Viatge a l’Iran (Mar Caspi)

Un complet viatge per Iran que permet descobrir les seves múltiples facetes socials, culturals i històriques. El recorregut inclou el recorregut per la zona nord-oest del país, amb visites tan interessants com les de les ciutats d’Ardabil i Tabriz, en ambdues s’amaguen complexos arquitectònics únics i en el cas de Tabriz, un dels millors basars del món. Ens acostarem a la vora del mar Caspi, a Rasht, per després dirigir-nos cap a les regions centrals i del sud on podrem admirar l’obra deixada per la dinastia aquemènida amb l’extraordinari exemple de Persèpolis; urbs adaptades al desert, el millor exemple és Yazd o belleses inigualables com Shiraz i especialment la ciutat de Isfahan, que sembla treta dels contes de les Mil i una nits.

ITINERARI

Dia 1 Barcelona – Shiraz.
Sortida del vol cap a Shiraz, fent escala a Istanbul. Arribada, després d’enllestir les formalitats de la duana, assistència per part del nostre corresponsal i trasllat a l’hotel.

Dia 2 Shiraz.
Dia dedicat a visitar les meravelles d’aquesta ciutat; les Tombes dels poetes Hafez i Saadi, que estan ens dos jardins diferents, són llocs molt populars i freqüentats pels mateixos turistes iranians. La Mesquita de Vakil, ubicada a l’interior del basar que du el mateix nom, és un exemple d’harmonia i bellesa. Una petita entrada dóna accés al Palau de Najestan, un bonic edifici que està situat al final d’un jardí decorat amb relleus, miralls i pintures figuratives. Nit a l’hotel.

Dia 3 Shiraz – Persépolis – Naqsh-e Rustam – Naqsh-e Rajab – Shiraz.
Després d’esmorzar, ens dirigirem a l’antiga capital aquemènida de Persépolis. Entre les seves ruïnes visitarem palaus, tombes, la porta de Jerjes, etc.  podrem admirar els seus magnífics relleus. A 3km de Persépolis trobem l’antiga necròpolis de Naqsh-e Rustam. Aquest conjunt de tombes monumentals en forma de creu que està excavat a la roca juntament amb sòlida torre del foc, ens dóna una visió única i impressionant d’aquesta necròpolis. Visitarem les tres grans roques de Naqsh-e Rajab, cadascuna amb els seus baix relleus. Trasllat a Shiraz i allotjament a l’hotel.

Dia 4 Shiraz – Kerman.
Després d’esmorzar sortirem cap a Kerman (571 km.). Arribada i trasllat a l’hotel. Temps lliure per visitar la ciutat. Nit a l’hotel.

Dia 5 Kerman – Mahan – Rayen – Kerman.
De bon matí sortirem cap a Rayen; pel camí pararem a Mahan, on visitarem el Mausoleu del Shah Nematolah Vali, una construcció especialment bella per les seves cúpules de color verd blavós i els jardins del Príncep que estan als afores del poble i són de l’època qajar, és un conjunt d’arbres i estancs ubicats en un paisatge idíl•lic que té com a rerefons unes muntanyes cobertes gairebé durant tot l’any per la neu. Farem via cap a Rayen. És una ciutadella fortificada i emmurallada, una edificació típica d’adob i té un aspecte similar a Arge Bam, però és més petita. Tornada a Kerman. Allotjament a l’hotel.

Dia 6 Kerman – Yazd.
Havent esmorzat iniciarem la nostra ruta fins a Yazd (387 km.). Abans d’arribar ens desviarem fins el caravanserai Zein-o-Din per fer nit. Aquest caravanserai fou construït a les darreries del segle XIV i restaurat recentment, serà una experiència que ens remuntarà a l’època de la ruta de la seda.

Dia 7 Yazd.
A l’extrem occidental del desert, on conflueixen les terres ermes del Dasht-e Kavir i del Dasht-e Lut, apareix la ciutat oasi de Yazd. Les seves visites són tan singulars com ella mateixa. El Temple del Foc és un clar exemple, en un altar guarden el foc sagrat, les seves flames cremen sense interrupció des de fa segles. Les Torres del Silenci, situades en dos turons als afores de la ciutat van ésser un lloc d’inhumació per als practicants de la religió zoroastriana, culte que avui en dia es continua practicant. La Mesquita de Jame, s’aixeca en un antic emplaçament d’un temple del foc zoroastrià, està flanquejada per dos minarets extraordinaris que juntament amb la portalada són els més alts i esvelts de tot l’Iran. La visita al Basar posarà fi a aquest dia. Allotjament a l’hotel.

Dia 8 Yazd – Isfahan.
A primera hora sortida cap Isfahan (481 km.). Aquesta ciutat possiblement serà la que ens deixarà més petjada del nostre pas per Iran, tant per la grandiositat dels seus monuments com pel llegat artístic i històric que han fet que fou declarada per la UNESCO Patrimoni Mundial. Allotjament a l’hotel.

Dies 9 i 10 Isfahan.
Dies dedicats a visitar els monuments d’aquesta ciutat. Admirar les mesquites és un espectacle per a la vista; la Mesquita de Jame, a la que s’accedeix des de l’interior del basar, és un edifici que es va construir en diferents etapes iniciada l’any 1073 i finalitzada el 1800, és un conjunt clàssic de l’arquitectura iraniana. La Mesquita de l’Imam, és una de les obres mestres a nivell mundial per la decoració amb ceràmica esmaltada. En uns dels laterals de la Plaça de l’Imam es troba la petita mesquita de Sheikh Lotfollah que és diferent de les mesquites iranianes, ens sorprendrà el seu interior i la seva cúpula. El Menar Jonban (minaret basculant) és un dels indrets més visitats, la curiositat és el moviment basculant antiterratrèmuls dels seus minarets. El Palau d’Ali Gapu, és un edifici del segle XVII situat a la plaça de l’Imam, té 48 m d’altura i sis pisos, cadascun d’ells està decorat de diferent manera, tots són un clar exponent de la bellesa del treball dels artesans iranians. Al centre de la ciutat trobem el Palau de Chehel Sotum, una de les millors mostres de l’arquitectura real persa.
El Gran Basar, té una extensió que supera el cinc quilòmetres de recorregut, des de la plaça de l’Imam fins a la Mesquita del Divendres. És un laberint de carrerons, patis i caravanserais. Una altra de les visites ineludibles, són els ponts històrics; Sio Seh Pol o Khaju. Altres indrets que visitarem són els barris Jueu, Cristià i Armeni.

Dia 11 Isfahan – Natanz – Abyaneh – Kashan.
Ruta fins Kashan (210 km.). Abans d’arribar visitarem la població de Natanz, on trobarem les millors mesquites de l’època abasí. Abyaneh és un dels pobles amb més encant de tot l’Iran, situat a la muntanya, ens crida l’atenció les seves cases construïdes de argila vermella i fusta. Arribada i allotjament a Kashan.

Dia 12 Kashan – Teheran.
Aquesta tranquil•la ciutat és una de les més antigues d’Iran amb un important llegat històric. Mesquites com la d’Agha Bozorg, una construcció singular perquè està concebuda en dos nivells, l’inferior l’ocupa una escola corànica i el superior la mesquita, les cases de Borujerdi o Tabatabaei, que de fet són mansions que van pertànyer a rics mercaders, el basar són alguns dels llocs més pintorescs d’aquesta ciutat. Per la tarda, prendrem el camí cap a Teheran (258 km.).  Arribada i allotjament a l’hotel.

Dia 13 Teheran.
Dedicarem el dia a conèixer la ciutat. Infinitat de museus, o el seu enorme basar amb més de 10 quilòmetres de passatges, carrerons, patis i especialment les seves parades formen un petit món dins de la gran ciutat. Nit a l’hotel.

Dia 14 Tehran – Rasht.
Després d’esmorzar iniciarem la nostra ruta per la carretera fins a Rasht. En aquesta població, que és la més gran de tota la costa iraniana del Caspi es respira un ambient desenfadat i cosmopolita. A l’hora de les visites, cal destacar el basar un dels pocs del país que no està cobert. Trasllat i allotjament a l’hotel.

Dia 15 Rasht – Mansule – Ardabil.
Esmorzar. Ens traslladarem fins a Mansule, situat entre muntanyes i vorejat de boscos, trobarem aquest poble amb les seves cases disposades de forma esglaonada en ple pendent; les teulades són planes i curiosament gairebé no hi ha carrers, la gent utilitza les teulades de les cases per circular. Continuarem la nostra ruta fins a Ardabil. Nit a l’hotel.

Dia 16 Ardabil – Tabriz.
Una distància de 216 km ens separa de Tabriz. Una ciutat moderna i un important centre industrial, conviuen amb monuments interessants que han sobreviscut al pas dels temps i a terratrèmols. Trasllat i allotjament a l’hotel.

Dia 17 Tabriz – Kandovan – Tabriz.
Visites a Tabriz; La Mesquita Blava, famosa per les restes dels seus mosaics que encara podrem veure o el Basar, que és un dels més interessants del país, son algunes de les visites recomanades. A 50 km de Tabriz es troba el poble de Kandovan, la gent habita en unes vivendes troglodites formades per cons rocallosos i comunicats per corredors estrets. Tornada a Tabriz i allotjament a l’hotel.

Dia 18 Tabriz – Barcelona.
Trasllat a l’aeroport de Tabriz per agafar el vol de tornada a Barcelona.

PREUS DES DE:
En grup de 5 a 10:  Euros per persona.
Suplement per individual:  Euros.
Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Trasllats als aeroports i hotels.
Transport per carretera.
Hotels de 4*, allotjament i esmorzar.
Entrades.
Visites i guia.
Assegurança de viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol regular Barcelona – Shiraz / Tabriz – Barcelona.                                                                         Taxes del bitllet d’avió.                                                                                                                            Visats.
Impostos i taxes locals.
Begudes i extres.
Tot el que no està especificat.

TOP });