Viatge a l'Equador

L’Equador és un país especial. Ens trobem davant d’un país on encara es pot viatjar de forma segura i sense les aglomeracions del turisme massificat. La diferència respecte a altres indrets del planeta és que té de tot i en poc espai, per tant, aprofitant desplaçaments curts es pot gaudir dels més variats paisatges i alhora es poden observar cultures ben diferents.

L’Equador es divideix en quatre zones: a l’est hi ha la immensa conca amazònica EL ORIENTE, on la vegetació i la fauna arriba al seu clímax ecològic i on encara subsisteixen algunes tribus d’indis en el seu estat més primitiu. La zona central és anomenada LA SIERRA, forma la columna vertebral del país; dues carenes paral·leles travessen l’Equador de nord a sud, a l’oest la Cordillera Occidental i a l’est la Cordillera Oriental, ambdues estan formades per grans volcans, la majoria apagats, i les altures arriben fins els 6310 m. del Chimborazo; entre les dues carenes s’obre una llarga vall coneguda com “Avenida de los Volcanes” i la seva altura mitjana és de 2500 m.

La tercera divisió natural és LA COSTA, es tracta de la porció de terres compreses entre la Sierra i l’Oceà Pacífic; aquí és on trobem platges encara salvatges, restes d’antigues selves i la zona arqueològica més rica. Per últim hi ha una quarta zona, la més coneguda arreu, es tracta de l’arxipèlag de LAS GALAPAGOS; d’aquestes illes poc és el que es pot explicar, doncs, per si soles valen una visita al continent americà; aquí, Charles Darwin s’inspirà en la seva teoria sobre l’evolució de les espècies; la població vegetal i animal de cada una de les illes és completament especial i per a més curiositat ens trobem davant el cas de que tots els animals que hi ha són completament inofensius i tan mansos que es deixen fotografiar des de pocs metres de distància.

ITINERARI

 

Dia 1 Barcelona – Quito.
Vol Barcelona – Quito. Allotjament a l’hotel.

Dia 2 Quito.
Visita a Quito. Per a molta gent es la capital més bonica d’Amèrica del Sud. Es troba situada en una vall allargada, al peu de majestuosos volcans i a tocar de la línea equatorial. La seva part antiga, plena de palaus, mansions i esglésies, de l’època de dominació espanyola es Patrimoni Mundial d’Unesco. Allotjament a l’hotel.

Dia 3 Quito – Otavalo – Cotacachi – llac Cuicocha – San Antonio de Ibarra.
Trasllat a la província d’Imbabura on visitem Otavalo el centre artesanal més important del nord del país. Passem per Cotacachi, petita població situada als peus d’un volcà, amb artesania del cuir i amb interessants mansions colonials. En arribem al proper llac Cuicocha, situat en una reserva ecològica i una de les més belles dels Andes. Acabarem a San Antonio de Ibarra, capital provincial, anomenada la “Ciudad Blanca”. Allotjament a l’hotel.

Dia 4 San Antonio de Ibarra – Tena.
Creuant a prop del volcà Antisana (5.704 m), entrem a la regió amazònica El Oriente. Trasllat fins a Tena, a la vora del riu Napo, afluent de l’Amazones. Aquesta població és el punt de partida per les exploracions a la selva. Allotjament i pensió completa.

Dia 5 Amazonas.
Visita per la zona en canoa seguint els rius i quebradas, la millor manera per aproximar-se a la natura salvatge de la selva amazònica. Pensió completa.

Dia 6 Tena – Baños.
Trasllat fins a Puyo, seguint el recorregut pel marge de la selva. Tot seguit deixem El Oriente remuntant la ferotge vall del riu Pastaza, on podrem veure impressionants cascades. Dinar de picnic. Arribem a Baños, bonica població situada a prop del volcà Tungurahua, encara actiu. Baños és famosa des d’antic com a centre termal, i ara és la capital dels esports d’aventura. Allotjament a l’Hotel.

Dia 7 Baños – Chimborazo – Riobamba.
Pujada amb vehicle al refugi del Chimborazo, situat a 5000 m. El Chimborazo amb 6.310 m. és la muntanya més alta del país i curiosament fins el segle XVIII es pensava que era el punt culminant del planeta. Dinar de picnic. Les vistes durant la jornada són inoblidables. Trasllat a Riobamba, “Sultana de los Andes”. Allotjament a l’hotel.

Dia 8 Riobamba – Ingapirca – Cuenca.
Trasllat fins a Cuenca, visitant les ruïnes d’Ingapirca. Opcionalment es pot agafar el tren a la “Nariz del Diablo”. Antigament la via enllaçava Guayaquil amb Quito i per salvar el desnivell dels Andes calgué construir una colossal obra d’enginyeria. Aquest espectacular tram és el de la Nariz del Diablo, on els trens han de “maniobrar” constantment per superar l’obstacle de l’altura. Dinar de picnic. Allotjament a l’hotel.

Dia 9 Cuenca.
Visita a la ciutat colonial, on hi ha vestigis dels inques i en especial del pas dels colonitzadors espanyols. La seva bellesa va fer que l’any 1999 fou declarada Patrimoni Mundial d’Unesco.

Dia 10 Cuenca – Parc Nacional de Cajas – Guayaquil.
Visita al Parc Nacional de Cajas, situat entre els 3.000 i 4.450 m. el més interessant són les 232 llacunes d’aigües cristal·lines i una vegetació d’altura única. Opcional caminada de 2 hores. Dinar de picnic. Continuació fins a Guayaquil. Allotjament a l’hotel.

Dia 11 Guayaquil – Puerto López.
Visita de Guayaquil, la població més poblada del país i vertader motor comercial del país. La història de la ciutat és fascinant, habitada des de temps remots, va passar per mans de conqueridors i pirates i aquí nasqué la guspira de la independència. Ara és el punt més modern d’Equador. Continuació fins a la població pesquera Puerto López. Allotjament a un bonic hotel de la platja.

Dia 12 Puerto López.
Dia lliure per visitar opcionalment la Isla Plata. Aquesta illa es anomenada la petita Galápagos doncs podrem veure-hi moltes del les espècies animals pròpies de les Galàpagos.

Dia 13 Puerto López – Santo Domingo de los Colorados.
Trasllat a Santo Domingo de los Colorados. En aquesta zona viuen els indis “colorados” que encara mantenen les seves tradicions. Dinar. Allotjament a l’hotel.

Dia 14 Santo Domingo de los Colorados – Parc Nacional del Cotopaxi.
Visita a la comunitat dels colorados, dedicats especialment a les medicines tradicionals. A la tarda tornem cap a la “Sierra” tot gaudint del paisatge, trasllat fins el Parc Nacional del Cotopaxi, on farem nit a les seves rodalies, a peus del volcà Cotopaxi. Allotjament a les cabanes de l’àrea del Parc.

Dia 15 Parc Nacional del Cotopaxi – Quito.
Visita al Parc Nacional del Cotopaxi. L’espectacle natural dels páramos i dels boscos contrasta amb les neus permanents del volcà Cotopaxi, amb els seus 5.897 m és el més alt dels que es mantenen en activitat. Dinar. Retorn a Quito. Allotjament a l’hotel.

Dies 16 i 17 Quito – Barcelona.
Vol Quito – Barcelona.

PREUS DES DE:
En grup de 2: 3.050 Euros per persona.
En grup de 4: 2.115 Euros per persona.
En grup de 6 a 8: 1.765 Euros per persona.
En grup de 9 o més: 1.520 Euros per persona.
Suplement hotel cat. superior: 410 Euros per persona.
Suplement Nadal: consultar.
Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Transports interns a l’Equador en vehicles segons les necessitats del terreny.
Allotjament en hotels de 3 estrelles amb esmorzar.
Allotjament en cabanes a la selva.
Menjars segons programa.
Entrades i taxes dels parcs.
Guies locals.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Avió Barcelona-Quito i retorn amb taxes dels bitllets. Des de 886 Euros (tarifa “T+S” d’Avianca).
Els menjars no indicats.
Begudes i extres.
Les propines.
Impost o taxa local de sortida de l’aeroport.
Tot el no especificat.

OPCIONAL:
Creuer a les Illes Galàpagos classe turista:
De 5 dies des de 1.580 Euros per persona, de 4 dies des de 1.360 Euros per persona.

TOP });