Viatge a Namibia, Bostwana y Cascades Victoria

Un viatge pensat per acostar-se amb respecte, de manera lenta, descobrint una ruta amb desert, sabana, costa, fauna, flora i diverses tribus des del nostre camió 4 x 4.
Namíbia és un país de variats contrastos, molt diferent de l’estereotip d’Àfrica, passant del fred a la calor més ardent amb les dunes més altes del món. Botswana ofereix, entre les seves meravelles naturals, els tresors de l’Okavango i Chobe. Un viatge participatiu en el qual es treballa en equip, mentre es conviu amb la natura. A més, les mítiques Cascades Victòria on també es poden practicar alguns esports d’aventura.

ITINERARI

Dia 1
Sortida en vol regular des d’Espania amb destinació a Livingstone. Nit a l’avió.

Dies 2 i 3. Livingstone (Dx1)
Arribada a Livingstone i trasllat a l’allotjament. Victoria Falls (mossi-oa-tunia, el fum que trona), on el riu Zambeze aboca les seves aigües en una caiguda de 111 m d’alçada, en una seqüència de cascades amb noms tan suggestius amb Devil’s Cataract o Rainbow Falls. Disposarem de 2 dies per realitzar múltiples activitats esportives. Allotjament en càmping.

Dies 4 i 5. Livingstone – Caprivi (D, A i C)
Sortirem de Livingstone i ens dirigim cap Sesheke al Caprivi, una estreta franja de terra de Namíbia que s’estén entre Angola, Zàmbia i Botswana. L’abundància de grans rius atrau aquesta zona una gran varietat de fauna. Disposarem de 2 dies per explorar aquesta remota i bella regió, incloent Popa Falls i un creuer en vaixell pel riu Kavango. Allotjament en càmping.

Dia 6. Caprivi – Rundu (D, A i C)
Després de gaudir del matí observant l’abundància d’aus que envolta la zona, iniciarem la nostra ruta dirigint-nos cap a l’oest al llarg del riu Kavango. Durant el camí veurem els típics pobles amb les barraques de palla. Ens aturem per passar la nit en el nostre campament al costat del riu a Rundu, i gaudirem d’una espectacular posta de sol. Allotjament en càmping.

Dies 7 i 8. Rundu – Parc Nacional d’Etosha (E, D i S)
Ens endinsem al Parc Nacional d’Etosha per realitzar safaris, observar la fauna i contemplar l’Etosha Pan, una immensa i blanca olla salina de 4.731 km2 de superfície. Si les pluges són bones al nord i l’est, el Pan pot contenir una mica d’aigua en els primers mesos de l’any, gràcies als rius Ekuma i Omuramba, però poques vegades es pot veure completament ple. La temporada seca és sens dubte, la millor època per contemplar el major nombre d’animals, ja que aquests es concentren en els punts d’aigua de la zona sud del Pan. Totes les zones d’acampada dins del parc disposen de tolls il·luminats a la nit, el que permet observar la fauna en el període del dia en què estan més actius. Acampades.

Dia 9. Ugab Wilderness (D, A i C)
La nostra propera parada és el massís de Brandberg, on acamparem al costat del llit sec del riu Ugab, la llar dels rars elefants del desert. Explorem les muntanyes a peu amb els nostres guies locals, que ens porten a través d’aquesta regió, en la qual és possible veure l’art rupestre que es troba disseminat per la zona. Allotjament en càmping.

Dia 10. Ugab Wilderness – Spitzkop (E, D i S)
L’itinerari d’avui transcorrerà per algun dels més bells paisatges desèrtics del país, a mesura que avancem cap al sud, per dirigir-nos cap a les enormes cúpules de granit que s’eleven des del desert a Spitzkoppe. Hem establert un campament al peu d’aquestes grans cúpules, on podrem fer una passejada per explorar la zona. El silenci i els espais oberts es sumen al misteri de la regió, i es pot admirar una magnífica posta de sol.

Dies 11 i 12. Spitzkop – Swakopmund (Ex2, Sx1)
Al matí posarem rumb cap a la colònia de foques de Cape Cross, passant per unes grans planes fins arribar a la costa. Més al sud es troba la ciutat costanera de Swakopmund. Aquesta petita i agradable població enclavada a la desembocadura de l’ara riu sec Swakop, ens permetrà visitar pel nostre compte el mercat local per poder realitzar algunes compres, o bé realitzar excursions opcionals com la visita a la propera Walvis Bay, l’únic port d’aigües profundes del país, el control del port va estar en poder de Sud-àfrica fins a 1994, data en què va ser retornat a Namíbia. Allotjament en lodge.

Dies 13 i 14. Swakopmund – Namib Desert (D, A i C)
Iniciarem la nostra aventura endinsant-nos al Parc Nacional Namib-Naukluft famós per les seves altes i vermelloses dunes, el color es deu a la gran quantitat d’incrustacions d’òxid fèrric en els grans de sorra. El Canó de Sesriem es troba a tan sols 4 km. de l’entrada al Parc Nacional. Tant el bestiar com els cavalls no podien baixar a beure al canó i l’aigua havia de ser hissada en cubs, per a això havien lligar fins a 6 regnes, “Ses” significa sis i “Riem” regnes en Afrikaans, d’aquí l’origen del nom del canó. Cal destacar del Parc la famosa Duna 45, possiblement la més fotografiada del parc, les immenses dunes de Sossusvlei, a les quals s’accedeix a través de pistes envoltades per mars de sorra i l’últim tram és només accessible a vehicles amb tracció a les 4 rodes. Al costat mateix de Sossusvlei es troba el no menys impressionant Deadvlei. Amb sort, durant el recorregut podrem albirar òrix del Cap, springboks, estruços, geckos i una variada i resistent flora com les acàcies eriolobas o els nara i els seus “melons del desert” o “tsama” … Nits en acampada.

Dia 15. Namib Desert – Windhoek (D i C)
Arribada a la capital de Namíbia, que s’estén sobre una àmplia vall envoltada de turons coberts de vegetació i gaudeix d’un fals aire europeu, per les seves nombroses construccions d’estil colonial alemany, que contrasta amb els seus venedors ambulants de cistelleria i artesania que ens recorden en tot moment que ens trobem a l’Àfrica. D’interès a Windhoek: la Christurkirche, la font de meteorits del Gibeon, el Alte Feste que alberga el National Museum, el Tintenpalast que és la seu del Parlament, la State House, residència oficial del president, o els coneguts carrers Post Mall o Independence Av. que alberguen la majoria de locals i botigues de la ciutat, així com mercats i artesanies, que podrem visitar pel nostre compte. Allotjament en tendes permanents.

Dia 16. Windhoek – Kalahari (D, A i C)
Viatjarem cap a Botswana, després de creuar la frontera ens dirigim cap al Kalahari, on passarem la nit acampats. Farem una caminada amb els boiximans locals per aprendre i observar les seves fascinants habilitats que els han permès viure en aquest mitjà tan hostil. Allotjament en càmping.

Dies 17, 18 i 19. Kalahari – Delta de l’Okavango (Ex3, Dx3, Sx2)
Continuaremos hasta Maun en la parte sur del delta del Okavango. Permaneceremos en esta población una noche, para prepararnos antes de iniciar nuestro viaje a lo más profundo del delta del Okavango, en mokoros, que son las piraguas tradicionales, una experiencia inolvidable. Acamparemos dos noches en algunas de sus islas remotas i salvajes, desde donde realizaremos visitas para conocer la flora i fauna de este impresionante ecosistema. Noches de acampada.

Dia 20. Delta del Okavango – Makgadikgadi Pans (D i C)
Continuem fins a Maun a la part sud del delta de l’Okavango. Romandrem en aquesta població una nit, per preparar-nos abans d’iniciar el nostre viatge al més profund del delta de l’Okavango, amb mokoros, que són les piragües tradicionals, una experiència inoblidable. Acamparem dues nits en alguna de les seves illes remotes i salvatges, des d’on realitzarem visites per conèixer la flora i fauna d’aquest impressionant ecosistema. Nits d’acampada.

Dia 20. Delta de l’Okavango – Makgadikgadi Pans (E i S)
Avui visitem els Makgadikgadi Pans, aquests llacs secs són les restes d’un dels majors llacs que han existit a l’Àfrica, el Llac Makgadikgadi. Segons la temporada de pluges aquests llacs romanen amb una mica d’aigua superficial (que atrauen gran varietat d’aus) o bé es converteixen en esplèndides planes blanques, seques i interminables. Nit en càmping.

Dia 21. Makgadikgadi Pans – Parc Nacional del Chobe (E i S)
Prosseguirem cap al nord de Botswana per dirigir-nos a Kasane, a la mateixa porta del Parc Nacional de Chobe. Aquest parc és famós per l’abundància d’elefants, la major concentració d’aquests animals que hi ha a tot Àfrica. Són també coneguts els seus ramats de búfals i és un dels pocs punts on es poden observar els antílops Puku. La part nord del parc està banyada per les aigües del riu Chobe, que dóna nom al parc i que assegura, durant tot l’any, grans concentracions de fauna. Realitzarem un creuer per les aigües del Chobe, per observar la seva flora i fauna salvatge. Allotjament en càmping.

Dia 22. Parc Nacional del Chobe – Cascades Victoria – Barcelona/Madrid (E)
Es deixa el parc i es torna a Livingstone. Trasllat a l’aeroport per agafar el vol internacional de tornada.

Dia 23. Livingstone – Barcelona/Madrid
Arribada a destí i fi dels serveis.

NOTA:
Aquest programa també es pot realitzar en allotjaments fixos, small lodges i tented lodges (excepte les 2 nits a Okavango que sempre són en tendes). Consultar suplement i dates.

DATES 2019: Sortides al Març: 16, Abril: 6 i 13, Maig: 11, Juny: 8, Juliol: 6 i 20, Agost: 3 i 24, Setembre: 14 i 28, Octubre: 12, Novembre: 23, Desembre: 21 de 2019.

PREUS DES DE:
Preu per persona en doble: 2.640 euros per persona.
Suplement individual: 250 euros.
Grup mínim de 4 persones.
Aquests preus poden variar pel mercat de divises o el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Trasllat a l’aeroport / allotjament a l’arribada a Livingstone.
Transport en camió / minibús 4×4.
Entrades.
Allotjament segons l’itinerari.
Règim alimentari segons el programa (esmorzar E, dinar D, sopar S).
Tot el material necessari per a l’acampada, excepte el sac de dormir i coixí.
Guies professionals.
Conductor i guia de parla anglesa.
Excursió en mokoro pel delta de l’Okavango.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PRECIO NO INCLOU:
Vols internacionals.
Taxes del bitllet d’avió.
Taxes i impostos locals.
Visats.
Propines.
Excursions i creuers, begudes, menjars si no es mencionen.
Tot el no especificat.

TOP });