Viatge a Bhutan

El viatge s’iniciarà des de la capital del Nepal, Kathmandú, que ens rep amb els seus temples, stupes gegantines i el caos urbà de la ciutat envoltada de les més altes muntanyes del planeta. Després, un trajecte en avió, que pot ser descrit com un vol cap a la fantasia i que ens permet veure de prop les muntanyes com l’Everest, el Kanchenjunga i altres pics famosos, ens trasllada fins a Bhutan, aquest meravellós país, “Terra del Drac Pacífic “, encara considerat com un dels últims Shangri-la en la regió de l’Himàlaia, per la seva llunyania, que està en un espectacular terreny de muntanya, a una variada flora i fauna i als seus antics monestirs budistes. Només un nombre limitat de viatgers per any, podrà entrar al país amb la finalitat de protegir el seu medi ambient i la fràgil cultura.

Bhutan és un regne de l’Himàlaia purament budista, insuperable en la seva majestat escènica i la seva cultura vibrant.

ITINERARI

Dia 01. Barcelona – Kathmandú
Sortida del vol de Barcelona cap a Kathmandú. Nit a bord.

Dia 02. Kathmandú
Arribada a Kathmandú, després dels tràmits d’arribada, recollida i trasllat a la ciutat. Allotjament a l’hotel.

Dia 03. Kathmandú
Dia lliure per descobrir pel nostre compte els llocs d’interès d’aquesta ciutat, que és única pels seus temples budistes i hinduistes, part molt important de l’arquitectura del país, sobresortint Swayambhunath, Pashupatinath i la més majestuosa estupa de Boudhanath. A més dels edificis de la plaça Durbar, també es poden veure moltes tendes i els venedors ambulants que ofereixen els seus productes típics. Convé anar a les veïnes Bhagdaon i Patan. Allotjament a l’hotel.

Dia 04. Kathmandú – Paro – Thimphu 
Arribada amb el Druk Air A 319, l’única aerolínia nacional. El vol que ofereix belles vistes de la muntanya i el paisatge. A l’arribada i després dels tràmits de visat, serà rebut pels nostres representants. Trasllat a Thimphu, uns 54 km. Allotjament a l’Hotel River View o similar.

Dia 05. Thimphu
Visita a la stupa Memorial construida a la memòria del difunt rei Jigme Dorji Wangchuck, al monestir Changangkha del segle XV, a Motithang, mini zoològic per veure el “Taquin” animal nacional de Bhutan i tornar amb una bona vista de la vall de Thimphu. Visita del nou temple convent Drupthob i temps lliure al mercat. Allotjament a l’hotel.

Dia 06. Thimphu – Punakha
Després de l’esmorzar sortida cap Punakha passant el Dochu La Pass (3.050 m), uns 75 km. Si el temps ho permet, es poden veure una sèrie d’alts cims cap al nord-est. Les recentment construïdes 108 stupes, donen a la cresta una presència molt bonica i encantadora. En el camí està Chhimi Lhakhang, el temple de la Divina Monja, Drukpa Kuenley. La visita del temple és un passeig fàcil a través del llogaret. Continuació amb cotxe fins Punakha i registre a l’hotel. Visita del Punakha Dzong, el més bonic Dzong a Bhutan. Punakha Dzong es va construir en 1637 per Shabdrung, el governant espiritual de Bhutan abans de l’actual dinastia. Es tracta d’una antiga construcció que encara serveix com a residència d’hivern dels monjos. El primer rei, Ugyen Wangchuck, va ser coronat aquí a 1907. Des de la distància aquest Dzong sembla una gegantina nau de vela. Allotjament a l’hotel.

Dia 07. Punakha
Després d’esmorzar, visita a Sangchhen Dorji Lhuendrup Lhakhang, convent de monges a Punakha que està enfilat sobre un turó enmig de pins i amb vistes a les valls de Punakha i Wangduephodrang. Les seves magnífiques estructures llueixen sota el sol. El temple alberga una estàtua de bronze de 14 peus de Avalokiteshvara (chentong Chenrigzig chagtong). Altres estàtues inclouen els de Guru Padmasambawa, Gautama Buda, Ngawang Namgyal Zhabdrung, Tsela Namsum, el 21 Tares i Tsepamay (Buda de la longevitat). L’estàtua de Avalokiteshvara, una de les més grans del país, va ser l’obra dels artesans de Bhutan completament locals. El complex del temple alberga també un centre permanent d’aprenentatge i meditació on, a més d’entrenaments religiosos, ofereix formació professional a la vida, com la sastreria, brodat, fabricació d’estàtues i pintura thangka. Allotjament a l’hotel.
Visita opcional al Khamsum Yulley Namgyal Chorten (sense càrrecs extres).
30 minuts amb cotxe des de Punakha Dzong, el portaran a la base del turó sobre la qual es va construir aquest temple. Des de l’aparcament, cal creuar un pont penjant i caminar a través de camps d’arròs, abans de començar a escalar un sender inclinat moderadament, envoltat de pins. Es triga aproximadament 1 hora des de l’aparcament per pujar al temple i 30 minuts per a la tornada.
El Khamsum Yulley Namgyal s’alça majestuós en una cresta estratègica sobre la vall de Punakha. Construït en un període de 9 anys, els artesans bhutanesos incloent fusters, pintors i escultors, que consultaven sagrades escriptures en comptes de manuals d’enginyeria, per a la construcció d’aquest temple de 4 plantes.
És un magnífic exemple de les belles tradicions arquitectòniques i artístiques de Bhutan i l’únic del seu tipus al món. Construït per Sa Majestat la Reina Mare, aquest temple està dedicat al benestar del regne, i el benefici de tots els éssers que senten.

Dia 08. Punakha – Paro
Després de l’esmorzar anem a tornar de nou cap Dochula Pass i Simtokha cap Atur, uns 130 km. A l’arribada, check in a l’hotel. Visita al Ta Dzong, que es troba al Museu Nacional, de la dècada de 1960, edificat pel tercer rei Jigme Dorji Wangchuck. El museu de set pisos destaca diversos aspectes de la cultura de Bhutan i la història que es remunta al segle setè. També es pot visitar el Rinpung Dzong, la fortalesa del Munt de Joies, construït el 1645 per Shabdrung Ngawang Namgyal. És una fortalesa imponent, representativa de l’arquitectura típica Dzong, amb una torre central i patis que alberga l’administració (dzongkhag) i té una comunitat de prop de 200 monjos. Visita a Kyichu Lhakhang. Tarda lliure per visitar Atur. Allotjament a l’hotel.

Dia 09. Paro
Després d’esmorzar, excursió a Haa Valley, 70 km. Aquesta vall va ser oberta recentment als visitants i segueix sent una de les regions més prístines de Bhutan. A la confluència de Chuzom, el camí puja per la vall Wang Chu on visitar el Dobji Dzong i si el temps ho permet, caminada per les seves altes muralles. El camí a Haa serpenteja a través de pintorescos
pobles i espessos boscos de coníferes abans arribar a una vall entapissat de camps de mill, ordi, patata i blat.   Els  camps com  un mosaic estan  esquitxats de masos tots adornats  amb  cornises
detalladament pintades, el mateix que els marcs de portes i finestres. Les visites als dos Chhundu Lhakhang i Lhakhang Karpo donen una idea de la història de la vall. Es pot veure també l’Wangchulo Dzong. El sinuós camí després puja per zones herboses per al pasturatge de iacs, abans d’arribar al pas de Cheli La a 3.900 m. Allotjament a l’hotel.

Dia 10. Paro
Matí de caminada al Monestir Taktsang, tot el camí costa amunt, durant aproximadament 4 hores a través de boscos de pins. El monestir s’aferra a un enorme penya-segat de granit de 800 metres de la vall d’Atur. A la tarda visita a la bella vall de la torre del rellotge o alguna de les altres visites que s’hagin deixat per a aquest dia. Allotjament a l’hotel.

Dia 11. Paro – Kathmandú
Trasllat a l’aeroport per la sortida del vol de tornada a Kathmandú. Trasllat a l’hotel. Temps lliure. Nit en hotel.

Dia 12. Kathmandú
Dia lliure a Kathmandú. Els dies lliures poden ser aprofitats, a part de descansar i fer compres, per visitar els monestirs de les rodalies. Nit en hotel.

Dia 13.  Kathmandú – Barcelona
Temps lliure a Kathmandú. Trasllat a l’aeroport per sortir en el vol de tornada. Nit a bord.

Dia 14. Barcelona
Arribada a Barcelona.

PREUS DES DE:

En grup de 3 o més:1.840 Euros per persona.

En grup de 2: 2.415 Euros per persona.

Supl. temporada alta, març a maig i de setembre a novembre: 270 Euros per persona.

Suplement habitació individual: 485 Euros per persona.

Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Trasllat de l’aeroport de Kathmandú a l’hotel i viceversa.
Hotel Royal Singi**** o similar a Kathmandú, habitació doble amb esmorzar.
Allotjament en habitació doble en regim de pensió completa.
Trasllats de i a l’aeroport a Bhutan.
Transport privat.
Visites amb guia de parla anglesa.
Taxes del Visat de Bhutan.
Entrades segons el programa.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol Barcelona-Kathmandú i Kathmandú-Barcelona i taxes dels bitllets. (Classe turista “V” de Turkish Airlines, amb 20 kg d’equipatge facturat, des de 622 Euros per persona).
Vol Kathmandú-Paro i Paro-Kathmandú i taxes dels bitllets. (Classe turista “Y” de DrukAir, amb 30 kg d’equipatge facturat, des de 332 Euros per persona).
Equip personal.
Begudes.
Visat de Nepal (40 US Dòlars o equivalent en Euros).
Taxes locals d’aeroport.
Tot el no especificat.

ELS HOTELS PREVISTOS:
Thimpu, Hotel River View
Punakha, Meri Puensum
Paro, Kichu Resort

TOP });