Trekking al Baltoro i Ghondogoro La

Entre muntanyes mítiques com els Masherbrum, Torre de Mustang, Torre del Trango o Uli Biaho i els gegants com el K-2, el Broad Peak i els Gasherbrum, recorrent la Gelera de Baltoro fins Concòrdia per admirar la major concentració de cims de set i vuit mil metres. La tornada es pot realitzar creuant el pas del Ghondogoro que donarà majors perspectives a l’increïble paisatge que s’aixeca davant nostre.

ITINERARI

Dia 1
Sortida des de Barcelona cap a Islamabad via Doha.

Dia 2 Islamabad.
Arribada a Islamabad. Trasllat a l’Hotel a Rawalpindi. Ens acompanyaran al Ministeri de Turisme per a la reunió prèvia sobre el trekking. Tarda lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 3 Islamabad-Chilas.
Anirem per carretera en vehicle privat cap a Skardu per l’estreta gorja del riu Indus. Dormirem al Shangri La Midway House a Chilas. Suposant que les condicions de vol fossin favorables el trajecte Islamabad Skardu el faríem en avió, si es dóna aquest cas la nit es passà a Skardu.

Dia 4 Chilas-Skardu.
Seguirem el recorregut fins a Skardu. La ciutat fou fundada per Alexandre El Gran, el seu nom va ésser Iskandaria, actualment és la capital del Baltistan. Si hem arribat en avió, podrem passejar pels seus carrerons i basars o bé apropar-nos fins el llac Sadpara que està a 6 km al sud de la ciutat.

Dia 5 Skardu-Thongol.
En sortir d’Skardu travessarem un pont penjat sobre l’Indus que és la porta d’entrada a la Vall de Shigar, una vall coneguda pels conreus de fruites. Gaudirem de bones vistes del Mango Gusor i de Bakhor Das, bona part del camí es fa vorejant el riu Braldu. Arribem a Thongol en sis o set hores. Acamparem i ens trobarem amb els nostres camàlics.

Dia 6 Thongol-Korofon.
Pel matí, ben aviat i després d’haver repartit la càrrega entre els nostres camàlics iniciarem el trekking vorejant el riu Braldu, després d’una hora o poc més arribarem a Askole (3.050 m). Tres o quatre hores més de camí ens duran a la glacera de Biafo, un cop creuada en mitja hora més de camí arribarem a Korofon (3.080m). En total unes 6 o 7 hores de marxa.

Dia 7 Korofon-Khrobrakk.
Durant aquesta jornada travessarem el riu Dumordo, per una mena de pont de cable, les últimes dues hores de camí es fan per una pista amb la fresa del riu de fons. Jornada de 7 a 8 hores.

Dia 8 Khrobrakk-Paiyu.
Tindrem les primeres vistes de la glacera de Baltoro. El camí serpenteja i hi ha parts en les que s’ha de grimpar per algunes de les roques. Arribarem a un punt del camí on podrem veure el Broad Peak i els cims de la Catedral del Trango. El campament de Paiyu està situat a 3.400 m dins d’un bosc de salzes i rierols d’aigües clares. Jornada de 4 a 5 hores.

Dia 9 Paiyu.
Jornada de descans i aclimatació a Paiyu.

Dia 10 Paiyu – Khobursay.
A una hora caminant del campament trepitjarem la glacera de Baltoro, una gran extensió de roques de més d’un quilòmetre i mig d’amplada i 60 de llargada. Començarem a sentir el cruixir dels blocs de gel en trencar-se i fondre’s per acabar essent rius gelats. Caminarem en diagonal cap el sud de la glacera, per damunt de les pedres, anirem guanyant alçada durant unes 3 hores. Pel camí podrem veure fabuloses vistes de Paiyu Peak, de les de Torres del Trango i de la Torre sense Nom. Acampada a 3.800 m a Khobursay. Jornada de 5 a 6 hores.

Dia 11 Khobursay – Biango.
Les 3 primeres hores de marxa les farem travessant la morrena lateral. En creuar el Baltoro haurem contemplat meravelloses vistes del Choricho, l’Uli Biaho, les Catedrals i el Biale. Després de les pastures d’Urdukas a 4.000 m, creuarem les esquerdes laterals i caminarem per la morrena del Baltoro cap el campament de Biango. Biango és part de la gelera de Yermanadu. Des d’aquest punt veurem el cim nevat del Masherbrum. Jornada de 7 a 8 hores.

Dia 12 Biango – Concordia.
Caminarem per espai de 6 o 7 hores cap a Concòrdia. Durant l’aproximació tindrem a prop nostre el Gasherbrum IV i el Gasherbrum II. A Concòrdia a 4.700 m, ens esperen extraordinàries vistes del K-2, del Broad Peak, del Golden Throne i del Mitre Peak.

Dia 13 Concordia.
Jornada de descans a Concòrdia. Concòrdia està a la confluència de cinc glaceres, des d’aquest indret observarem els cims del Karakorum, entre els quals hi ha 41 cims de més de 6.400 metres dels que més de la meitat encara no han estat escalats ni batejats.

Dia 14 Concordia – Camp base K-2 – Concordia.
Dia de trekking al Camp Base del K-2, unes 10 hores caminant sobre neu i gel. Sortirem de Concòrdia travessant les esquerdes del Baltoro per creuar la morrena de la glacera Godwin-Austin fins arribar al camp base del K-2. Tornarem a Concòrdia per fer-hi nit.

Dia 15 Concordia – Ali Camp.
Les 2 primeres hores del trekking són dures perquè tornem a creuar les esquerdes del Baltoro. Ja a la Gelera de Vigne, on el camí és més fàcil i gradual, descobrirem al sud el Chogolisa. Arribarem a l’Ali Camp, 4.800 m, i descansarem fins la mitja nit.

Dia 16 Ali Camp – Gondogoro La – Kiyuspan.
Sortirem de l’Ali Camp sobre l’una de la matinada per pujar cap el Ghondogoro La (5.600 m.). Les primeres 2 hores caminarem per la morrena lateral para evitar les esquerdes. Com més a prop estiguem del pas la neu serà més abundant, el darrer tram, segons les condicions, l’ascensió la farem amb grampons, piolet i, en cas que fos necessari, cordes fixes. Des del Gondogoro visualment estarem al mateix nivell de K-2, Broad Peak, Gasherbrum I i IV, Masherbrum i molts altres cims. La baixada que farem pel vessant d’Hushe, demana tenir un bon equilibri per baixar pel camí rocallós. Després d’unes 9 o 10 hores arribarem a Kiyuspan.

Dia 17 Kiyuspan – Dalzanpa.
Després de deixar Kiyuspan, creuarem la glacera de Ghondogoro, primer ens trobarem amb unes petites esquerdes, més endavant caminarem sobre la neu de la glacera. L’última mitja hora de camí és un agradable passeig entre flors silvestres durant els mesos de juliol i agost. Jornada de 3 a 4 hores. Acampada a Dalzanpa a 4.150 m.

Dia 18 Dalzanpa – Sayishecho.
A mida que anem baixant el paisatge de gel va canviant fins arribar a les pastures de Sayishecho. Igualment continuarem veient muntanyes espectaculars com el Defokhar i el Namika Peak . Jornada de 3 o 4 hores.

Dia 19 Sayishecho – Hushe.
Baixarem fins el riu Ghondogoro, gaudint de meravelloses vistes i passant per petits assentaments fins arribar als camps verds de Hushe. Jornada de 4 a 5 hores de camí.

Dia 20 Hushe – Skardu.
Tornarem en jeep a Skardu, és un viatge de 6 a 7 hores, passarem per poblets penjats a les roques. Aquesta zona de Baltistan és més verda i més pròspera que la que vàrem veure de camí a Thongol.

Dia 21 Skardu – Chilas.
Seguirem el camí de tornada a Islamabad per carretera via Chilas. Si les condicions meteorològiques ens ho permeten volarem des d’Skardu a Islamabad. Allotjament a l’hotel.

Dia 22 Chilas – Islamabad.
Seguirem des de Chilas la ruta per carretera fins Islamabad. Resta del dia lliure a la ciutat. Allotjament a l’hotel.

Dia 23 Islamabad – Barcelona o Madrid.
Trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol de tornada.

DATES:
Consultar.

PREUS DES DE:
Consultar.

Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Tots els transports indicats.
Allotjament i esmorzar a Rawalpindi (Islamabad).
Allotjament i pensió completa als hotels durant el viatge.
Durant el trekking, camàlics, menjar, guia i cuiner amb assegurança i sous.
Permís de trekking.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol Barcelona a Islamabad, classe turista amb les taxes del bitllet incloses. (Des de 553 Euros, tarifa “O” de Qatar Airways).
Begudes i extres als hotels.
Propines.
Material personal (pel Ghondogoro cal dur grampons, piolet i corda).
Visat.
Impostos o taxes locals d’aeroport.
Tot el no especificat.

TOP });