Viatge a Namíbia

Namíbia és un país de variats contrastos, molt diferent de l’estereotip d’Àfrica, passant del fred a la calor més ardent, amb les dunes més altes del món.

Un viatge pensat per acostar-se amb respecte, de manera lenta, i amb un itinerari molt divers, durant el qual podrem trobar deserts com el del Kalahari, o el Namib, el més antic del món, l’agresta costa atlàntica on està la solitària Costa dels Esquelets, tribus com els Himba i els Hereros, sabana amb una flora endèmica, i una fauna variada, podent observar les colònies de foques de Cape Cross, o els elefants del desert, gaudint en tot moment de l’entorn i dels animals, amb la llibertat que et proporciona el conduir el teu propi vehicle, i triant els allotjaments que més s’adeqüin a les teves necessitats.

ITINERARI

 

Dia 1 Barcelona – Windhoek Barcelona – Windhoek.
Sortida en vol regular des Barcelona destinació Windhoek, la capital de Namíbia. Nit a bord.

Dia 2 Windhoek.
Arribada a l’aeroport internacional de Windhoek i assistència per part del nostre corresponsal. Recollida i formalització del contracte del vehicle directament amb l’oficina del car rental. Després una vegada al nostre allotjament, el nostre corresponsal revisarà juntament amb els viatgers el programa de viatge per aclarir tots els dubtes.
La capital de Namíbia s’estén sobre una ampla vall envoltada de turons coberts de vegetació i gaudeix d’un fals aire europeu, per les seves nombroses construccions d’estil colonial alemany, que contrasta amb els seus venedors ambulants de cistelleria i artesania que ens recorden en tot moment que ens trobem a l’Àfrica.
D’interès a Windhoek: la Christurkirche, la font de meteorits del Gibeon, l’Alte Feste on trobarem el National Museum, el Tintenpalast que és la seu del Parlament, la State House, residència oficial del president, o els coneguts carrers Post Mall o Independence Av que on són presents la majoria de locals i botigues de la ciutat, així com mercats i artesanies. Allotjament al Safari Hotel.

Alternatives allotjament amb suplement:
Windhoek Country Club Hotel: Hotel international standard.
Heinitzburg Castle: Sofisticat i elegant, però molt rígid en el “reglament” i els serveis.
Hotel Hilton Windhoek: Hotel internacional standard.
Tots els suplements inclouen l’esmorzar

Dies 3 i 4 Namib Desert.
Després d’esmorzar, Iniciem el viatge amb el nostre propi vehicle cap al Parc Nacional Namib-Naukluft, famós per les dunes altes i vermelloses , el color ve donat per la gran quantitat d’incrustacions d’òxid fèrric que contenen els grans de sorra. Tant el bestiar com els cavalls no podien baixar a abeurar al canó i l’aigua havia de ser hissada en cubs, per a això s’havien de lligar fins a 6 regnes, “Ses” significa sis i “Riem” regnes en Afrikaans, d’aquí l’origen del nom del canó. Cal destacar del Parc la famosa Duna 45, possiblement la més fotografiada del Parc, les immenses dunes de Sossusvlei, a les quals s’accedeix a través de pistes envoltades per mars de sorra i l’últim tram és només accessible en vehicles amb tracció a les 4 rodes. Al costat mateix de Sossusvlei hi ha el no menys impressionant Deadvlei”. Amb sort, durant el recorregut podrem albirar l’orix del Cap, springboks, estruços, geckos i una variada i resistent flora com les acàcies eriolobes o els Almenara i els seus “melons del desert” o “tsama”. Allotjament en una granja típica, amb sopar i esmorzar.

Alternatives altres granges amb suplement:
Namib Desert Lodge, Zebra River Lodge, Little Sossus, Hammerstein Farm, Desert Homestead totes a 100 km de la porta del parc.
Opcions més properes però molt turístiques:
Sossusvlei Lodge, a 12 km de l’entrada: Le Mirage Lodge & SPA. Kulala Lodge molt a prop i de bon nivell.

Altres Alternatives de categoria superior:
L’alternativa a la Reserva Privada Namib Rand a 50 km al Sud de Sossusvlei, és encantadora el turisme de masses no arriba, pel fet que l’estructura receptiva és molt petita. Els lodges estan extraordinàriament ubicats en llocs fantàstics. Hi ha diferents possibilitats, entre campament, lodge oberts, o amb aire condicionat i calefacció. El Namib Rand es troba en el Namib desert, a les dunes vermelles, on hi ha oportunitat de veure ramats de orix lliures. Aquí es fan excursions amb ranger en vehicles 4×4 oberts. Els suplements inclouen pensió completa i excursions: Wolwedans Dune Camp, Wolwedans Dune Lodge, Wolwedans Private Camp només per a quatre persones, The Boulders en una àrea remota, o l’elegant i més clàssic Sossusvlei Mountain Lodge.
El Namib Rand, sens dubte és que cal tenir en compte per a crear un fascinant viatge ple d’emocions.

Dies 5 i 6 Walvis Bay & Swakopmund.
Al matí posarem rumb Nord per una zona molt interessant, podent trobar famílies d’estruços, gaseles i orix. Es travessen canons, oasi, i es poden veure pel camí plantes endèmiques, gaudint d’aquest paisatge fins a la nostra arribada a Swakopmund a la costa. En els documents de viatge que es lliuren, disposaran d’uns mapes detallats, on s’indica com recórrer les diferents pistes o llits de rius secs, per conèixer totes les parades interessants fins a l’arribada a Swakopmund. Aquesta petita i agradable població enclavada a la desembocadura de l’ara riu sec Swakop, ens permetrà visitar el mercat local per poder realitzar algunes compres, o bé fer excursions opcionals com la visita a la propera Walvis Bay, l’únic port d’aigües profundes del país, el control va estar en poder de Sud-àfrica fins a 1994, data en què va ser retornat a Namíbia. Travessarem la part Nord del parc, el Naukluft, creat per a la protecció de la zebra de muntanya a les Naukluft Mountains, i que va ser unit a la resta del parc sobre l’any 1970 per crear un corredor natural per la seva fauna.
A les aigües de la llacuna de Walvis Bay podrem contemplar una àmplia gamma d’aus, incloent flamencs i pelicans. Allotjament a Europahof o Eberwein Hotel amb esmorzar.

Alternatives allotjament amb suplement:
Swakopmund Hotel & Entertainment Center (antiga estació de tren). Aquesta alternativa és només una qüestió d’elegància i confort.
Walvis Bay Egumbo Lodge, un elegant refugi on cada habitació és diferent, un sostre de palla gran, amb vistes a la llacuna de Walvis Bay i flamencs. Excel·lents restaurants. Recomanat per aquells que després volen afegir els viatges com el creuer per la llacuna, o el 4×4 per les dunes.

Suggeriments:
Un agradable creuer per la llacuna de Walvis Bay entre dofins, flamencs, pelicans, corbs marins, gavines, o foques que salten al voltant del vaixell. De vegades es troben pingüins, balenes, o tortugues marines, segons la temporada de l’any. Un bon dinar al vaixell a base d’ostres del lloc, champagne de Sud-àfrica, i altres tapes típiques, faran d’aquesta travessia per la llacuna una experiència inoblidable. Excursió no inclosa.
Travessa en vehicle 4×4 entre les altes dunes vellutades, en zones rarament explorades, entre l’oceà i el desert. Es tracta d’una aventura entre la sorra fins arribar gairebé a Sandwich Harbor. Per a aquells que els agradi caminar, es podrà recórrer un bellíssim tram al llarg del litoral abans d’emprendre el retorn a Swakopmund. Un dia sencer dedicat a visitar l’esplèndida costa salvatge. (Excursió no inclosa).

Dia 7 Skeleton Coast & Damaraland.
Esmorzar al nostre hotel. Després posarem rumb cap a Cape Cross, on el 1485 el portuguès Diego Cao desembarcà per primera vegada erigint una creu de pedra de la qual encara es conserva una rèplica. Visitarem la colònia de foques més gran de tota l’Àfrica Austral (Cape Fur Seal) que ens farà gaudir de la nostra vista, encara que no pas del nostre olfacte. Prosseguirem cap al Nord vorejant el gran massís Brandberg i travessarem la gran plana desèrtica que divideix Damaraland i Skeleton Coast. Arribarem a la zona dels petroglifs, on fa temps les poblacions bosquetanes ensenyaven als nens l’art de sobreviure i de caçar, deixant testimoni d’aquestes activitats en gravats i dibuixos a la roca. Temps per un esplèndid passeig entre els petroglifs i les pintures.
Allotjament al Twyfelfontein Country Lodge o similar, amb sopar i esmorzar inclòs.
Existeix la possibilitat d’afegir una excursió opcional als elefants de sorra, (excursió no inclosa), però recomanem no fer-la aquí, perquè més endavant al Kaokoland, són més emocionants, i la durada és de dia sencer amb pic-nic box , mentre que en el Damaralan és només de mig dia.

Alternatives allotjament amb suplement:
Allotjament al Mowani Mountain Camp, molt sol·licitat i d’estil africà modern. El Camp Kipwe, és un bonic campament al bell mig de roques de granit, aquí és possible afegir excursions amb ranger en vehicles 4×4, a la recerca dels elefants de sorra, endèmics a Namíbia.

Dies 8, 9 i 10 Kaokoland.
Es deixa Damaraland per arribar a les aspres muntanyes del Kaokoland. De seguida es nota una Àfrica diferent, més salvatge i més abandonada. Els colors del Nord del país contrasten amb els que ja s’han vist anteriorment. El color de la sorra s’alterna, de vegades és blanca, de vegades és negra, trobant sovint durant el viatge oasi de palmeres. Aquesta és la ruta dels elefants de sorra, que segueixen els llits dels rius secs a la recerca d’aigua.
Allotjament al Khowarib Lodge, campament que es troba ubicat a la riba del riu, que és visitat pels elefants, inclou el sopar i l’esmorzar. Com alternativa ens podem allotjar al Fort Sesfontein, aquest allotjament és molt bàsic, però únic en el seu gènere, es tracta d’un fort alemany que en el passat va ser camp de batalla. La gestió és local, no gaire eficient, però és acceptable amb els pro i contres d’aquesta Àfrica negra, a l’inrevés del que passa a tot el país, anomenat Àfrica blanca.
El motiu per aturar-se en aquesta zona és el paisatge, als poblats i els seus voltants. També està inclosa l’excursió amb ranger i vehicles 4×4 per organitzar la recerca dels elefants del desert, sovint trobant famílies senceres. (Dinar inclòs).
Aquesta és la millor excursió, ja que es realitza entre muntanyes i estrets rius, el recorregut preferit dels paquiderms. Es tracta d’una experiència única i inoblidable, seguirem les petjades de la sorra que aquests animals han deixat al seu pas per les lleres dels rius secs, entre petits oasi, on troben petites fonts d’aigües subterrànies.
El dia 10 farem una excursió a un poblat Himba , amb vehicle i guia del lodge, amb pícnic inclòs.

Alternatives allotjament amb suplement:
Una altra alternativa molt més interessant, però més costosa, és allotjar-nos a l’Okahiringo Elephant Camp, situat en Purs en ple cor del Kaokoland. Tot aquí és espectacular, des de l’alberg, fins a la impressionant vista d’un oasi de palmeres, en aquesta zona no només es poden veure els elefants, també hi van altres animals com els antílops o felins.

Dies 11 i 12 Etosha Park.
Ens dirigirem tranquil•lament per endinsar-nos al Parc Nacional d’Etosha. Disposarem de 2 dies per a realitzar safaris per les pistes marcades que travessen el parc, observant la fauna i podent contemplar el Etosha Pan, una immensa i blanca olla salina de 4.731 km2 de superfície. Si les pluges són bones al Nord i l’Est, el Pan pot contenir una mica d’aigua els primers mesos de l’any, gràcies als rius Ekumen i Omuramba, però poques vegades es pot veure completament ple. La temporada seca és sens dubte, la millor època per contemplar el major nombre d’animals, aquest es concentren en els punts d’aigua de la zona sud del Pan.
Etosha és un dels parcs amb més densitat d’animals, es poden veure grans bandades de diferents espècies, antílops, kudus, zebres, nyus, gaseles, elefants i girafes, sovint es troben felins. Els safaris són molt simples, gaudint en tot moment de l’entorn i dels animals, amb la llibertat que et proporciona el conduir el teu propi vehicle.
L’allotjament és al Toshari Inn, amb sopar i esmorzar.

Alternatives allotjament amb suplement:
A l’àrea Oest del parc: Reserva Privada de Epacha a Eagle Tented Camp o Epacha Lodge amb SPA.
A l’àrea Est: El Onguma en diferents tipus d’habitació.

Dia 13 Tornada.
Es deixa el Parc i es torna a Windhoek, es pot fer una parada al mercat d’artesania a Okahandja. Devolució del vehicle amb el dipòsit ple. Fi dels serveis de terra.

 

PREUS DES DE:
Grup de 2 en 4×4: 1.925 Euros per persona.
Grup de 3 en 4×4: 1.735 Euros per persona.
Grup de 4 en 4×4: 1.640 Euros per persona.
Grup de 6-7 en minibús:1.560 Euros per persona.
Grup de 8 en minibús:1.510 Euros per persona.

Suplement individual:  215 euros per persona.
Suplement Temporada Alta 01.07 al 31.10:  75 euros per persona.

Aquest preus poden variar pel mercat de divises o el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Lloguer del cotxe elegit amb quilometratge il•limitat i assegurança Classic Plus.
Allotjament segons l’itinerari o similar.
Règim alimentari segons el programa.
Trobada amb el nostre corresponsal per al lliurament i devolució dels documents amb els vouchers, mapes detallats, itinerari tècnic, amb pistes i suggeriments per aturar-se durant el recorregut, així com informacions generals sobre restaurants a Swakopmund i Windhoek.
Excursió als elefants del desert al Kaokoland.
Assegurança d’assistència en viatge.
Es desaconsella fer els recorreguts amb cotxe tipus Corolla 01/03 & 1.6.
Per la seva pròpia seguretat, s’aconsellen vehicles 4×4, minibús o Nissan X-Trail (SUV)

EL PREU NO INCLOU:
Vols internacionals.
Taxes del bitllet d’avió.
Vols interns.
Taxes i impostos locals.
Assegurança Clàssic Max (inclou vidres i rodes, entre 20 i 30 Euros al dia). Pneumàtics sempre exclosos.
Gasolina.
Suplements al cotxe, danys en general, problemes amb rodes i pneumàtics.
Assegurança addicional, franquícies i dipòsits.
Excursions i creuers, begudes, menjars si no s’esmenta.
Impostos diaris als parcs a pagar a l’entrada.
Tot el no especificat.

EXCURSIONS NO INCLOSES:
Creuer a la badia (matí): 40 euros per persona.
Sandwich Harbor en 4×4 (tarda): 85 euros per persona.
Elephant Drive (Twyfelfontein): 45 euros per persona.
Elephant Drive min. 4 pax (Fort Sesfontein): 115 euros per persona.
Sobrevols sobre el desert que surten de
Swakopmund (90 minuts), des de: 230 euros per persona.
Etosha, safari mig dia amb Toshari Innentre: 50 – 105 euros per persona.

SUPLEMENTS PER PERSONA I NIT ALS ALLOTJAMENTS ALTERNATIUS:
Alternatives a Windhoek, amb esmorzar.
Windhoek Country Club: 15 euros per persona.
Heinitzburg Castle: 35 euros per persona.
Hilton Hotel Windhoek: 30 euros per persona.

Alternatives al Parc Nacional d’Etosha, amb mitja pensió.
Epacha Game Lodge & SPA: 60 euros per persona.
Eagle Tented Camp & SPA: 20 euros per persona.
Onguma Tree Top: 35 euros per persona.
Onguma Plains Camp: 100 euros per persona.
Onguma Tented Camp: 75 euros per persona.
Ongava Lodge: 190 euros per persona.

Damaraland alternatives a Twyfelfontein, amb mitja pensió.
Mowani Mountain Camp: 75 euros per persona.
Camp Kipwe: 50 euros per persona.

Swakopmund alternativa, amb esmorzar.
Swakopmund Hotel, antigua estació del tren: 45 euros per persona.

WalvisBay alternativa a Swakopmund
Egumbo Lodge amb esmorzar: 45 euros per persona.

NamibDesert alternatives a las granjes
Sossusvlei Lodge amb mitja pensió: 60 euros per persona.
Le Mirage Lodge amb mitja pensió: 65 euros per persona.

Reserva Privada Namib Rand amb pensió complerta i totes les excursions amb vehícle 4×4 obert i ranger al desert, aconsellat per a un mínim de dos nits:
Wolwedans Tented Camp: 240 euros per persona.
Wolwedans Private Camp: Sota petició.
Wolwedans Lodge: 215 euros per persona.
Wolwedans The Boulders: 295 euros per persona.

Sossusvlei Mountain Lodge
250 euros per persona en temporada baixa, 430 euros per persona, en temporada alta (01.07 al 31.10).
També està incluida calefacción a l’hivern, aire acondicionat a l’estiu, i les excursions.
És car però aconsellable a l’hivern austral.

TOP });