Viatge a Mèxic

Mèxic, el país de Centreamèrica més gran en extensió, te 31 indrets culturals i naturals declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Esta dividit en 32 estats on juntament amb el castellà conviuen 67 llengües indígenes, té un llegat cultural molt ric i divers. Amb una visita al Museo Nacional de Arqueología ens farem una idea de totes les cultures prehispàniques que s’han desenvolupat en aquestes terres. Fruit de la colonització espanyola són un gran nombre d’edificis colonials i boniques ciutats. A la imponent Ciudad de México trobarem un gran llegat històric, mostres de l’època colonial com la Catedral i el Palacio Nacional, restes arqueològiques com el Templo Mayor i edificis contemporanis. En el lloc arqueològic de Teotihuacán es troba un dels centres cerimonials més grans e imponents de Mesoamèrica. Entre valls i muntanyes està la ciutat de Puebla, també és coneguda com la Ciudad de los Ángeles, en els seus carrers carregats d’història es poden admirar façanes singulars decorades amb talavera poblana. Cholula és un dels llocs arqueològics de la zona. El Golf de Mèxic banya les costes de l’estat de Veracruz, és el símbol de la tradició del país per la seva història i per la riquesa de les seves terres. Un altre estat tan ric en biodiversitat com en cultura és Oaxaca. La capital té una rica arquitectura, d’esglésies, convents i edificis de gran valor colonial, que l’ha fet esdevenir juntament amb la zona arqueològica de Monte Albán ,Patrimoni de la Humanitat.

ITINERARI

 

Dia 1 Barcelona – C. De México.
Sortida de Barcelona en vol internacional amb destinació Mèxic. Arribada, rebuda per part del nostre corresponsal y trasllat a l’hotel.

Dia 2 C. De México – Teotihuacán – C. De México.
Esmorzar. Farem un recorregut per la ciutat per visitar la Plaza de la Constitución (Zócalo), Catedral Metropolitana, i el Museo de Antropologia. Trasllat a Teotihuacan, a uns 40 Km. de la ciutat. De camí veurem la Plaza de las Tres Culturas Tlatelolco, que fou el centre comercial més important del Mèxic prehispànic. Visita de la Basílica de Guadalupe. A Teotihuacan veurem les monumentals Pirámides del Sol, amb 365 graons, la de a Luna, el temple de Quetzalpapaloti i l’Avenida de los Muertos. Aquestes construccions formen un dels centres cerimonials més grans de centreamèrica.

Dia 3 C. De México.
Esmorzar. Dia lliure per visitar la ciutat. En cada una de les principals zones de la ciutat, trobarem un gran sincretisme cultural, llocs arqueològics, edificis colonials i contemporanis en un mateix espai, a més a més de l’important diversitat de centres culturals. La ciutat també ofereix un ventall de possibilitats des de compres en mercats d’artesania en barris com Coypacán y San Ángel, o en modernes botigues que es troben als barris de Santa Fe y Polanco.

Dia 4 C. De México – Cuernavaca – Taxco.
Després d’esmorzar ens dirigirem cap a la zona arqueològica de Xochicalco, un cop feta la visita continuarem fins a Cuernavaca. Breu visita de la ciutat, Jardín de la Borda i Palacio de Cortés. Seguirem el nostre camí fins a Taxco. Allotjament a l’hotel. Dinar a l’hotel. A la tarda recorregut a peu per Taxco. Sopar a l’hotel.

Dia 5 Taxco – Cholula- Puebla.
Després d’esmorzar trasllat fins a la zona arqueològica de Cholula per visitar una de les piràmides més grans del país.
Continuarem el nostre viatge fins a Puebla.

Dia 6 Puebla.
Esmorzar i visita de la quarta ciutat més gran i important de Mèxic, coneguda també com “Puebla de los Angeles”. Visita del Centre Històric, d’algunes de les esglésies, i recorregut pels tallers on es fabrica la ceràmica de Talavera . Puebla es coneguda per la seva gastronomia, molts plats de la regió han esdevingut emblemàtics del país. Tarda lliure.

Dia 7 Puebla -Veracruz.
Després d’esmorzar seguirem el nostre itinerari que ens durà a una de les ciutats més alegres de Mèxic, Veracruz. Allotjament i resta del temps lliure. La plaza de armas és un dels llocs més animats de Mèxic, durant tot el dia i part de la nit hi ha trios tocant marimba, salsa i danzón. A la zona de l’escullera trobarem locals comercials, bars i restaurants.

Dia 8 Veracruz.
Esmorzar. Visita de migdia de la ciutat. És el port més important del país i una important destinació turística. Llocs d’interès de la ciutat són el centre històric, San Juan de Ulua, Zócalo, Catedral, los Portales, el baluarte de Santiago. La gastronomia en aquesta zona és molt interessant, com a la major part del país.

Dia 9 Veracruz -Tehuacan- Coitlahuaca -Oaxaca.
Després d’esmorzar sortida cap a Tehuacan, visita del Museo del Maiz. A Coitlahuaca es on trobarem el museu i el jardí botànic de Cactus. Un cop realitzades les visites continuarem fins a Oaxaca. Allotjament a l’hotel.

Dia 10 Oaxaca- Monte Albán -Mitla – Tule.
Al matí visita de la zona arqueològica de Monte Alban, fou la seu del poder dominant de la regió de Valles Centrales de Oaxaca per molts anys. A la primera mitat del s XX, gràcies a les excavacions realitzades per Alfonso Caso, es va localitzar la Tumba 7, on es trobava el dipòsit més gran d’obres d’orfebreria feta amb or de mesoamèrica més gran que s’ha trobat fins ara. Seguirem cap a Mitla, on podrem veure evidències de població humana des de començaments de la nostra era fins l’any 200. Quan desaparegué Monte Albán com a centre de poder, Mitlà esdevingué una població molt important i el nucli de poder pels zapoteques de la vall.
Visitarem el famós Árbol de Tule que té un tronc de 14,5 metres de diàmetre, és el més gran del món, una altura de 42 metres, el seu volum es calcula en 816,829 m3 i un pes aproximat de 636 tones.

Dia 11 Oaxaca.
Esmorzar i al matí visita de la ciutat , incloent l’església de Santo Domingo, museu de Santo Domingo, Mercado Juárez de flors , fruites i artesania. A la nit suggerim visitar els cafès, bars i restaurants de los portales.

Dia 12 Oaxaca.
Després d’esmorzar trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada via Ciudad de México.

Dia 13 Barcelona.
Arribada a Barcelona.

 

PREUS DES DE:
En grup de 2: 2.250 Euros per persona.
En grup de 4: 1.915 Euros per persona.
En grup de 6: 1.875 Euros per persona.

Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Trasllats hotel-aeroport-hotel en servei privat.
Transport en privat durant tot el recorregut.
Guia local acompanyant des del dia 2 al 9 i guia local a Oaxaca del 10 al 12.
Visites i entrades als llocs esmentats..
11 nits en hotels de 4* en habitació doble en règim d’allotjament i esmorzar.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Bitllets d’avió internacional i domèstic.
Taxes dels bitllets d’avió.
Taxes de sortida del país.
Àpats no esmentats.
Propines.

TOP });