Viatge a Madagascar. Ruta Sur.

Hi ha uns pocs països que en poc o gens s’assemblen a la resta del seu entorn més proper. Madagascar és un d’ells. La gran illa, la quarta major del planeta, atresora paisatges únics, poblats per una vintena d’ètnies.
El viatge proposat permet descobrir des de les Terres Altes fins el Canal de Moçambic, el braç de mar que separa Madagascar del continent africà.

El periple comença a Antananarivo i des d’allà ens traslladarem a través de paisatges d’arrossars en terrassa fins a la ciutat colonial d’Antsirabe, on el ritme del pousse-pousse atura el temps. Acompanyats de l’arquitectura de les Terres Altes, arribem al territori Betsileo, Ambositra, la capital de l’artesania malgaix. I per conèixer personalment als artesans, realitzarem un trekking per visitar els poblats Zafimaniry, l’última ètnia animista de Madagascar que, ancorats en el temps, han estat declarats Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
En Sahambavy, a la vora d’un llac, embarcarem en una aventura difícil d’oblidar: el trajecte en l’únic tren de passatgers de Madagascar, el Tren de la Selva, fins Manakara, a la vora de l’Oceà Índic. Manakara, te sabor a mar, a riu, i ens sedueix la idea de navegar pel Canal de Pangalanes, conèixer de prop l’ètnia Antemoro a Ansara i Mangatsiotra i la naturalesa salvatge. De viatge cap al sud, gaudirem del Parc Nacional de Ranomafana, del mercat de zebús d’Ambalavao, i d’una població famosa per la fabricació del paper Antemoro.
L’aventura continua en territori dels Bara, ja al Parc Nacional de l’Isalo, on s’aprecia un singular paisatge que amaga una vegetació luxuriant, fauna endèmica i piscines naturals. Tombes Mahafaly ens donen la benvinguda abans d’entrar a la ciutat de Tulear, animada i colorista capital de l’Oest. El viatge finalitza a les paradisíaques platges de Ifaty, terra dels Vezo.

ITINERARI

 

Dia 1 Barcelona – Antananarivo.
Sortida de París destinació Antananarivo.

Dia 2 Antananarivo.
Arribada a l’aeroport d’Antananarivo cap a les 7.00, tramitació del visat i rebuda per part del nostre corresponsal. Tarda lliure.

Dia 3 Antananarivo – Reserva de Peyrieras – Parc Nacional d’ Andasibe (140 km).
Esmorzar.
Començarem la nostra ruta cap a l’est passant poel típic paisatge de l’altiplà de terrasses d’arrossers. passarem per Mandraka i farem una parada a la Reserva privada de Peyrieras, on observarem camaleons, cocodrils i rèptils en captivitat.
Arribarem a l’hora de dinar al P.N. d’Andasibe, ens instal·larem al lodge i a primera hora de la tarda farem una visita per la Reserva reserva privada de Vakona podrem observar la fauna endèmica i la reserva.

Dia 4 Visita Parc Nacional d’Andasibe -Antananarivo (140Km).
Esmorzar.
Esmorzar i visita a peu de la Reserva d’ Analamazaotra, és on viu el primat més gran que podem trobar a tota l’illa, el lèmur Indri-Indri. La visita té una durada d’unes 3 hores, és una caminada fàcil. Havent dinat tornarem cap a Antananarivo.

Dia 5 Antananarivo – Antsirabe (310 Km) Ctra. de corbes.
Esmorzar.
Esmorzar i sortida cap al sud, a través d’un paisatge ple d’arrossars en terrassa. A la tarda, arribada a la ciutat colonial de Antsirabe. Tarda lliure en el centre.

Dia 6 Antsirabe – Ambositra – Ambalandingana (100 Kms). Ctra. de corbes.
Esmorzar i sopar.
Esmorzar i visita de la ciutat d’Antsirabé, tour en pousse-pousse, centre històric, catedral. L’ Atsena *Kely (petit mercat), etc. Seguirem la nostra ruta fins a la ciutat d’Ambositra, capital de l’artesania malgaix on podrem visitar tallers de marqueteria i seda. Continuació fins al llogaret rural de Ambalandingana.

Dia 7 Ambalandingana – Trekking Zafimaniry( Ifasina) – Fianarantsoa.
Esmorzar – picnic – sopar.
De bon matí i després d’esmorzar sortirem en 4×4 fins a Antoetra i des d’allí començarem el trekking fins a Ifasina. Aquest poblat d’ètnia animista viu aïllat al bell mig d’un insòlit paisatge al que només es pot accedir a peu, està declarat Patrimoni Oral i immaterial de la Humanitat per la UNESCO. És un trekking d’unes 4 a 5 hores de camí de les que 2 dues hores aproximadament són de pujada, es realitza travessant paisatges de muntanya, alguns d’aquest estan coberts per una espessa vegetació. Arribarem al poblat d’ Ifasina. Tornarem a cap a Antoetra per agafar el nostre vehicle i anar fins a Fianarantsoa.

Dia 8 Fianarantsoa – Mananjary (Tren de la Selva)
Esmorzar – Sopar.
Al matí, ben d’hora, trasllat a l’estació de ferrocarril o per agafar el tren del corredor fins la ciutat de Manakara on ens esperarà el nostre vehicle per dur-nos a Mananjary. A la vora de l’Oceà Índic, travessarem impressionants paisatges de cascades i boscos d’eucaliptus entre la frondosa i humida selva. El tren de la selva és l’últim ferrocarril de Madagascar, serveix de transport de passatgers i de mercaderies. Durant el trajecte ens aturarem a totes les estacions, el temps d’aturada dependrà de les mercaderies a descarregar i en moltes de les estacions tindrem oportunitat de conèixer els habitants d’aquesta selva que viuen aïllats del món, el tren és l’únic nexe de connexió amb el món exterior. Dinarem en alguna de les parades i ens podrem fer una idea global de com haurien d’ésser els viatges en aquest tren històric.
Arribada Mananjary al vespre. Mananjary és una ciutat petita i tranquil·la ciutat de província on sembla que el temps s’hagi aturat.

Dia 9 Mananjary – Canal De Pangalanes- Mananjary.
Esmorzar – Picnic – Sopar.
Esmorzar i trasllat al moll per pujar-nos a les nostres piragües, navegarem pel Canal de Pangalanes de més de 600 quilòmetres de longitud paral·lels al mar. Als marges de les tranquil·les aigües dels Canals, podrem veure els manglars i els poblats tradicionals dels Betsimisaraka, les cases, les piragües i xarxes de pescar, la flora i la fauna del Canal tot dins d’un paisatge tranquil i tropical. Pararem per fer el pic-nic i tornarem a Mananjary.

Dia 10 Mananjary- Parc Nacional de Ranomafana.
Esmorzar.
Després d’esmorzar, sortirem cap el Parc Nacional de Ranomafana. Arribarem cap el migdia, dinar per compte el client. Visita del centre científic Valbio.

Dia 11 Parc Nacional de Ranomafana -Ambalavao.
Esmorzar.
Esmorzar i visita del Parc caminarem unes 2 o 3 hores. A Ranomafana plou pràcticament els 365 dies de l’any. És una selva humida i espessa on viu una gran varietat de fauna i flora endèmica. Observarem diverses espècies de lèmurs, entre ells el microcebú, un lèmur molt petit. També podem veure l “mangousta” i la “civette”. És molt aconsellable dur un impermeable i una lot. Seguirem el nostre camí fins Ambalavao.

Dia 12 Ambalavao – Reserva De Anja- Ranohira (320 Km) (4h).
Esmorzar – Sopar.
Esmorzar i sortida cap a Ranohira. Pel camí farem una la visita a la fàbrica de paper d’Antemoro Continuarem fins la Reserva d’Anja on tot passejant aproximandament 01h30, podrem veure amb facilitat lèmurs maki catta. Continuació travessant la planura d’Horombe fins Ranohira, porta de l’entrada P. N .L ‘Isalo. Posta de sol a La Finestra de L’Isalo.

Dia 13 Visita Parc Nacional De l’Isalo.
Esmorzar – Sopar.
Esmorzar i visita del Parc Nacional de l’ Isalo. A 700 quilòmetres de la capital trobem el Parc Nacional de l’Isalo que té una superfície 81.540 hectàrees. És el Parc més visitat del país, té canons i grutes on circula l’aigua en forma de rierols. Les grutes van servir d’amagatall pels portuguesos i àrabs.
Visitarem el canó més famós el “Canyon des Signes” és un veritable zoològic natural on trobarem dues espècies de lèmurs, el lèmur catta i el Grand Propithèque, amés a més de 55 espècies diferents d’aus. També podrem veure euphorbeas, aloes de més de 3 metres d’altura, pachypodiums, etc. Dinar de pic-nic, no inclòs, al costat de la piscina natural on podrem banyar-nos. Visita de la cascada de les Nimfes. Tornada l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 14 Isalo -Tulear – Ifaty.
Esmorzar.
Esmorzar i ruta cap el sud. Continuació Tulear, pel camí visitarem les famoses tombes Mahafaly, són de pedra, amb esteles funeràries esculpides o amb pintures d’animals, parelles, imatges de la vida quotidiana… Gairebé sempre estan cobertes de cranis i banyes de zebús. Podrem fotografiar els primers baobab del sud malgaix. Tulear és una antiga ciutat colonial on conviuen totes les tribus o ètnies de Madagascar, els vezo, masikoro, mahafaly, antandroy i els karana. També és famós el seu important mercat de petxines marines , la joieria, la seva arquitectura colonial i un impressionant escull de corall. Podrem visitar i també ens passejarem pel seu animat port. Trasllat fins a Ifaty poblat de pescadors Vezo a uns 27 km.

Dia 15 Ifaty.
Esmorzar.
Dia per gaudir de les platges, practicar esports aquàtics o descansar. Possibilitat de visitar l’escull de corall d’Ifaty, declarat per l’UNESCO reserva de la Biosfera, i el bosc de baobabs de la reserva de Reinala. Mitja pensió a Les Dunes D’Ifaty.

Dia 16 Ifaty -Tulear -Antananarivo.
Esmorzar.
Esmorzar i trasllat fins la ciutat de Tulear. Trasllat l’aeroport per agafar el vol interior destí Antananarivo. Depenent de l’hora del vol, visita de la Digue mercats d’artesania. Trasllat a l’hotel.

Dia 17 Antananarivo – Barcelona.
Esmorzar.
Visita de la ciutadella reial d’ Ambohimanga, situada a 20 km de la capital, declarada Patrimoni de la Humanitat per UNESCO on veurem els palaus de l’última dinastia reial Merina. Tornada a Tana. Després de dinar per compte del client, visita de la ciutat a l’hora indicada trasllat a l’aeroport.

Dia 18 Barcelona.
Arribada a Barcelona.

PREUS DES DE:
En grup de 2: 2.815 Euros per persona.
En grup de 4: 2.270 Euros per persona.
Suplement guia de parla hispana: 945 Euros per grup.
Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Bitllet d’avió domèstic.
Bitllet de tren en 1ª classe.
Allotjament en habitació doble.
Àpats segons programa.
Carburant.
Trasllats aeroport –hotel – aeroport.
Les excursions i visites esmentades.
Entrades a Parcs Nacionals i Reserves.
Guies locals als Parcs Nacionals i Reserves.
Taxes turístiques
Conductor de parla francesa.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Bitllet d’avió Barcelona – Antananarivo – Barcelona, classe P amb Turkish Airlines, amb les taxes dels bitllets d’avió, des de 773 euros per persona.
Visat (es tramita a l’aeroport d’ Antananarivo, de moment és gratuït)
Les begudes
Despeses personals
Impostos i taxes locals
Els àpats no especificats en el programa.

HOTELS SELECCIONATS:
Antananarivo: Tana Hotel o Maison Gallieni
P.N.Andasibé: Vakona Forest Lodge
Antsirabé: Couleur Café.
Ambalandingana: Sous le Soleil de Mada (Ecolodge).
Fianantsasoa: Villa Sylvestre.
Mananjary: Vahiny Lodge.
Ranomafana: Setam Lodge en règim de mitja pensió.
Ambalavao: La Varangue Betsileo
Parque Nacional del Isalo: Relais de la Reine 3*.
Ifaty: Les Dunes d’Ifaty (3*).

TOP });