’hora al matí per visitar el llac. Es podrà observar les aus, que surten en cerca d’aliment, i amb una mica de sort, a llops de riu pescant. Aquesta espècie està en perill d’extinció. Les primeres hores del matí és el millor moment per veure fauna i obtenir bones fotografies. Val la pena comentar que durant el mig dia, fa molta calor i les aus s’estimen més estar a l’ombra i no es deixen veure. Tornada a l’alberg per esmorzar i posteriorment, veurem una demostració de com es recullen s’obren i es comercialitzen les nous de Brasil, un producte molt important dins de l’economia de la zona. Després de dinar, temps per descansar i preparar-se per visitar la part est del llac on es podrà apreciar una o més de les cinc espècies de micos que viuen a l’àrea destacant el Capuchín.
Tornada a l’alberg per Sopar i, de ser sol·licitat pel visitants es pot efectuar una nova visita al llac per veure caimans negres o efectuar una caminada a través de bosc primari i escoltar els sons nocturns de la Selva.

Dia 20 Selva – Puerto Maldonado – Lima.
DC. Després d’esmorzar tornarem a Puerto Maldonado per agafar el vol que ens durà a Lima. Recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Resta del dia lliure per visitar la Lima Colonial o algun dels seus museus.

Dia 21 Lima – Barcelona.
DC. Trasllat de sortida per agafar el vol internacional.
Dia 22 Barcelona.
Arribada a Barcelona.

DATES:
Sortides tot l’any.

PREUS DES DE:
En grup de 2: 2.875 Euros per persona.
En grup de 4: 2.700 Euros per persona.

Suplement hotels primera:  265 Euros per persona.
Suplement temporada alta: consultar.
Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Vols interiors.
Règim alimentari segons l’itinerari / Programa.
Hotels i hostals de 3* .
Trasllats i assistències als aeroports del Perú i als hotels.
Transport segons itinerari.
Equipatge Camino Inca 8 Kg per persona.
Tendes de dues persones.
Visites, entrades i guia turístic.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Avió Barcelona-Lima i retorn amb taxes dels bitllets. Des de 665 Euros (tarifa “A” d’Air Europa).
Impostos i taxes locals.
Begudes i extres.
Tot el no especificat.

TOP });