Viatge a la Patagònia

A la República Argentina, les seves regions més australs són conegudes com PATAGONIA, incloent-hi part de la província de Chubut, la de Santa Cruz i l’illa de Tierra del Fuego que té característiques pròpies.

A més del vent, el qual és famós en aquesta terra, podem trobar algunes de les Reserves Naturals més espectaculars del planeta. Els guanacs i nyandús a l’interior, els pingüins, llops i elefants marins o balenes a la costa, són les espècies més representatives. La glacera Perito Moreno, al Parque Nacional Los Glaciares o l’increïble panorama del Fitz Roy i el Cerro Torre, són alguns centres d’interès de Patagònia, però n’hi ha d’altres. Des dels gastronòmics fins els ecològics. No es pot desaprofitar l’ocasió de visitar el Parc Nacional de Tierra del Fuego, on la natura és encara en estat molt primitiu.

ITINERARI

 

Dia 1
Sortida del vol en direcció a Buenos Aires. Arribada a Buenos Aires. Recepció i trasllat amb guia privat fins l’hotel Elevage o similar. Allotjament.

Dia 2 Buenos Aires.
Dia lliure. Allotjament. Ciutat fundada en primera instància l’any 1536 i de manera definitiva el 1580, va esdevenir capital de la República Argentina el 1880. El carrer Corrientes i Caminito, escenaris del tango en ple barri de La Boca, són amb San Telmo, Recoleta i Belgrano joies d’aquesta màgica ciutat. El Jardí Botànic i el Teatro Colón són altres punts a visitar. El que no pot faltar és passejar per la Plaza de Mayo on trobarem la Casa Rosada i la Catedral Metropolitana.

Dia 3 Buenos Aires – Trelew – Puerto Madryn.
Esmorzar. Trasllat a l’aeroport. Sortida en el vol a Trelew. Recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Excursió opcional de mig dia a Pingüinera de Punta Tombo. Resta del dia lliure. Allotjament a l’hotel Solar de la Costa o similar.

Dia 4 Puerto Madryn – Punta Delgada.
Esmorzar. Excursió de dia sencer a Península Valdés, destacat accident geogràfic de la costa argentina, travessant l’altiplà patagònic. Visita opcional a Puerto Pirámides amb navegació – durada aproximada d’una hora -, durant la qual es podran admirar famílies de balenes – de l’espècie coneguda com Balena Franca del Sud – nedant plàcidament en les aigües del Golfo Nuevo. A la península, reconeguda mundialment com una gran reserva de fauna marina, es visitarà Caleta Valdés, lloc que reuneix una nombrosa colònia d’elefants i llops marins. Trasllat a Punta Delgada. Allotjament al Faro Punta Delgada.

Dia 5 Punta Delgada – Puerto Madryn.
Esmorzar. Temps lliure per activitats a Punta Delgada. Tenim l’opció de visitar, amb més tranquil·litat, la colònia d’elefants i llops marins molt propera al nostre allotjament. Moltes espècies d’aus i alguns mamífers completen la fauna de la zona. També es poden realitzar altres visites per conèixer l’estil de vida tradicional dels habitants de la regió. Trasllat a Puerto Madryn. Allotjament a l’hotel Solar de la Costa o similar.

Dia 6 Puerto Madryn – Ushuaia.
Esmorzar. Trasllat al aeroport. Vol Trelew/Ushuaia. Arribada i trasllat a l’hotel. La ciutat d’Ushuaia, a la vora del canal de Beagle, va néixer com a penal i més tard ha estat zona franca, per tal d’afavorir el seu desenvolupament. Podem visitar el petit Museu de la Fi del Món o anar en el tren del “Fin del Mundo” seguint part del trajecte del presidiaris. Allotjament a l’hotel Altos de Ushuaia o similar.

Dia 7 Ushuaia.
Esmorzar. Excursió en vehicle de servei regular al Parc Nacional Tierra del Fuego. L’excursió inclou trekking, navegació i dinar. L’illa de la Tierra del Fuego representa l’extrem més austral d’Amèrica, terra de colonitzadors on encara es pot veure molta natura en estat primitiu. Destacant molts exemplars de flora i arbres autòctons, el coihue, el ñire, la lenga, el canelo i el notro, també l’arbust del calafate. Al bosc s’hi troben diversos líquens penjant dels arbres i alguns paràsits als troncs com el “pan de indio”. El Parc té 630 km2 i a més del bosc es poden veure molts llacs, els més notables el Fagnano i l’Escondido, i els aiguamolls de turba. Tornada a Ushuaia. Allotjament.

Dia 8 Ushuaia – El Calafate.
Esmorzar. Al matí, excursió de navegació pel Canal de Beagle, explorant els illots amb les colònies de llops marins i aus subantàrtiques. A tarda, trasllat a l’aeroport. Vol a El Calafate. Aquesta població ha nascut com punt de partida per les visites a la zona del “Lago Argentino” i “Lago Viedma”. Allotjament a l’hotel Patagònia Queen o similar.

Dia 9 El Calafate – Perito Moreno.
Esmorzar. Excursió de dia complert, en bus, a la Glacera Perito Moreno. Aquesta Glacera llisca des del “Campo de Hielo Continental”, fins les aigües del “Lago Argentino” formant un dic de glaç amb la Península de Magallanes. Enormes trossos de glaç es desprenen periòdicament del front de la glacera i cauen dins del llac produint un soroll ensordidor. La glacera va ésser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Opcionalment es pot realitzar un minitrekking per trepitjar la glacera. Tornada a El Calafate. Allotjament.

Dia 10 El Calafate.
Esmorzar. Dia lliure per fer excursions opcionals. Recomanem la navegació pel “Lago Argentino” fins les glaceres Upsala, Onelli i Spegazzini, el recorregut és un espectacle, entre blocs de gel flotant s’arriba a la badia Onelli, des d’on fent un passeig curt, podrem arribar a veure el meravellós llac Onelli i totes les glaceres que hi van a parar. Allotjament.

Dia 11 El Calafate – El Chaltén.
Esmorzar. Trasllat cap a El Chaltén. El recorregut serà passant per la vora del llac Viedma desprès de creuar la gran extensió de territori ocupat per “pampa” àrida on poden aparèixer alguns “guanacos”. Temps lliure per una passejada opcional. El poble de El Chalten queda prop del llac i és un mirador privilegiat dels Andes. Allotjament a l’hotel La Aldea o similar.

Dia 12 El Chaltén.
Esmorzar. Temps lliure per fer l’ excursió al campament base del Fitz Roy o a la Loma del Pliegue Tumbado. Aquesta part del “Parque Nacional de Los Glaciares” dominada per les espectaculars parets i agulles del Fitz Roy, Cerro Torre i d’altres, que sobresurten de la gran massa del “Hielo Continental”, té un gran atractiu pels escaladors de tot el món, a més la proximitat d’aquestes muntanyes, els seus llacs i l’entorn natural ens deixarà encantats a tots. Allotjament.

Dia 13 El Chaltén – El Calafate.
Esmorzar. Matí lliure. Trasllat cap a El Calafate. Allotjament a l’hotel Patagonia Queen o similar.

Dia 14 El Calafate – Parque Nacional Torres del Paine.
Esmorzar. Trasllat terrestre en servei regular – amb guia – al Parc Nacional Torres del Paine. Aquest parc xilè declarat reserva de la biosfera, inclou rius, llacs, cascades, glaceres i cims increïbles que arriben als 3050 m d’altura. El bosc de lengas i arbustos pel que fa a vegetació i les guineus, llebres, guanacos, falcons, còndors i fins i tot pica soques, pel que fa a la fauna, és el més remarcable de la vida del parc. Allotjament a l’Hosteria Las Torres, al peu de les mateixes Torres del Paine.

Dia 15 Parque Nacional Torres del Paine.
Esmorzar. Dia lliure per recórrer el Parc Nacional i les seves diverses àrees: Laguna Amarga, Laguna Glaciar, Salto Grande, Salto Chico, Lago Nordenskjöld, Lago Grey, Lago Pehoé, etc.

Dia 16 Parque Nacional Torres del Paine – El Calafate.
Esmorzar. Trasllat de l’hotel a la llacuna Amarga en servei regular. Trasllat amb autobús en servei regular a El Calafate. Arribada a la nit, i el mateix autobús ens deixarà al nostre hotel. Nit a l’hotel.

Dia 17 El Calafate – Buenos Aires.
Esmorzar. Trasllat a l’aeroport de El Calafate. Sortida del vol a Buenos Aires. Arribada a Buenos Aires. Trasllat en privat fins l’hotel. Allotjament a l’hotel Two o similar.

Dia 18 Buenos Aires – Barcelona.
Trasllat a l’aeroport. Sortida del vol en direcció a Barcelona.

Dia 19 Buenos Aires – Barcelona.
Arribada i fi dels serveis.

DATES:
Sortida segons disponibilitat als vols, preferentment entre octubre i abril.

PREUS DES DE:

En grup de 2: 2.785 Euros€/persona.

Suplement individual:  1.065 Euros€/persona.
Suplement hotels cat. superior:  460 Euros€/persona.
Suplement individual hotels cat. superior:  1.550 Euros€/persona.

Melià a Buenos Aires, Dazzler a Puerto Madryn, Faro Punta Delgada a Península Valdes, Cilene del Faro a Ushuaia, Kosten Aike a El Calafate, Hostería Las Torres en Torres del Paine i Hosteria Poincenot a El Chaltén.

Subjecte a variacions de tarifes o canvis del mercat de divises.

EL PREU INCLOU:
Trasllats per carretera.
Hotels de categoria turista habitació doble, amb esmorzar.
Excursions segons l’itinerari.
Entrades segons l’itinerari.
Guia durant les visites i els trekking.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol Barcelona – Buenos Aires i tornada.
4 vols interiors a l’Argentina.
Taxes del bitllet d’avió.
Les visites opcionals.
Begudes i extres als hotels.
Material personal de trekking.
Impostos o taxes locals d’aeroport.
Tot el no especificat.

PREU DE VISITES OPCIONALS:
Navegació i aproximació a les Balenes, de juliol a novembre: 108 USD
Excursió a la Pingüinera de Punta Tombo, amb entrada a la reserva: 95 USD
Minitrekking a la glacera de Perito Moreno, complement a la visita: 120 USD
Dia sencer de navegació Upsala i Onelli, amb trasllats i entrada al Parc: 195 USD

TOP });