Viatge a Mongòlia

Bressol de l’imperi més gran de l’antiguitat on, avui dia, encara és possible viure experiències amb els nòmades descendents d’aquell imperi, que a lloms de cavalls, i amb les seves pertinences a sobre com fa molts segles, han sabut conservar intactes els costums fins arribar als nostres dies. Un recorregut per aquestes terres, ens permetrà endinsar-nos en la cultura mongola. Veure com és la seva vida quotidiana, i la possibilitat de conviure-hi unes hores, gaudint de l’hospitalitat d’una d’aquestes famílies, acollits a la seva pròpia tenda, ens donarà una idea més real de com són.

Com si fóssim nòmades, amb els nostres vehicles, i voltant pels camins com ells, descobrirem uns paisatges, a vegades corprenedors, que ens faran empetitir, en mig d’aquest espectacle natural. Les immenses estepes, el desert de Gobi, juntament amb les muntanyes del nord i la taiga, passant pels llacs, que són alguns dels més grans d’Àsia, ens mostra la varietat i la bellesa d’aquest singular país.

ITINERARI

Dia 1 Barcelona – Ulaanbaatar.
Sortida del vol en direcció Mongòlia, nit a bord.

Dia 2 Ulaanbaatar.
Arribada a la capital Ulaanbaatar – Heroi roig – la van anomenar així l’any 1924 quan es va proclamar la República Popular. Trasllat a l’hotel. Visita a la ciutat. Al vespre assistirem a un concert folklòric. Nit a l’hotel.

Dia 3 Ulaanbaatar – Baga Gazriin Chuluu.
Després d’esmorzar començarem la nostra ruta direcció Baga Gazriin Chuluu, una muntanya rocallosa que s’albira a 1.768 metres per sobre de l’estepa. Nit en tendes.

Dia 4 Baga Gazriin Chuluu – Sum Khokh Burd – Delgerkhangai.
Sortirem direcció les muntanyes de Delgerkhangai, que fan frontera natural amb el desert del Gobi, passant per un petit oasi anomenat Sum Khokh Burd. El paisatge del Gobi no son només dunes i arena, trobem muntanyes rocalloses, muntanyes que s’aixequen en mig de les planúries, llocs de pastura, tota aquesta extensió cobreix el terç meridional del país, el tret comú de totes les zones són les seves temperatures extremes que poden anar des de 40ºC als -40ºC. Passarem la nit en un camp turístic.

Dia 5 Delgerkhangai – Bayanzag (Flaming Cliffs).
Sortida cap a Bayanzag (Flaming Cliffs). Passejada per la vall dels dinosaures i per un petit bosc de saxaoul, representant de la flora local. Possibilitat de fer un petit recorregut en camell bactrià, animal emblemàtic del Gobi. Nit en tendes.

Dia 6 Bayanzag- Moltsog – Parc Nacional de la vall de Yol.
Ens dirigirem al Parc Nacional de la vall de Yol, via Moltsog, les petites dunes a l’estepa. Arribada a la vall. Dinarem en ruta i quan arribem a la vall de Yol farem un recorregut a peu. En aquest indret la neu és tan abundant a l’hivern que fins i tot existeix una gelera que durant el mes de setembre retrocedeix quan a les terres baixes s’acaben les pluges que comencen el mes de juny. Nit en tendes.

Dia 7 Parc Nacional de la vall de Yol – Onghiin Khiid.
El nostre destí seran les ruïnes del monestir d’Onghiin Khiid. Dinarem en ruta. Visitarem l’indret d’Onghiin Khiid i dormirem en un camp turístic.

Dia 8 Onghiin Khiid – Arvaikheer.
Arribarem a Arvaikheer, centre de la regió d’Övörkhangai (Khangai del Sud) i tindrem la possibilitat de visitar el seu museu local. Farem nit en un hotel local d’Arvaikheer.

Dia 9 Arvaikheer – Erdene Khamba – Ovgon khiid – Parc Nacional d’Hugno Khan.
Continuarem cap el Parc Nacional d’Hugno Khan. Visitarem el monestir d’Erdene Khamba situat al vessant sud de la muntanya i farem un petit passeig fins les ruïnes del monestir d’Ovgon khiid que fou un del més importants abans de la persecució política i la destrucció dels monestirs al 1937. Nit en iurtes o en tendes.

Dia 10 Parc Nacional d’Hugno Khan- Kharakhorim.
Sortida cap a Kharakhorim la que fou capital de l’ Imperi Mongol de Gengis Khan al segle XIII. Situat a l’estepa d’Övörkhangai trobarem el monestir d’ErdeneZuu construït durant el s.XVI amb materials de l’antiga capital mongol, és el monestir budista més antic de Mongòlia. El monestir estava format per uns seixanta temples ara només en queden tres. Visita del monestir. Nit al camp turístic.

Dia 11 Kharakhorim- Fonts calentes de Tsenher.
Continuació cap a les fonts calentes de Tsenher. Visita a les fonts sulfuroses que brollen a més de 80 graus de temperatura. Nit en tendes.

Dia 12 Fonts de Tsenher- Tsetserleg- Taïkar.
Sortida cap a Tsetserleg, centre de la regió d’Arkhangai (Khangai del Nord). A l’arribada, visita al museu-monestir de Zay Gegeen, un dels caps espirituals dels Mongols del segle XVII. En aquest museu trobarem gran quantitat d’objectes propis de la cultura mongola. Una de les col·leccions més interessants és la de màscares cerimonials. Continuarem camí cap a la vall del Tamir, on trobarem la roca de Taïkar. Farem nit en tenda.

Dia 13 Taïkar – Khorgo.
Farem via en direcció al volcà apagat de Khorgo. Passarem el dia visitant la zona. Nit en campament turístic.

Dia 14 Khorgo – Burentogtoh.
Pujarem direcció nord cap a Burentogtoh, és un poble situat a la vora del riu Delger. Podrem visitar les cases de les famílies nòmades, tastar el seu menjar i si volem dormir en una de les cases, en cas que no voguem passar la nit amb una de les famílies ho podrem fer en una de les tendes.

Dia 15 Burentogtoh – Hövsgol.
Ens dirigirem cap el llac Hövsgol, que és la segona reserva d’aigua d’Àsia. Aquesta regió fa frontera amb Sibèria i amb la república russa de Tuva. Dinarem pel camí abans d’arribar al Llac. Nit en tendes.

Dia 16 Hövsgol.
Passarem el dia pels voltants del llac Hövsgol i, opcionalment, es podrà fer un passeig a cavall o descansar. Dormirem en un camp turístic.

Dia 17 Hövsgol – Mörön – Font de Hanui.
Anirem cap a Mörön, és el centre de la regió de Hövsgol. Dinarem a Mörön per continuar la nostra ruta cap a la font de Hanui que és coneguda perquè les seves aigües guareixen malalties internes. Nit en tendes.

Dia 18 Ruta cap Amarbayasgalant.
Continuarem el viatge en direcció a el monestir d’Amarbayasgalant, emplaçat a la taiga de Selenge, és un recorregut llarg i haurem de fer nit en ruta. Nit en tendes.

Dia 19 Amarbayasgalant – Darkhan.
Arribarem al monestir d’Amarbayasgalant Hidd- Pau i Felicitat- el van restaurar després de la caiguda del règim comunista, hi viuen una cinquantena de monjos i novicis, el seu aspecte recorda l’arquitectura xinesa, farem la visita i continuarem el nostre viatge en direcció a la segona ciutat de Mongòlia, Darkhan. Farem nit a l’hotel.

Dia 20 Darkhan – Ulaanbaatar.
Sortirem cap a Ulaanbaatar. Arribarem a l’hotel i ens quedarà la tarda per fer algunes compres. Nit a l’hotel.

Dia 21 Ulaanbaatar – Barcelona.
Trasllat a l’aeroport internacional Buyant-Uhaa. Sortida del vol en direcció a Barcelona. Arribada a Barcelona i fi dels serveis.

PREUS DES DE:
En grup de 2: 2.725 Euros per persona.
En grup de 4 a 5: 2.010 Euros per persona.
En grup de 6 a 7: 1.890 Euros per persona.
En grup de 8 a 10: 1.770 Euros per persona.
Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Trasllats aeroport/hotel/aeroport a Ulaanbaatar.
A Mongòlia, camps turístics, tendes i hotels de classe turista, en habitació doble.
Pensió completa.
Material d’acampada.
Transport en vehicle 4×4.
Xofer – mecànic.
Guia – intèrpret.
Totes les entrades als Parcs Nacionals.
Entrades als museus.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol regular Barcelona – Ulaanbaatar i tornada, amb taxes dels bitllets. (Des de 826 Euros, tarifa “E+T” de Turkish Airlines, classe turista).
Visat. Fins el 31 de desembre es gratis.
Begudes i extres.
Tot el no especificat.

TOP });