Trekking dels Annapurnes

Aquest és un dels trekkings clàssics al Nepal. A més de l’oportunitat de conèixer un país tan atractiu per la seva cultura, arquitectura i costums, el tracte amb la seva gent, sobre tot durant el nostre itinerari, el fan inoblidable.

La primera part recorre la vall del Marsyandi Khola, al voltant del massís dels Annapurnes. Un cop creuat el Thorong La de 5.416 metres, passarem pel interessant temple de Muktinath, lloc de pelegrinatge, i començarem la segona part, gairebé sempre baixant, per la vall del Kali Gandaki, la gorja amb més desnivell del món, doncs separa els Annapurnes del Dhaulagiri, per arribar finalment a Pokhara.

ITINERARI

Dia 1 Barcelona – Kathmandú.
Sortida en el vol regular amb destí a Kathmandú. Nit a bord.

Dia 2 Kathmandú.
Arribada a Kathmandú, després de les formalitats duaneres, recepció a l’aeroport i trasllat a l’hotel. Resta del dia lliure. Allotjament a l’hotel.

Dia 3 Kathmandú.
Esmorzar a l’hotel. Dia lliure per descobrir pel nostre compte els llocs d’interès d’aquesta ciutat, que és única pels seus temples budistes i hinduistes, part molt important de l’arquitectura del país, sobresortint Swayambhunath, Pashupatinath i la més majestuosa estupa de Boudhanath. A més dels edificis de la plaça Durbar, també es poden veure moltes tendes i els venedors ambulants que ofereixen els seus productes típics. Convé anar a les veïnes Bhagdaon i Patan. Allotjament a l’hotel.

Dia 4 Kathmandú – Dumre (457 m.) – Besi Sahar (823 m.). Inici del trekking.
Esmorzar i trasllat a Dumre en vehícle privat. Després d’una ruta aproximada d’unes 5 hores per carretera, arribarem a Dumre, per seguir durant dues hores més per una carretera de muntanya fins el poble de Besi Sahar, on passarem la nit.

Dia 5 Besi Sahar – Lampata (1.000 m.).
Aquí comença la ruta del trekking. A través de camps d’arròs i poblats habitats per les ètnies Gurung o Chetri, tindrà lloc la nostra primera jornada de trekking. Allotjament.

Dia 6 Lampata – Chyanje (1.390 m.).
El camí segueix pujant i baixant contínuament, resseguint el riu Margsyandi. Es creua pel poble de Bahudanda.

Dia 7 Chyanje – Bagarchhap (2.000 m.).
De nou amb continues pujades i baixades, creuant el Margsyandi, passem el poble de Tal prop del qual es poden observar espectaculars cascades.

Dia 8 Bagarchhap – Chame (2.670 m.).
La vall canvia de rumb, ara cap a l’oest. Podrem veure per primera vegada símbols budistes, com banderes d’oració i “chortens”, monuments que poden guardar relíquies budistes amb els quatre elements que simbolitzen l’home (terra, aigua, foc i aire), que cal rodejar per l’esquerra. Des d’aquí es poden observar en la llunyania els cims del Manaslú i l’Annapurna II.

Dia 9 Chame – Pisang (3.200 m.).
Aquest dia pujarem fins els 3000 metres i comença una bona etapa d’aclimatació. Aquí resideixen alguns tibetans i es poden veure més “chortens” i “manis” que són pedres gravades amb oracions budistes.

Dia 10 Pisang – Manang (3.520 m.).
Avui es pot veure l’impressionant Tilicho de 7132 m. Ja a la vall de Manang, on les construccions recorden molt les cases tibetanes, arribem a la seva capital on es pot visitar un monestir budista.

Dia 11 Descanso a Manang.
Dia d’aclimatació per passejar pel poble o les zones properes on les admirables muntanyes i cascades de gel dominen el paisatge.

Dia 12 Manang – Phedi (4.500 m.).
El camí guanya altura progressivament, per un terreny bastant rocallós i àrid, fins assolir els 4500 metres on descansarem.

Dia 13 Phedi – Thorong La (5.416 m.) – Muktinath (3.798 m.).
Un cop arribats al coll, l’espectacle de la serralada de l’Himàlaia és impressionant, davant nostre queda el Dhaulagiri al fons. Iniciem el descens cap el santuari de Muktinath on es pot veure la flama eterna, lloc de peregrinació pels nepalesos.

Dia 14 Muktinath – Jomosom (2.795 m.).
Aquest dia podem visitar el poble de Jharkot i les ruïnes de la seva ciutadella. També veurem el castell de Kagbeni abans d’arribar al Kali Gandaki ja molt a prop de Jomosom.

Dia 15 Jomosom – Kalopani (2.530 m.).
Ja a la vall amb més profunditat del món, la del Kali Gandaki, que separa el Dhaulagi i els Annapurnes, observarem el curiós microclima que es dona en aquest lloc amb fortes corrents d’aire. Passarem per Tukuche a 2.600 m, lloc típic per la seva arquitectura Thakali.

Dia 16 Kalopani – Tatopani (1.190 m.).
Jornada bastant llarg d’unes 8 hores, en la que tindrem impressionants vistes dels Nilgiris i el Dhaulagiri.

Dia 17 Tatopani – Ghorapani (2.840 m.).
Aquest és un dia de pujada constant travessant grans boscos de rododendres. A l’arribar al coll de Ghorapani ens quedarà molt a prop Poon Hill, mirador privilegiat dels Annapurnes i el Dhaulagiri.

Dia 18 Ghorapani – Birethanti (1.000 m.).
Al contrari que el dia anterior, avui baixarem bruscament fins arribar al riu Mhodi Khola.

Dia 19 Birethanti – Pokhara (827 m.).
Després de l’esmorzar agafarem el transport privat per dirigir-nos a Pokhara. Temps lliure per a fruir de les vistes del llac i de la serralada. Allotjament a l’hotel.

Dia 20 Pokhara – Kathmandú.
Tornada a Kathmandú per carretera en bus turístic. Allotjament a l’hotel.

Dies 21 i 22 Kathmandú.
Esmorzar a l’hotel. Temps lliure a Kathmandú per a visitar els monuments de la ciutat i la vall.

Dies 22 i 23 Kathmandú – Barcelona.
Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport pel vol de tornada.

OPCIONAL
Extensió de tres dies per visitar el fantàstic llac Tilicho des de Manang. El dia 12 del programa es puja fins el Camp Base del Tilicho a 4.120 m. Després es fa la visita al llac que es troba a 4.950 m. i es torna al Camp Base. Finalment es continua el camí baixant a Manang o directament en direcció a Phedi per passar el Thorong La.
Aquesta variant també es pot fer sense afegir dies al viatge, si les condicions de la carretera que puja per la vall del Margsyandi permeten fer les tres primeres jornades en vehicle (no es suma el suplement, només es paga allà directament el cost d’aquest transport).

DATES:
Sortides tot l’any depenent de les places disponibles als vols.

PREUS DES DE:
En grup de 6 o més: 1.335 Euros per persona.
En grup de 2 a 5: 1.420 Euros per persona.
Suplement extensió opcional al llac Tilicho: 160 Euros per persona.

Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Trasllats de l’aeroport de Kathmandú a l’hotel i viceversa.
Hotel Royal Singi**** o similar a Kathmandú, habitació doble amb esmorzar.
Trasllat a l’inici i a la fi del trekking per carretera en vehicle privat.
Bus turístic de Pokhara a Kathmandú.
Entrada al parc i permís de trekking.
Guia local i portadors.
Menjar durant el trekking.
Allotjament als lodges o tea house del recorregut.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol Barcelona-Kathmandú i Kathmandú-Barcelona i taxes dels bitllets. (Classe turista “V” de Turkish Airlines, amb 20 kg d’equipatge facturat, des de 575 Euros per persona).
Equip personal.
Begudes.
Visat (40 US Dòlars o equivalent en Euros).
Impostos locals d’aeroport.
Tot el no especificat.

ASCENSIÓ AL CHULU-WEST (6.419 m.) o al PISANG PEAK (6.091 m.):
Permís d’ascensió, guia sherpa acompanyant i 3 dies extres de trekking, costen en total per persona que ho contracti, uns 800 Euros, en grup mínim de 2. En grups més grans costa menys, consultar.

TOP });