Trekking al Kilimanjaro. Ruta Machame

Assolir els 5.895 metres d’altura del Uhuru Peak, el cim més alt del Sostre d’Àfrica és de per si un repte, i per aquest curt programa d’ascensió al Kilimanjaro hem triat la Ruta Machame. A diferència de la ruta Marangu (la més usual), a la Machame no existeixen cabanes ni refugis, pel qual, el contacte amb la muntanya és més directe. Es puja amb el tradicional mètode de muntar campaments. Aquesta és una petita però molt gratificant expedició.

ITINERARI

 

Dia 1 Barcelona – Kilimanjaro.
Sortida de Barcelona en direcció a Tanzània.

Dia 2 Kilimanjaro – Arusha – Parc Nacional del Kilimanjaro – Machame Hut.
Arribada a la matinada a l’aeroport del Kilimanjaro. Trasllat a Arusha. Allotjament a l’hotel Planet Lodge o similar. Trasllat a Machame Gate (1.800 m), en vehicle 4 x 4. Presentació del guia i portejadors. Ascensió fins a Machame Hut (3.000 m). El recorregut es fa travessant una zona boscosa. 4 o 5 hores de marxa. Dinar de picnic. Temps lliure per aclimatar. Sopar i nit d’acampada.

Dia 3 Machame Hut – Shira Hut.
Després d’esmorzar segueix l’ascensió. Travessant una zona de sabana, bosc i altra vegetació durant unes 4 / 5 hores. Dinar de picnic durant l’ascensió, arribant per la tarda a Shira Hut (3.800 m). Sopar i nit d’acampada.

Dia 4 Shira Hut – Barranco Hut.
Esmorzar. Marxa lenta per una àrea de neu, geleres i sorres. Dinar de picnic. 3 o 4 hores de marxa abans d’arribar a Barranco Hut (3.950m). Sopar i nit d’acampada.

Dia 5 Barranco Hut – Barafu Hut.
Després d’esmorzar segueix l’ascensió. Travessant una zona de glaceres durant unes 4 o 5 hores. Dinar de picnic. Sopar i nit d’acampada a Barafu Hut (4.600 m).

Dia 6 Barafu Hut – Uhuru Peak – Mweka Hut.
Molt aviat, a l’1 de la matinada, després d’un lleuger desdejuni, es surt cap a Stella Point (5.600 m) 5 / 6 hores d’ascensió, per seguir fins a l’Uhuru Peak (5.895 m.), el cim de l’Àfrica, unes 2 hores més. Descens fins a Barafu Hut per dinar, per seguir fins a Mweka Hut (3.000 m). Sopar i nit d’acampada.

Dia 7 Mweka Hut – Aeroport del Kilimanjaro – Barcelona .
Després d’esmorzar, recorregut entre Mweka Hut i Mweka Gate (1.500 m). Acomiadament del guia i portejadors. A la tarda trasllat fins l’aeroport pel vol de tornada.

Dia 8 Barcelona.
Arribada a Barcelona.

DATES:
Sortides tots els dies segons disponibilitat dels vols, recomanat de juny a març.

PREUS DES DE:
Individual: 2.460 Euros per persona.
En grup de 2: 1.985 Euros per persona.
En grup de 3: 1.855 Euros per persona.
En grup de 4 o més: 1.735 Euros per persona.

Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
A Arusha allotjament amb esmorzar.
Tots els transports i trasllats indicats.
Durant l’ascensió portejadors, guia local, cuiner, menjar i tendes.
Taxes del Parc i ascensió.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol Barcelona – Kilimanjaro i tornada, amb taxes dels bitllets. (Des de 594 Euros, classe turista, tarifa “V” de Turkish Airlines).
Begudes i extres als hotels i lodges.
Visats (50 US dòlar).
Propines (uns 100 €/persona).
Tot el no especificat.

TOP });