Viatge a Laos

El riu Mekong, és l’ànima i columna vertebral de Laos. Aquest país de dimensions moderades, guarda secrets que ens esperen. Ciutats increïbles, com Luangprabang, declarada Patrimoni Mundial de la Unesco, amb els seus originals temples, tot barrejat amb un peculiar gust afrancesat, petjada de les èpoques de la Indoxina francesa. Vientiane, la capital actual, malgrat els seus aspectes moderns, també es on guarden gelosament les seves costums i formes de vida més tradicionals, quasi intactes i poc alterades. A més, hem de fer menció especial a l’amabilitat de la seva gent, juntament amb la gran varietat d’ètnies que poblen el país. Un dels noms amb que se li coneix a Laos “La terra del milió d’elefants”,  ja indica que la naturalesa, un mantell verd infinit que serveix per amagar les seves millors joies.

ITINERARIDia 1
Sortida del vol internacional Barcelona via Bangkok cap a Vientiane.

Dia 2 Vientiane.
Arribada a Vientiane. Recepció pel nostre corresponsal a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Aquesta ciutat està ubicada a la riba del riu Mekong, i és una capital agradable i fascinant, amb una barreja interessant, té influències tailandeses, xineses, vietnamites, franceses, soviètiques i americanes. Nit a l’hotel.

Dia 3 Vientiane.
Recorregut per l’actual capital del país. Es visiten els indrets de més interès com són: Watt Sisaket, temple que guarda al seu interior uns milers de estàtues de Buda en miniatura, Watt Prakeo l’antic temple reial que abans guardava l’antiga imatge del Buda maragda, stupa de Prathatluang en aquesta stupa es conserven relíquies de Buda i, Anousavali arc triomfal d’estil “laosià-francès”. Nit a l’hotel.

Dia 4 Vientiane – Luangnamtha – Muangsing.
Trasllat a l’aeroport de Vientiane pel vol a Luangnamtha. Aquesta província comparteix les seves fronteres amb la Xina i Myanmar. Luangnamtha, es troba a les proximitats de riu Namtha, és una terra de muntanyes escarpades amb uns boscos tropicals molt bonics. Aquesta població, avui dia està formada per més de vint grups ètnics diferents, essent una de les regions amb més diversitat ètnica de Laos. En vehicle seguirem a través de les muntanyes cap a Muangsing, en el recorregut es visiten els poblats Akha, una minoria ètnica d’origen tibetà. Arribada a Muangsing, on passarem la nit.

Dia 5 Muangsing.
Aquesta remota regió és ideal per fer-la caminant i, així descobrir les meravelles naturals. Després de l’esmorzar, farem una passejada pels voltants d’aquesta població per observar les activitats diàries de les minories ètniques. Amb el nostre vehicle deixarem el poble, i per les pistes ens endinsarem en uns paisatges impressionants per conèixer on viuen les tribus Yao (indígenes d’origen xinès), i Aka molt aprop de la frontera Laos-Xina. Retorn a Muangsing, on passarem la nit.

Dia 6 Muangsing – Luangnamtha – Udomxay.
Avui sortirem molt d’hora de Muangsing i amb el nostre vehicle, ens dirigirem cap a Udomxay. Circularem per camins secundaris per descobrir el Laos de veritat, ens trobarem unes imatges molt impactants per les condicions de vida dels habitants, però tot això queda compensat per un paisatge d’un color verd exuberant, unes escarpades muntanyes i, una població molt vistosa, que fa d’aquest trajecte una experiència inoblidable. Arribada i nit en el nostre allotjament a Udomxay.

Dia 7 Udomxay – Muong La – Muanggoi.
Marxem d’Udomxay i a través de muntanyes ens dirigim cap a Muong La, tindrem l’oportunitat de visitar el temple de Pra Xack Kham, on hi ha una imatge d’un Buda sagrat. Aquesta llegendària estàtua, es calcula que té una antiguitat aproximada d’uns 400 anys, i la gent local, li atribueix molts poders curatius i sobrenaturals, per aquest motiu és adorada per molts fidels budistes de la zona. Continuarem el nostre recorregut fins arribar a Muong Khoua, a l’arribada embarcarem en un vaixell tradicional, que ens durà pel riu Nam Ou a la petita població de Muanggoi, que està rodejada de roques calcàries i on habiten les tribus Mhong. Nit a Muanggoi.

Dia 8 Muanggoi – Luangprabang.
A Muanggoi embarquem en un vaixell tradicional, que ens durà riu Nam Ou avall. Aquest riu està considerat com un dels més bonics i pintorescos de Laos. Durant el trajecte, estarem envoltats de muntanyes i frondosos boscos, gaudint d’unes vistes immillorables. Després de confluir amb les aigües del Mekong, ens aturarem per entrar a les coves budistes de Pak Ou, que tenen per la població local caràcter de sagrades. Són dues coves unides, al seu interior trobem milers d’estàtues de Buda de diferents mides que han estat donades pels fidels. Seguim la navegació fins arribar a Luangprabang. Nit a l’hotel.

Dia 9 Luangprabang.
La ciutat de Luang Prabang està inscrita a les llistes del Patrimoni Mundial de l’UNESCO. Va ser antiga capital del Regne de Laos. La bonica població es troba a la riba del riu Mekong i està rodejada de turons coberts per boscos. Aquí sembla que el temps s’hagi aturat i el visitant es veu immers en la vella Àsia. Es poden visitar temples majestuosos com el Wat Visoun, Wat May, Wat Xieng Thong, Wat Praphoutahbat. Caldrà pujar 238 graons per poder arribar dalt del turó Phousi, on a més de visitar un temple, tindrem la millor vista de Luangprabang. També es poden visitar el Museu Nacional i Palau Reial, que es troba tot junt, i va ser la llar del últim sobirà. Podrem admirar les col·leccions i tresors que eren de la seva propietat. Nit a l’hotel.

Dia 10 Luangprabang – Khuang Si – Vientiane.
Opcionalment, i pel matí molt d’hora, podem participar del ritual diari on centenars de monjos amb vestits de color safrà, surten en fileres dels seus temples per recollir les ofrenes, sovint en forma de boles d’arròs molt enganxós, o altres oferiments dels fidels. Aquesta tradició és única a Laos que com és un país budista, encara conserva aquest ritual. Al matí, també podrem visitar el mercat de Phousi, on veurem els diferents aliments i articles que allà es troben.
Laos també és conegut per la seva artesania tradicional, visitarem els poblats de diferents grups ètnics com els Ban Ouay, els Hmong, els Ban Ou, o els Laoloum. Arribarem a les cascades de Khuang Si, on podrem banyar-nos, o caminar fins arribar a dalt i gaudir de les vistes.
Tornada a Luang Prabang, pel camí visitarem Ban Xangkhong, poblat on es fabrica paper a partir de la fusta de les moreres. Trasllat a l’aeroport per agafar el vol cap a Vientiane. Trasllat fins a l’hotel.

Dia 11 Vientiane – Pakse – Tad Lod Resort.
Ben d’hora trasllat a l’aeroport de Vientiane per agafar el vol a Pakse. Assistència per part del nostre corresponsal a l’aeroport. Seguirem la nostra ruta fins a l’altiplà de Bolevean. Aquesta zona és coneguda per les seves cascades, destacant com la més bonica la de Tad Fan que cau amb tota la seva força en un engorjat profund rodejat d’una vegetació exuberant. Pel camí podrem veure diferents conreus de cafè, tè, cardamom, plàtans, varietats d’espècies i fruites. El viatge per aquestes terres ofereix la possibilitat d’aventurar-se per camins no convencionals i d’aquesta manera descobrir alguna de les zones menys conegudes del sud de Laos. A la tarda arribarem a Tad Lo, és una zona on es concentren molts grups ètnics, visitarem els poblas de Alak, Nge i Katu. Nit a Tad Lod.

Dia 12 Tad Lod – Pakse – Wat Phou – Don Khong.
Havent esmorzat ens dirigirem cap a Khong Island de camí ens desviarem cap a la cascada de Pha Suam i visitarem els pobles de la minoria étnica dels Lao Teung. Seguirem la nostra ruta cap a la ciutat de Pakse per creuar el Mekong en ferry i poder visitar les ruïnes de Wat Phu. Són Patrimoni de la Humanitat des de l’any 2001, aquest temple és anterior a les famoses ruïnes d’Angkor de Cambodja, corresponent al període Jemer del segle V.
Seguirem el nostre viatge en una llanxa a motor que ens durà a la illa més gran del sud del Mekong, Don Khong. Aquesta zona és al coneguda com la de les 4.000 illes. Allotjament a Don Khong.

Dia 13 Don Khong – Done Khone – Cascadas de Khon Phapheng – Pakse.
Després d’esmorzar anirem en barca i visitarem els paisatges pels voltants de Don Khone. En aquesta zona trobarem vestigis del període colonial francès. Visitarem la cascada Liphi altrament coneguda com ” El corredor del diable”. Si tenim sort veurem els dofins del Mekong. Deixarem les illes per dirigir-nos fins el poble de pescadors de Nakasang, després continuarem fins a Khone Phapheng. Les cascades de Khone Phapheng, són les més grans del Sud-est Asiàtic Estan molt a prop de la frontera entre Laos i Cambodja, aquest lloc és un dels més bonics i impressionants de Laos. Arribarem a Pakse on passarem la nit.

Dia 14 Pakse – Ubon – Bangkok.
Esmorzar a l’hotel. Trasllat a la frontera de Chong Mek entre Laos i Tailandia. Un cop enllestits els tràmits fronterers ens dirigirem cap a l’aeroport de la població Ubon Ratchathani, per agafar el vol destinació Bangkok. Connexió amb el vol internacional de tornada a Barcelona. Nit a l’avió.

Dia 15 Bangkok – Barcelona.
Arribada a Barcelona.

PREUS DES DE:
En grup de 2:  2.215 Euros per persona.
En grup de 3 a 4: 1.785 Euros per persona.
En grup de 5 a 9: 1.515 Euros per persona.
En grup de 10 a 14: 1.375 Euros per persona.

Suplement pel guia de parla hispana a dividir pel número de viatgers: 945 euros.

Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes. 
Preus vigents fins al 30 de setembre.

EL PREU INCLOU:
Hotels i lodges.
Esmorzar durant tot l’itinerari.
Dinars els dies: 5, 7 i 8 de l’itinerari.
Transport privat en vehicles i vaixell.
Entrades.
Guies locals.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol Barcelona – Bangkok i tornada, amb taxes del bitllet d’avió. Des de 600 euros amb la companyia Turkish en classe V.
Vols Bangkok – Vientiane – Luangnamtha – Luangprabang – Vientiane – Pakse – Bangkok, amb taxes del bitllet d’avió. Des de 545 euros amb la companyia Bangkok Airways.
Visat.
Impostos i taxes locals.
Begudes i extres.
Tot el no especificat.

TOP });