Viatge a Laos i Camobja

Al sud-est asiàtic es poden visitar llocs que guarden gelosament les seves costums i formes de vida més tradicionals, gairebé intactes i poc alterades. Laos és un d’aquests paradisos, on podem impregnar-nos d’aquest ambient que envolta el país.

Fent al·lusió a un dels noms amb que se’l coneix “la terra del milió d’elefants” podem començar a donar-nos compte del meravellós tresor que guarda. La seva naturalesa, ens permet descobrir un mantell verd, sota el qual s’amaguen les seves millors joies. El Mekong, és la columna vertebral que ens porta a ciutats extraordinàries com Luangprabang, declarada Patrimoni de la Humanitat, els seus bonics temples o la seva fauna són unes de las sorpreses que ens esperen.

Cal destacar l’amabilitat de les seves gents, una barreja de varies d’ètnies, que ens faran gaudir encara més del país. Per posar punt i final a aquest recorregut, acabarem a Angkor (Cambodja). Un conjunt de magnífics temples Khmers, d’una bellesa singular, alguns d’ells han estat engolits per la selva, formant part d’ella. Una visió única i difícil d’explicar que mereix la pena ser viscuda.

ITINERARI

Dia 1
Sortida del vol internacional Barcelona via Bangkok cap a Vientiane.

Dia 2 Vientiane.
Arribada a Vientiane. Recepció pel nostre corresponsal a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Aquesta ciutat està ubicada a la riba del riu Mekong, i és una capital agradable i fascinant, amb una barreja interessant, té influències tailandeses, xineses, vietnamites, franceses, soviètiques i americanes. Nit a l’hotel.

Dia 3 Vientiane.
Recorregut per l’actual capital del país. Es visiten els indrets de més interès com són: Watt Sisaket, temple que guarda al seu interior uns milers de estàtues de Buda en miniatura, Watt Prakeo l’antic temple reial que abans guardava l’antiga imatge del Buda maragda, stupa de Prathatluang en aquesta stupa es conserven relíquies de Buda i, Anousavali arc triomfal d’estil “laosià-francès”. Nit a l’hotel.

Dia 4 Vientiane – Luangnamtha – Muangsing.
Trasllat a l’aeroport de Vientiane pel vol a Luangnamtha. Aquesta província comparteix les seves fronteres amb la Xina i Myanmar. Luangnamtha, es troba a les proximitats de riu Namtha, és una terra de muntanyes escarpades amb uns boscos tropicals molt bonics. Aquesta població, avui dia està formada per més de vint grups ètnics diferents, essent una de les regions amb més diversitat ètnica de Laos. En vehicle seguirem a través de les muntanyes cap a Muangsing, en el recorregut es visiten els poblats Akha, una minoria ètnica d’origen tibetà. Arribada a Muangsing, on passarem la nit.

Dia 5 Muangsing.
Aquesta remota regió és ideal per fer-la caminant i, així descobrir les meravelles naturals. Després de l’esmorzar, farem una passejada pels voltants d’aquesta població per observar les activitats diàries de les minories ètniques. Amb el nostre vehicle deixarem el poble, i per les pistes ens endinsarem en uns paisatges impressionants per conèixer on viuen les tribus Yao (indígenes d’origen xinès), i Aka molt aprop de la frontera Laos-Xina. Retorn a Muangsing, on passarem la nit.

Dia 6 Muangsing – Luangnamtha – Udomxay.
Avui sortirem molt d’hora de Muangsing i amb el nostre vehicle, ens dirigirem cap a Udomxay. Circularem per camins secundaris per descobrir el Laos de veritat, ens trobarem unes imatges molt impactants per les condicions de vida dels habitants, però tot això queda compensat per un paisatge d’un color verd exuberant, unes escarpades muntanyes i, una població molt vistosa, que fa d’aquest trajecte una experiència inoblidable. Arribada i nit en el nostre allotjament a Udomxay.

Dia 7 Udomxay – Muong La – Muanggoi.
Marxem d’Udomxay i a través de muntanyes ens dirigim cap a Muong La, tindrem l’oportunitat de visitar el temple de Pra Xack Kham, on hi ha una imatge d’un Buda sagrat. Aquesta llegendària estàtua, es calcula que té una antiguitat aproximada d’uns 400 anys, i la gent local, li atribueix molts poders curatius i sobrenaturals, per aquest motiu és adorada per molts fidels budistes de la zona. Continuarem el nostre recorregut fins arribar a Muong Khoua, a l’arribada embarcarem en un vaixell tradicional, que ens durà pel riu Nam Ou a la petita població de Muanggoi, que està rodejada de roques calcàries i on habiten les tribus Mhong. Nit a Muanggoi.

Dia 8 Muanggoi – Luangprabang.
A Muanggoi embarquem en un vaixell tradicional, que ens durà riu Nam Ou avall. Aquest riu està considerat com un dels més bonics i pintorescos de Laos. Durant el trajecte, estarem envoltats de muntanyes i frondosos boscos, gaudint d’unes vistes immillorables. Després de confluir amb les aigües del Mekong, ens aturarem per entrar a les coves budistes de Pak Ou, que tenen per la població local caràcter de sagrades. Són dues coves unides, al seu interior trobem milers d’estàtues de Buda de diferents mides que han estat donades pels fidels. Seguim la navegació fins arribar a Luangprabang. Nit a l’hotel.

Dia 9 Luangprabang.
La ciutat de Luang Prabang està inscrita a les llistes del Patrimoni Mundial de l’UNESCO. Va ser antiga capital del Regne de Laos. La bonica població es troba a la riba del riu Mekong i està rodejada de turons coberts per boscos. Aquí sembla que el temps s’hagi aturat i el visitant es veu immers en la vella Àsia. Es poden visitar temples majestuosos com el Wat Visoun, Wat May, Wat Xieng Thong, Wat Praphoutahbat. Caldrà pujar 238 graons per poder arribar dalt del turó Phousi, on a més de visitar un temple, tindrem la millor vista de Luangprabang. També es poden visitar el Museu Nacional i Palau Reial, que es troba tot junt, i va ser la llar del últim sobirà. Podrem admirar les col·leccions i tresors que eren de la seva propietat. Nit a l’hotel.

Dia 10 Luangprabang – Khuang Si – Vientiane.
Opcionalment, i pel matí molt d’hora, podem participar del ritual diari on centenars de monjos amb vestits de color safrà, surten en fileres dels seus temples per recollir les ofrenes, sovint en forma de boles d’arròs molt enganxós, o altres oferiments dels fidels. Aquesta tradició és única a Laos que com és un país budista, encara conserva aquest ritual. Al matí, també podrem visitar el mercat de Phousi, on veurem els diferents aliments i articles que allà es troben.
Laos també és conegut per la seva artesania tradicional, visitarem els poblats de diferents grups ètnics com els Ban Ouay, els Hmong, els Ban Ou, o els Laoloum. Arribarem a les cascades de Khuang Si, on podrem banyar-nos, o caminar fins arribar a dalt i gaudir de les vistes.
Tornada a Luang Prabang, pel camí visitarem Ban Xangkhong, poblat on es fabrica paper a partir de la fusta de les moreres. Trasllat a l’aeroport per agafar el vol cap a Vientiane. Trasllat fins a l’hotel.

Dia 11 Vientiane – Siem Reap.
Trasllat a l’aeroport per sortir en vol cap a Siem Reap, Cambodja. Rebuda a Siem Reap pel nostre guia i transport fins a l’hotel. Tarda lliure per conèixer la ciutat o visitar el mercat d’artesania local. Nit a l’hotel.

Dia 12 Siem Reap (Angkor).
Avui visitarem alguns dels temples més bonics d’Angkor (Siem Reap). Anirem fins a la Porta Est d’Angkor Thom, que encara no és molt freqüentada pels turistes. Veurem la Porta Sud, el temple Bayon, únic per les 54 torres decorades amb 200 cares d’Avolokitesvara, el Phimeanakas, la Terrassa dels Elefants i la Terrassa de Leper King. Continuarem el tour amb la visita del famós temple d’Angkor Wat. Angkor Wat que és Patrimoni de la Humanitat des de 1992, és famós per la seva bellesa i esplendor. Angkor Wat té els baix relleus més llargs del món que narren històries de la mitologia hindú. Visita del temple Bakheng aproximadament a l’hora de la posta del sol per veure’l com es pon darrera de Bakheng hill. Nit a l’hotel.

Dia 13 Siem Reap (Angkor).
Després de l’esmorzar, continuarem a Angkor amb les visites a l’únic temple que té a l’interior les escultures de maons, el Prasat Kravan, visitarem el Srah Srang (“Els Banys Reials ” una vegada foren utilitzats per el bany ritual), Banteay Kdei (envoltat per 4 parets concèntriques), Ta Keo, construït a finals del segle X i començaments del XI, va ser el primer temple fet totalment d’arenisca. Visita a Ta Prohm, un dels temples més bonics de tota la zona. Ta Prohm ha estat relativament intacte des de que fou descobert, d’una bellesa singular, aquest temple ha estat engolit per la selva, formant part d’ella. La font de Neak Pean, construïda al bell mig d’una piscina representant un paisatge de muntanya dels Himàlaies. Altres temples com el Ta Som, o el Preah kan completaran les visites d’aquest dia. Tornada i allotjament a l’hotel.

Dia 14 Siem Reap – Bangkok – Barcelona.
Esmorzar a l’hotel. Visitarem el poble flotant de Chong Khneas, ubicat a 10 quilòmetres al sud de Siem Reap. Farem una excursió en un vaixell tradicional pel llac Tonle Sap, el més gran de Cambotja. Després visita al centre d’artesania “Les Artisans D’Ankor” autèntic centre artesà Khemer. Trasllat a l’aeroport, vol a Bangkok, després sortida cap a Barcelona. Nit a bord.

Dia 15 Barcelona.
Arribada a Barcelona.

PREUS DES DE:
En grup de 2: 1.795 Euros per persona.
En grup de 3 a 4: 1.395 Euros per persona.
En grup de 5 a 8: 1.275 Euros per persona.
En grup de 9 a 12: 1.130 Euros per persona.

Suplement pel guia de parla hispana a dividir pel número de viatgers: 825 euros.
Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes. 
Preus vigents fins al 30 de setembre.

EL PREU INCLOU:
Hotels i lodges.
Esmorzar durant tot l’itinerari.
Menjars els dies: 5, 7 i 8 de l’itinerari.
Transport privat en vehicles i vaixell.
Entrades.
Guies locals.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol Barcelona – Bangkok i tornada, amb taxes del bitllet d’avió. Des de 600 euros amb la companyia Turkish en classe V.
Vols Bangkok – Vientiane – Luangnamtha – Luangprabang – Siemp Reap – Bangkok, amb taxes del bitllet d’avió. Des de 530 euros amb la companyia Bangkok Airways.
Visat.
Impostos i taxes locals.
Begudes i extres.
Tot el no especificat.

TOP });