Viatge a l'Argentina i Xile

A Argentina i Xile, les seves regions més australs són conegudes com Patagònia. Incloent part de les províncies argentines de Chubut, Santa Creu i l’illa de Terra del Foc que té característiques pròpies, al costat de la XII Regió xilena.

A més del vent, que és famós en aquesta terra, podem trobar algunes de les Reserves Naturals més espectaculars del planeta. Els guanacs i nyandús per l’interior, els pingüins, elefants i llops marins o balenes a la costa, són les espècies més representatives.

La glacera Perito Moreno, un dels pocs que segueix creixent o l’increïble panorama del Fitz Roy i el Cerro Torre són alguns centres d’interès de Patagònia, però n’hi ha d’altres. Des dels gastronòmics fins els ecològics. No es pot desaprofitar l’ocasió de visitar l’illa de Terra del Foc, on la natura és encara molt primitiva.

El creuer Australis serà una part meravellosa del viatge, amb la visita al famós Cap de Forns i algunes de les millors vistes de les glaceres andines.

La visita opcional a l’Illa de Pasqua serà un magnífic colofó a un viatge inoblidable.

ITINERARI

 

Dia 1 Barcelona – Madrid – Buenos Aires.
Sortida del vol en direcció a Buenos Aires. Arribada a Buenos Aires. Recepció i trasllat amb guia privat fins l’hotel Two o similar. Allotjament.

Dia 2 Buenos Aires.
Dia lliure. Allotjament. Ciutat fundada en primera instància l’any 1536 i de manera definitiva el 1580, va esdevenir capital de la República Argentina el 1880. El carrer Corrientes i Caminito, escenaris del tango en ple barri de La Boca, són amb San Telmo, Recoleta i Belgrano joies d’aquesta màgica ciutat. El Jardí Botànic i el Teatro Colón són altres punts a visitar. El que no pot faltar és passejar per la Plaza de Mayo amb la Casa Rosada i la Catedral Metropolitana.

Dia 3 Buenos Aires – Trelew – Puerto Madryn.
Esmorzar. Trasllat a l’Aeroport. Sortida en el vol a Trelew. Recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Excursió opcional de mig dia a Pingüinera de Punta Tombo. Resta del dia lliure. Allotjament a l’hotel Solar de la Costa o similar.

Dia 4 Puerto Madryn – Punta Delgada.
Esmorzar. Excursió de dia sencer a Península Valdés, destacat accident geogràfic de la costa argentina, travessant l’altiplà patagònic. Visita opcional a Puerto Pirámides amb navegació – durada aproximada d’una hora -, durant la qual es podran admirar famílies de balenes – de l’espècie coneguda com Balena Franca del Sud – nedant plàcidament en les aigües del Golfo Nuevo (de juny a desembre). En la península, reconeguda mundialment com una gran reserva de fauna marina, es visitarà Caleta Valdés, lloc que reuneix una nombrosa colònia d’elefants i llops marins. Trasllat a Punta Delgada. Allotjament a l’hosteria Faro Punta Delgada similar.

Dia 5 Punta Delgada – Puerto Madryn.
Esmorzar. Temps lliure per activitats a Punta Delgada. Aquí hi opció a visitar, amb més tranquil·litat, la colònia d’elefants i llops marins molt propera al nostre allotjament. Moltes espècies d’aus i alguns mamífers completen la fauna de la zona. També es poden realitzar altres visites per conèixer l’estil de vida tradicional dels habitants de la regió. Trasllat a Puerto Madryn. Allotjament a l’hotel Solar de la Costa o similar.

Dia 6 Puerto Madryn – Ushuaia.
Esmorzar. Trasllat al aeroport. Vol Trelew/Ushuaia. Arribada i trasllat a l’hotel. La ciutat d’Ushuaia, a la vora del canal de Beagle, va néixer com a penal i més tard ha estat zona franca, per tal d’afavorir el seu desenvolupament. Hi podem visitar el petit Museu del Fin del Mundo o anar en el tren del Fin del Mundo tot seguint part del trajecte dels presidiaris. Allotjament a l’hotel Los Acebos o similar.

Dia 7 Ushuaia.
Esmorzar. Excursió en vehicle de servei regular al Parc Nacional Tierra del Fuego. L’excursió inclou trekking, navegació i dinar. L’illa de la Tierra del Fuego representa l’extrem més austral d’Amèrica, terra de colonitzadors on encara es pot veure molta natura en estat primitiu. Destacant molts exemplars de flora i arbres autòctons, el coihue, el ñire, la lenga, el canelo i el notro, també l’arbust del calafate. Al bosc s’hi troben diversos líquens penjant dels arbres i alguns paràsits als troncs com el “pan de indio”. El Parc té 630 km2 i a més del bosc hi podem veure molts llacs, els més notables el Fagnano i l’Escondido, i els aiguamolls de turba. Tornada a Ushuaia. Allotjament.

Dia 8 Ushuaia – Creuer Australis.
Esmorzar. Pel matí, temps lliure per fer visites o excursions opcionals. Trasllat al port per embarcar en el Creuer entre les 17:00 i les 18:00 hores. El capità i la tripulació us donaran la benvinguda a bord. Cocktail amb les persones que compartiran el creuer. Immediatament després la nau salparà amb destinació a la fi del món. Travessant el mític Canal Beagle, recorrereu la Patagònia i la Tierra del Fuego. És l’inici d’una gran aventura.

Dia 9 Creuer Australis – Cabo de Hornos – Bahía Wulaia.
Navegació pel Canal de Beagle i el Canal de Murria per desembarcar al Parc nacional de Cabo de Hornos. El Cabo de Hornos és un promontori gairebé vertical de 425 metres d’altura i és el punt on es fonen les aigües dels dos oceans Pacífic i Atlàntic. L’any 1616 una expedició comercial holandesa organitzada per Isaac Le Maire el va descobrir. El seu nom li ve donat pel port de Hoorn, que era des d’on havia sortit l’expedició. Per la tarda desembarcarem a la bahía Wulaia, és un lloc històric que va ser un dels assentaments indígenes més grans de la regió. Aquest lloc ofereix a més a més un espectacle visual de gran bellesa per la seva vegetació i geografia. Arribarem fins un mirador, caminant pel bosc magallànic en el que creixen lengas, coihues, canelos i falgueres entre altres espècies.

Dia 10 Creuer Australis – Seno Chico.
Desembarcarem a Seno Chico per fer una aproximació en zòdiac a les glaceres Piloto i Nena i podrem apreciar d’ a prop les meravelloses masses de gel mil·lenàries.

Dia 11 Isla Magdalena – Punta Arenas – P. N. Torres del Paine.
A primera hora del matí desembarcarem a la Isla Magdalena, és el lloc on habita una immensa colònia de pingüins magallànics amb més de 120.000 exemplars que els podrem veure quan fem la caminada cap el Far que guia a les diferentes embarcacions en el pas per l’estret de Magallanes.
Finalitzada la nostra visita tornarem a Punta Arenas. Desembarc a les 11:30 hores.
Trasllat al Parc Nacional Torres del Paine. Trasllat al Parc Nacional Torres del Paine. Aquest parc xilè declarat reserva de la biosfera, inclou rius, llacs, cascades, glaceres i cims increïbles que arriben als 3050 m d’altura. El bosc de lengas i arbustos pel que fa a vegetació i les guineus, llebres, guanacos, falcons, còndors i fins i tot pica soques, pel que fa a la fauna, són el més remarcable de la vida del parc. Allotjament a la Hostería Las Torres o similar, a peus de les mateixes Torres del Paine. .

Dia 12 P. N. Torres del Paine.
Esmorzar. Dia lliure per recórrer el Parc Nacional i les seves diverses àrees: Laguna Amarga, Laguna Glaciar, Salto Grande, Salto Chico, Lago Nordenskjöld, Lago Grey, Lago Pehoé, etc.

Dia 13 P. N. Torres del Paine – El Calafate.
Esmorzar. Trasllat de l’hotel a la llacuna Amarga en servei regular. Trasllat amb autobús en servei regular a El Calafate. Arribada a la nit, i el mateix autobús ens deixarà al nostre hotel. Nit a l’hotel..

Dia 14 El Calafate.
Esmorzar. Excursió de dia complert, en bus, a la Glacera Perito Moreno. Aquesta Glacera llisca des del “Campo de Hielo Continental”, fins les aigües del “Lago Argentino” formant un dic de glaç amb la Península de Magallanes. Enormes trossos de glaç es desprenen periòdicament del front de la glacera i cauen dins del llac produint un soroll ensordidor. La glacera va ésser declarada Patrimoni de la Humanitat per UNESCO. Opcionalment es pot realitzar un minitrekking per trepitjar la glacera. Tornada a El Calafate. Allotjament.

Dia 15 El Calafate.
Esmorzar. Dia lliure per excursions opcionals. Recomanem la navegació pel “Lago Argentino” fins les glaceres Upsala i Spegazzini, és un espectacle el recorregut entre blocs de gel flotant fins arribar a la badia Onelli, on un curt passeig permet veure el meravellós llac Onelli i totes les glaceres que hi van a parar. Allotjament.

Dia 16 El Calafate – El Chaltén.
Esmorzar. Trasllat cap a El Chaltén. El recorregut serà passant per la vora del llac Viedma desprès de creuar la gran extensió de territori ocupat per pampa àrida on poden aparèixer alguns guanacos. Temps lliure per passejada opcional. El poble de El Chalten queda prop del llac i és un mirador privilegiat dels Andes. Allotjament a La Hostería Las Piedras o similar.

Dia 17 El Chaltén.
Esmorzar. Temps lliure per excursió al campament base del Fitz Roy o a la Loma del Pliegue Tumbado. Aquesta part del “Parque Nacional de Los Glaciares” dominada per les espectaculars parets i agulles del Fitz Roy, Cerro Torre i d’altres, que sobresurten de la gran massa del “Hielo Continental”, té un gran atractiu pels escaladors de tot el món, a més la proximitat d’aquestes muntanyes, els seus llacs i l’entorn natural ens deixarà encantats a tots. Allotjament.

Dia 18 El Chaltén – El Calafate.
Esmorzar. Matí lliure. Trasllat cap a El Calafate. Allotjament a l’Hotel Kosten Aike o similar.

Dia 19 El Calafate – Buenos Aires.
Sortida del vol a Buenos Aires. Arribada a Buenos Aires. Trasllat privat fins a l’Hotel Meliá o similar. Allotjament.

Dia 20 Buenos Aires – Barcelona.
Trasllat a l’aeroport. Sortida del vol en direcció Madrid o Barcelona.

Dia 21 Barcelona.
Arribada a Barcelona.

 

ITINERARI (extensió)

Dia 1 Santiago de Xile.
Arribada a l’aeroport de Santiago de Xile. Trasllat a l’hotel en servei privat amb guia de parla hispana. Allotjament a l’Hotel Galerías o similar.

Dia 2 Santiago de Xile – Pasqua.
Esmorzar. Trasllat a l’aeroport. Vol a Pasqua. Recepció i trasllat de l’aeroport a l’hotel. Allotjament a l’hotel Iorana o similar.

Dia 3 Pasqua.
Esmorzar. Excursió regular de dia sencer amb dinar picnic.
Durant l’excursió de dia sencer es visiten els següents llocs:
AHU TONGARIKI: Esmorzar. És l’Ahu més gran de tota l’illa, té 200 metres de longitud i 15 moais a la seva plataforma. L’any 1960 un sisme marí el va destruir i va enviar els moais 100 metres terra endins. Actualment, després de la seva restauració és un dels llocs més impressionants de Rapa Nui.
VOLCAN RANO RARAKU: A les canteres del volcà Rano Raraku van ser tallats gairebé tots els moais que existeixen a l’Illa. Des del cim és té una vista imponent dels centres cerimonials propers i dels quatre punts cardinals de l’Illa.
AHU AKAHANGA: Ahu Akahanga, es troba a la costa sud-est, és de gran importància perquè es suposa que és el lloc on fou enterrat el primer rei llegendari Hotu Matu’a. Aquest ahu, de 18 metres de llarg per 3,25 d’ample sostenia 13 moais , tots han estat enderrocats , fins i tot algun ha estat fet malbé deliberadament.
PLATJA ANAKENA: La tranquil·la platja d’Anakena és la imatge perfecta per recordar les belles i distants illes del Pacífic. Aquí es troba l’ahu Nau Nau que va ser restaurat l’any 1980 per l’arqueòleg de rapa Nui, Sergio Rapu Haoa. Segons la transmissió oral de la historia de Rapa Nui, aquest fou l’indret on van desembarcar éssers humans després d’una llarga travessia des de les illes Marquesas al voltant de l’any 400 D.C.

Dia 4 Pasqua.
Esmorzar. Possibilitat de 2 excursions de mig dia a Ahu Akivi i a l’aldea cerimonial d’Orongo.
Durant aquestes excursions es visiten els següents llocs:
AHU AKIVI – PUNA PAU: Ahu Akivi, un conjunt de set estàtues que miren cap el mar des de l’interior de l’illa i unes cavernes a prop d’aquest indret. Es continua a Puna Pau, la cantera de roca volcànica on es tallaven els tocats, Pukao, fets de l’anomenada escòria roja, que coronen algunes estàtues.
AHU VINAPU – RANO KAU: Visita d’Ahu Vinapu i les increïbles muralles de pedra similars a les construïdes pels antics Inques; l’arquitectura d’aquestes muralles es fa servir com argument per defensar que els primers illencs van venir de Sud-Amèrica. Es visita el volcà Rano Kau que es troba més cap el sud de l’illa. Des d’aquest punt és té una vista de la major part de l’illa així com del seu llac cobert de canya. Des del costat oest s’aprecia uan impressionants vista dels illots Motu Nui, Motu Iti i Motu Kao-Kao. Orongo és la ciutat cerimonial reconstruïda de Rano Kau. En èpoques primitives es feia servir per una cerimònia tradicional, la cerimònia de l’ou, que es feia per escollir el lider. L’indret està ple de petroglifs que representen a Tangata Manu (home-ocell) i del deu Make-Make.

Dia 5 Pasqua – Santiago de Xile.
Esmorzar. Trasllat hotel/aeroport. Sortida del vol de tornada a Santiago. Trasllat a l’hotel en servei privat amb guia. Allotjament a l’Hotel Galerías o similar.

Dia 6 Santiago de Xile.
Trasllat a l’aeroport en servei privat amb guia.

 

DATES:
Sortida segons disponibilitat als vols, preferiblement entre octubre i abril.

PREUS DES DE:

En grup de 2: 4.125 Euros €/persona.
Suplement individual: Consulteu-nos.
Suplement pel Nadal: consulteu-nos.
Subjecte a variacions de tarifes o canvis en el mercat de divises.

EL PREU INCLOU:
Trasllats per carretera.
Hotels de categoria 3 estrelles, habitació doble, amb esmorzar.
Visites.
Entrades segons l’itinerari.
Guia durant les visites i els trekkings.
Durant el creuer Australis, camarots dobles “B” i pensió completa.
Assegurança d’ assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol Barcelona – Buenos Aires i tornada.
Vols interiors a l’Argentina.
Taxes del bitllet.
Les visites opcionals.
Begudes i extres.
Material personal.
Impostos o taxes locals.
Tot el que no està especificat.

PREU DE LES VISITES OPCIONALS:
Excursió a la Pingüinera de Punta Tombo, amb entrada a la reserva: 95 USD
Navegació i aproximació a les balenes a Puerto Pirámides: 108 USD
Minitrekking sobre el glacial de Perito Moreno, complement a la visita: 120 USD
Dia sencer de navegació Upsala i Onelli, amb trasllats i entrada al Parc: 195 USD

EXTENSIÓ OPCIONAL ILLA DE PASQUA. PREUS DES DE:

En grup de 2: 1.150 Euros€/persona.
Suplement individual: Consulteu-nos.

EL PREU INCLOU:
Vol Santiago de Xile -Pasqua i tornada, amb taxes del bitllet incloses.
Hotel 4 estrelles en Santiago i Pasqua, habitació doble, amb esmorzar.
Trasllats aeroport -hotel- aeroport.
Totes les excursions indicades.

TOP });