Viatge a Madagascar

Madagascar està considerada la quarta illa més gran del món. La seva riquesa natural endèmica, la seva arquitectura i les més de 20 ètnies fan que sigui un destí sense precedents. Recorrerem el país des de les Terres Altes fins el Canal de Moçambic. D’Antananarivo viatjarem fins el P.N. d’Andasibe on trobarem l’espècie de lèmur Indri-Indri en el seu hàbitat. Després ens desplaçarem amb avió fins a Morondava per iniciar la nostra visita a P.N de Tsingys de Bemara. El Tsingy es troba a la regió de l’ètnia Sakalava, una de les més nombroses i interessants de la illa. Tsingy ofereix un paisatge farcit de canons, gorges, pics de gres de variats colors que van des del vermell al rosat, passant per l’ocre, massissos calcaris i granits esculpits a través de la història per l’aigua i els vents. Cràters antics envoltats de misteri, enmig d’un paisatge espectacular que estremeix a certes hores del dia, sobretot amb la magnífica posta de sol. Passant per Miandrivazo a la vora del Tsiribina, arribarem fins a la ciutat colonial d’Antsirabe, on el ritme del pousse-pousse atura el temps. Arribarem fins el territori Betsileo a Ambositra, la capital de l’artesania malgaix on podrem conèixer els artesans i veure com treballen. Farem un trekking per visitar els poblats Zafimaniry, és l’última ètnia animista de Madagascar i ha estat declarada per la UNESCO Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.

Viatjant cap el Sud, gaudirem de la flora i la fauna de la selva del Parc Nacional de Ranomafana, del mercat de zebús d’Ambalavao, una agradable població que és famosa perquè és on fabriquen el paper Antemoro. Continuarem viatjant fins arribar a territori Bara dins del Parc Nacional de l’Isalo on trobarem un paisatge singular de selva luxuriosa, fauna endèmica i piscines naturals. En arribar a la ciutat de Tulear, veurem les tombes Mahafaly. Tulear és una animada ciutat colorista i capital de l’Oest. El nostre viatge acabarà a les magnífiques platges de l’illa de Sainte Marie on si és época podrem fer un safari per veure balenes geperudes.

 

ITINERARI

 

Dia 1 Barcelona – Antananarivo.
Sortida de París destinació Antananarivo.

Dia 2 Antananarivo.
Arribada a l’aeroport d’Antananarivo cap a les 7.00, tramitació del visat i rebuda per part del nostre corresponsal. Tarda lliure.

Dia 3 Antananarivo – Reserva de Peyrieras – Parc Nacional d’ Andasibe (140 km).
Esmorzar.
Començarem la nostra ruta cap a l’est passant poel típic paisatge de l’altiplà de terrasses d’arrossers. passarem per Mandraka i farem una parada a la Reserva privada de Peyrieras, on observarem camaleons, cocodrils i rèptils en captivitat.
Arribarem a l’hora de dinar al P.N. d’Andasibe, ens instal·larem al lodge i a primera hora de la tarda farem una visita per la Reserva reserva privada de Vakona podrem observar la fauna endèmica i la reserva.

Dia 4 Visita Parc Nacional d’Andasibe -Antananarivo (140Km).
Esmorzar.
Esmorzar i visita a peu de la Reserva d’ Analamazaotra, és on viu el primat més gran que podem trobar a tota l’illa, el lèmur Indri-Indri. La visita té una durada d’unes 3 hores, és una caminada fàcil. Havent dinat tornarem cap a Antananarivo.

Dia 5 Antananarivo – Morondava.
Esmorzar.
Esmorzar i trasllat a l’aeroport. Vol domèstic a Morondava. Arribada i trasllat a la semi-illa de Nosy Kely. Depenent de l’hora d’arribada visita al poble de pescadors de Betania. Temps lliure. Allotjament.

Dia 6 Morondava- Belo Sur Tsiribihina- Bekopaka (220Km).
Esmorzar i sopar.
Esmorzar i trasllat en 4×4 per la pista que ens durà fins el riu Tsiribihina on farem un trajecte de 45 minut a bord d’un bac que ens deixarà a Belo Sur Tsiribihina. Seguirem per la pista de Bekopaka, just abans d’arribar abordarem un bac per creuar el riu Manamboloa. A l’arribada a Bemopaka ens instal·larem a l’hotel.

Dia 7 Visita del Parc Nacional dels Tsingys de Bemara.
Esmorzar i sopar.
Esmorzar i visita Trasllat al Gran Tsingy. Avui ens dedicarem a visitar aquesta meravella única al món, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Veurem formacions càrstiques que s’albiren com pinacles fins a 20 metres. En aquest conglomerat de catedrals de pedra hi viuen 11 espècies de lèmurs. A la tarda tornada cap a l’hotel.

Dia 8 Bekopaka – Avinguda dels Baobabs – Morondava (220Km) 8 hores.
Esmorzar.
Esmorzar i tornada a Morondava. Tornarem a creuar el Tsiribihinaen un bac i continuarem per pista. Visita de la famosa Avinguda dels Baobabs”. Veurem el Baobab amorós i el Baobab sagrat. Posta de sol a l’Avinguda dels Baobabs i arribada a Morondava.

Dia 9 Morondava- Miandrivazo- Antsirabe (460Km) 7 hores.
Esmorzar.
Després d’esmorzar ens dirigirem cap a Miandrivazo, el trajecte es fa per la pista de l’Est, cap el migdia s’arriba a Miandrivazo. Havent dinat seguirem cap a l’antiga ciutat colonial d’Antsirabe. Arribada a última hora de la tarda.

Dia 10 Antsirabe – Ambositra – Ambalandingana (100Km) 2 hores.
Esmorzar i sopar.
Esmorzar i visita de la ciutat d’Antsirabe. Veurem la catedral, l’Atsena Kely (mercat petit). Seguirem la nostra ruta cap el Sud fins a Ambositra, coneguda com la ciutat de les roses, capital de l’artesania malgaix on podrem visitar tallers de marqueteria i seda. Dinar lliure i continuació cap a l’aldea d’ Ambalandingana. Tarda lliure per fer una passejada en bici pels voltants del Lodge.

Dia 11 Ambalandingana – Trekking Zafimaniry – Ambalandingana.
Esmorzar, Pic-nic i sopar.
Esmorzar i inici de la caminada per visitar els pobles Zafimaniry. Aquesta ètnia animista roman aïllada de la resta del món en mig d’un insòlit paisatge, només accessible a peu, ha estat declarada Patrimoni Oral i immaterial de la Humanitat per la UNESCO. És una caminada de nivell fàcil-mig d’una duració de 4 a 5 hores. Unes 2 hores de pujada. Arribarem al poblat d’Ifasina on coneixerem als Zafimaniry. Tornarem a Antoetra, capital del país Zafimaniry on ens esperarà el nostre vehicle que ens durà a l’hotel.

Dia 12 Ambalandingana- Parc Nacional de Ranomafana.
Esmorzar i sopar.
Sortirem cap el Parc Nacional de Ranomafana. Arribarem cap el migdia, dinar per compte el client. A la tarda visita del Parc caminarem unes 2 o 3 hores. A Ranomafana plou pràcticament els 365 dies de l’any. És una selva humida i espessa on viu una gran varietat de fauna i flora endèmica. Observarem diverses espècies de lèmurs, entre ells el microcebú, un lèmur molt petit. També podem veure l “mangousta” i la “civette”. És molt aconsellable dur un impermeable i una lot. Continuació fins Sahambavy on podrem visitar l’única plantació de té del país.

Dia 13 Ranomafana- Reserva d’Anja – Ambalavao – Ranohira Isalo (320Km)
Esmorzar i sopar.
Esmorzar i sortida cap a Ranohira. Després de dinar anirem cap a la ciutat, una agradable població famosa per la fabricació del paper d’Antemoro. A uns 15 Km trobarem la peculiar Reserva d’Anja, on fàcilment veurem els lèmurs maki catta. Farem un passeig dins de la reserva. Continuació fins Ranohira, porta de l’entrada P. N. de l’Isalo. Esmorzar i sopar.

Dia 14 Parc Nacional de l’Isalo.
Esmorzar i sopar.
Esmorzar i visita del Parc Nacional de l’Isalo.
A 700 quilòmetres de la capital trobem el Parc Nacional de l’Isalo que té una superfície 81.540 hectàrees. És el Parc més visitat del país, té canons i grutes on circula l’aigua en forma de rierols. Les grutes van servir d’amagatall pels portuguesos i àrabs.
Visitarem el canó més famós “Canyon des Signes” és un veritable zoològic natural on trobarem dues espècies de lèmurs, el lèmur catta i el GrandPropithèque, a més a més de 55 espècies diferents d’aus. També podrem veure euphorbeas, aloes de més de 3 metres d’altura, pachypodiums, etc. Dinar de pic-nic al costat de la piscina natural on podrem banyar-nos. Visita de la cascada de les Nimfes i posta de sol des de la “finestra de l’Isalo”. Tornada l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 15 Isalo – Parc Nacional de Zombitse – Tulear (225Km) – Antananarivo.
Esmorzar.
Esmorzar i continuació de la ruta cal el Sud. Anirem direcció Sakaraha i Tulear.
Pel camí visitarem les famoses tombes Mahafaly, són de pedra, amb esteles funeràries esculpides o amb pintures d’animals, parelles, imatges de la vida quotidiana… Gairebé sempre estan cobertes de cranis i banyes de zebús. Podrem fotografiar els primers baobab del sud malgaix. Depenent de l’hora del vol a Tana, visita a peu del Parc Nacional de Zombitse on veurem lèmurs Sifaka, camaleons i els baobabs de l’espècie Fony. Continuació fins a l’aeroport de Tulear per agafar el vol a Antananarivo. Recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Esmorzar.

Dia 16 Antananarivo – Sainte Marie.
Vol domèstic a Sainte Marie. Trasllat a l’hotel i temps lliure per estar a la platja. Sopar i allotjament a l’hotel. Esmorzar i sopar.

Dia 17 Sainte Marie.
Esmorzar i sopar.
Dia lliure a les platges de Sainte Marie. Possibilitat de contractar excursions o activitats des de l’hotel. Entre els mesos de juny a setembre es poden contractar els safaris de balenes per poder veure les balenes amb gep.

Dia 18 Sainte Marie – Antananarivo – París.
Esmorzar.
Esmorzar i trasllat a l’aeroport per agafar el vol a Antananarivo. Recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Depenent dels horaris dels vols visitarem el mercat de la Digue.
A l’hora prevista trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada. Nit a bord.

Dia 19 Barcelona.
Arribada a Barcelona.

 

PREUS DES DE:
En grup de 2: 3.820 Euros per persona.
En grup de 4: 3.100 Euros per persona.
Suplement guia de parla hispana: 980 Euros per grup.
Els preus poden variar en funció de les taxes dels bitllets d’avió i del mercat de divises.

 

EL PREU INCLOU:
Bitllets d’avió domèstics.
Allotjament en habitació doble.
Àpats segons programa.
Trasllats aeroport – hotel – aeroport.
Les excursions i visites esmentades.
Entrades a Parcs Nacionals i Reserves.
Guies locals als Parcs Nacionals i Reserves.
Taxes turístiques.
Conductor de parla francesa.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Bitllet d’avió Barcelona – Antananarivo – Barcelona, classe P amb Turkish Airlines, amb les taxes dels bitllets d’avió, des de 773 euros per persona.
Visat (es tramita a l’aeroport d’ Antananarivo, de moment és gratuït)
Les begudes
Despeses personals
Impostos i taxes locals
Els àpats no especificats en el programa.

HOTELS SELECCIONATS:
Antananarivo: Tana Hotel, i Relaix des Plateaux pels dies 15 i 18 de l’itinerari.
P.N.Andasibe: Hotel Vakona.
Morondava: Hotel Palissandre.
P.N. Tsingys de Bemara: Soleil de Tsingys.
Antsirabe: Couleur Café.
Aldea Rural d’Ambalandingana: Sous le Soleil de Mada (Ecolodge amb encant).
Ranomafana: Setam Lodge.
Parc Nacional de l’Isalo: Relais de la Reine 3*.
Sainte Marie: Princesse Bora.

TOP });