Viatge a Chiapas - Yucatán

A l’estat Chiapas trobem ciutats com , San Cristóbal de las Casas, pobles indígenes com els de San Juan Chamula i Zinacantán on els seus habitants vestits amb robes multicolors, practiquen una religió feta a mida, barreja de cristianisme i altres ritus. Paisatges naturals que ens sorprendran, selves que permeten introduir-nos i contemplar una ciutat rescatada de les seves profunditats, Palenque que ens deixarà un profund record. Seguim la nostra ruta cap a l’estat de Yucatán on ens esperen les ciutats colonials de Mèrida i Valladolid. Els llocs arqueològics d’Uxmal i Chichen Itzá que ens deixaran sorpresos per la seva bellesa. Acabarem el viatge a l’estat de Quintana Ro, a les platges de Tulum, unes de les més boniques i tranquil·les del litoral del Carib.

ITINERARI

 

Dia 1 Barcelona – Mèxic DF.
Sortida de Barcelona o Madrid destinació Tuxtla Gutiérrez via Mèxic DF. Nit a bord.

Dia 2 Mèxic DF – Tuxtla – San Cristóbal de las Casas.
Arribada a Mèxic DF per continuar amb el vol de connexió a Tuxtla Gutiérrez. Assistència a l’aeroport i trasllat a l’hotel en Sant Cristóbal, bellíssima ciutat situada a la Vall de Jovel a uns 2.000 m d’altitud i que conserva un agradable ambient colonial en el que conflueixen moltes de les ètnies indígenes dels poblats propers. Allotjament.

Dia 3 San Cristóbal de las Casas.
Esmorzar i dia lliure per visitar San Juan Chamula i Zinacantán. Aquestes comunitats de són poblacions tzotziles amb interessants vestimentes i ritus. A l’Església de San Juan Baptista no hi ha missa ni sacerdot, cada oració és una comunicació directa i personal amb Déu, són freqüents en el temple les * cerimònies de “xamans” i “remeiers”, ritus pagans i cristians units sincrèticament.
A Zinacantán es dediquen molt especialment a l’elaboració de brillants i elaborats teixits i al cultiu de flors. Tindrem l’oportunitat de visitar ambdues comunitats i conèixer-les amb detall. Allotjament

Dia 4 San Cristóbal de las Casas.
Esmorzar. Dia lliure per caminar i conèixer els museus, esglésies i racons de San Cristóbal. Opcionalment també tenim la possibilitat de fer una excursió al Cañón del Sumidero, congost de 40 km de longitud excavat pel Riu Grijalva. Durant el recorregut amb llanxa és possible albirar diferents tipus d’aus com a pelicans, zopilotes (voltors), garses… o fins i tot cocodrils. Si preferim una mica menys turístic no hem de passar per alt les comunitats de Sant Andrés Larráinzar -on es van signar els acords de Sant Andrés amb el EZLN- o els bells Lagos de Montebello, conjunt de 50 llacs de diferents colors: blau, violeta, turquesa, verd… enmig d’una frondosa vegetació i amb senders indicats per al seu recorregut.

Dia 5 San Cristóbal de las Casas -Toniná-Agua Azul – Misol Há – Palenque.
Després d’esmorzar reprenem la nostra ruta cap a Palenque, però abans d’arribar farem tres parades, per visitar el lloc arqueològic de Toniná, les cataractes d’Agua Azul formades per bells recessos d’aigua, cascades i ràpids en to blau turquesa si no és època de pluges, i el salt d’aigua de Misol-Há amb una caiguda de més de 30 m d’altura. A la tarda arribem a Santo Domingo Palenque.

Dia 6 Palenque – Mèrida.
Després d’esmorzar ens traslladem al lloc arqueològic per conèixer els seus temples, palau, aqüeducte…, gaudir la sendera de la selva amb el Riu Otolúm i per descomptat visitar el bell museu amb objectes exposats, entre els que destaquen els encensers per fer cerimònies i una espectacular rèplica de la tomba de Pakal.
Palenque és un dels més espectaculars assentaments pertanyents al període clàssic recent (S.vi a l’IX d. de C.) i és coneguda des de finals del S. XVIII pels informes de diversos exploradors. Va ser excavada i restaurada per 2 arqueòlegs mexicans: Miguel Ángel Fernández fins a 1945 i Alberto Ruz que va continuar el projecte des de 1949.
El 1952 Alberto Ruz descobreix un impressionant sarcòfag al Temple de les Inscripcions que resulta ser el primer trobat en una piràmide maia, és conegut actualment com La Tomba de Pakal.
Sobre les 23:00 hores ens traslladaran de l’hotel a l’estació d’Autobusos per prendre el servei *pullman *ADO “*GL” en direcció a Mèrida. Nit en ruta.

Dia 7 Mèrida.
Arribada a la Central d’autobusos CAME sobre les 7:30 hores. (*check *in 15:00 hores. Si l’habitació no quedés lliure abans de les 3 poden deixar les maletes a l’hotel i utilitzar les instal·lacions del mateix)
Mèrida és una agradable ciutat que conserva aquest aire serè i senyorial del passat a les seves pintoresques places i estrets carrers. Temps lliure per caminar i conèixer el museu d’antropologia, el mercat, el Zócalo, el Palau de Governació, La Casa Montejo o realitzar alguna compra d’objectes autòctons i artesanals de la regió: hamaques, guayaberas, barrets etc… A més, cada tarda, a les diferents places de Mèrida té lloc algun esdeveniment o espectacle artístic-cultural com a balls típics yucatecos, concerts deBig *Band, *jaranas, etc.

Dia 8 Mèrida – Uxmal – Kabah (ruta Puuc) – Mèrida.
Esmorzar. A l’hora indicada ens recolliran a l’hotel per realitzar la visita regular a Uxmal i Kabah, dos assentaments de la Ruta “PUUC”. La denominació “*Puuc” deriva del significat del seu nom: “ondulacions de terreny” o “pujols”. Va aconseguir la seva esplendor cap a l’any 900 i el seu peculiar estil està definit per característiques tècniques: obra en parament i decoratives, mosaics en relleu i màscares en la part superior de les façanes. El seu màxim exponent és Uxmal (S. VIII i 2ª meitat de l’IX, transició entre clàssic i postclàssic ). Allotjament a Mèrida.

Dia 9 Mèrida – Chichen Itzá – Valladolid.
Després d’esmorzar excursió regular des de l’hotel aChichén Itzá. Aquí han de portar-se l’equipatge (poden deixar-ho al bus o al guarda-equipatge del lloc arqueològic, a l’entrada, consultar amb el guia). En finalitzar l’excursió en Chichén Itzá s’hauran de traslladar a l’estació d’Autobusos de Pisté per agafar el servei ADO cap a Valladolid.
Chichén Itzá pertany al postclàssic antic (del S.X al XIII d. de C.), en aquest període va ser la ciutat més important de la regió. La seva existència era coneguda des de temps de la conquesta, però no va ser excavada sistemàticament fins a 1924, quan la Institució Carnegie va iniciar un projecte de 10 anys amb Silvanus Morley. Anteriorment ja s’havia observat una paradoxa en les seves ruïnes: en contrast amb els més antics i clàssics edificis d’estil puuc, com el quadrangle de les Monges, gran part de l’arquitectura de Chichén reflecteix elements aliens als maies: El Castillo o Piràmide de Kukulcán de 24 m d’altura, El Caracol, torre circular utilitzat com a observatori astronòmic, El Temple dels Guerrers i les Mil columnes, El Joc de Pilota…, incorporen l’ús de columnates, patis interiors -peristils-, cambres dividides per columnes, plataformes quadrades, escultures, chacmool… d’influència mexicana tolteca Allotjament a Valladolid.

Dia 10 Valladolid.
Després d’esmorzar temps lliure per caminar per aquesta petita i acollidora població, conèixer la plaça, la catedral i els edificis religiosos més antics del Yucatán: San Bernardino de Siena i Convent del Sisal que van tenir una funció defensiva a més de la merament religiosa, d’aquí els seus murs tan gruixuts. És l’oportunitat per conèixer també algun dels cenotes, com el “*Zací” o, a 2 quilòmetres a l’oest, donar-nos un bany en l’encantador i refrescant cenote Dzitnup, conegut també com a “X-keken o ” La Cueva Azul”, el sol travessa una petita entrada natural de la part superior de la volta, il·luminant l’interior i creant una esplèndida imatge amb el reflex de l’aigua. Allotjament.

Dia 11 Valladolid – Tulum.
Esmorzar. Hem de traslladar-nos a l’estació d’autobusos per agafar el servei ADO que ens portarà a Tulum. Arribada i allotjament. Temps lliure. Tulum és una bella ciutat maia emmurallada, situada en l’estat de Quintana Roo, a la costa del Mar Carib. És un dels llocs més antigament registrats i coneguts pel món occidental, doncs en 1518 el cronista espanyol Juan Díaz narrava haver vist una ciutat “tan grande como Sevilla” amb una torre, que indubtablement era El Castillo de Tulum.

Dia 12 i 13
Esmorzar i allotjament.

Dia 14 Platja – Tulum- Aeroport Cancún – Mèxic DF.
Després d’esmorzar ens traslladem a l’estació d’autobusos de Tulum per abordar el servei “Riviera” que ens portarà a l’aeroport Internacional de Cancún per agafar el vol domèstic que ens portarà a Mèxic DF per enllaçar amb el vol internacional. Nit a bord.
Dia 15 Barcelona.
Arribada a Barcelona.

PREUS DES DE:
En grup de 2: 2.300 Euros per persona.

El preu pot variar en funció del mercat de divises i de les taxes del bitllet d’avió.

EL PREU INCLOU:
A Tuxtla trasllat des de l’aeroport a San Cristóbal de Las Casas en privat.
Transport segons la ruta en vehicle privat amb xofer o xofer -guia a Chiapas.
Bitllets Bus Pullman de Línia amb reserva resta de la ruta (ADO, OCC, etc)
Hotels categoria turista superior habitació doble amb esmorzar.
Entrades: Toniná, Agua Azul, Misol Há y Palenque. Excursió col·lectiva des de l’hotel de Mérida a Uxmal-Kabah (Ruta Puuc), incloent; transport, guia certificat i dinar (sense begudes). L’entrada* no està inclosa, el valor actual és de; N$64 per persona i N$47.
Excursió col·lectiva des de l’hotel de Mérida a Chichén Itzá, incloent; transport, guia certificat i dinar (sense begudes). L’entrada* no està inclosa, el valor actual és de; N$64 per persona (aprox. EU4).
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol internacional.
Vols domèstics.
Taxes dels bitllets d’avió.
Taxes de sortida o entrada d’aeroports o duanes.
Àpats que no s’esmentin en l’apartat el preu inclou.
Entrades a Uxmal, Chichen (aproximadament 25 usd)
Propines al xofer, maleters i altres serveis.
Cap altra activitat o excursió no esmentada.

TOP });