Trekking a l'Equador

Equador, una de les més petites nacions d’Amèrica del Sud, és terra d’una enlluernadora varietat i lloc de nombrosos volcans i pics coberts de neu de les elevacions dels Andes. Aquest exclusiu itinerari consta de dues caminades a una gran altitud. Des de Quito, la capital colonial, ens dirigim cap al nord al mercat del poble de Otavalo abans de la nostra primera caminada cap a Yanahurcu de Piñan (La Muntanya Negra) (4.535 m).

La nostra segona part ens porta cap al sud per visitar els bells erms de Zumbagua, terra dels representants de la pintura “naive” a Equador. Després iniciarem una caminada de sis dies passant a peus del Volcà Carihuairazo (5.020 m), després el nevat Chimborazo (6.310 m) amb belles caigudes de gel, morrenes i llacs i finalment el famós Refugi Whymper (5.000 m) a les pendents occidentals del Chimborazo, el cim és el lloc més alt de la terra (mesurat des del centre del globus terrestre).

Al final del viatge els aventurers amants dels pics, tenen l’opció de quedar-se i fer l’ascens de l’Illiniza Nord (5.116 m), o el Cotopaxi (5.897 m) o per a aquells que busquen alguna cosa diferent hi ha l’opció d’afegir un atractiu viatge en creuer per les encantadores “Illes Galápagos”, un gran final i una experiència memorable per a qualsevol amant de la natura.

ITINERARI

 

Dia 1 Barcelona.
Vol Barcelona – Quito. Trasllat a l’hotel. Allotjament a l’hotel.

Dia 2 Quito.
A 2.850 m, Quito és la segona ciutat capital més alta a Llatinoamèrica i està situada en una llarga vall estreta a la falda del volcà Pichincha. La ciutat colonial, un lloc declarat per la UNESCO com “Patrimoni de la Humanitat”, és un encantador conjunt de carrers estrets i una elegant arquitectura colonial. D’altra banda, la ciutat moderna consta d’àmplies avingudes, elegants cases, moderns magatzems i oficines. El monument de la Meitat del Món és el punt on Marie-Charles de la Condamine va determinar que es trobava el paral·lel 0 o línia equatorial el 1736. Visita amb guia a la ciutat colonial (centre històric) i al monument de la Meitat del Món. Hotel. (E).

Dia 3 Otavalo.
Des de Quito ens dirigim cap al nord fins a arribar a Otavalo, un poble habitat per comunitats indígenes que fan servir una vestimenta acolorida i es dediquen a les artesanies, les quals són exposades en el mercat on podrà admirar i adquirir el millor de les seves habilitats. La major part de comunitats indígenes estan dedicades també a aquest tipus d’activitats treballant materials com fusta, tèxtils, metall, etc. A la tarda tindrem una caminada d’aclimatació de 4 hores a la vora del llac de Cuicocha. Aquest cràter ofereix grandiosos panorames des dels seus vessants. Després de la caminada tornem a Otavalo a la nit. Hotel. (E).

Dia 4 Caminada Yanahurcu de Piñan.
Aquest matí ens dirigirem des d’Otavalo cap al poble de Iruginchu, un poble andí típic a una alçada de 2.800m. Des d’aquí començarem el nostre primer dia de caminada cap a la base del turó Churoloma i muntarem el nostre primer campament a una altura de 3.100 m, al voltant podrem apreciar un bosc de Polylepis. Aquests petits arbres, coneguts localment com quinoa, són membres de la família de les roses i juntament amb els pins de l’Himàlaia, comparteixen el rècord mundial dels arbres que creixen en les més grans altituds. (E, DP, S).

Dia 5 Llac Yanacocha.
Aquest dia seguirem un vell camí, de l’època dels inques, que puja costerut cap a la base del Turó Huga abans de baixar al sud fins arribar a les ribes del Llac Yanacocha. Des del pas de muntanya més alt a una altitud de 3.900 m, és possible veure els volcans Yanahurcu i Cotacachi. El nostre campament estarà a una altura de 3.600 m. (E, DP, S).

Dia 6 Ascens al volcà Yanahurcu.
La ruta va per un fort pendent de sorra volcànica fins a arribar al cim del volcà Yanahurcu (4.535m), el nom significa “Muntanya Negra”. Des del cim (i si el clima ho permet) podrem observar els magnífics paisatges dels Andes Equatorians. Baixem de tornada i arribem al pròxim campament en el Llac de Burrococha a 3.700 m d’altura. (E, DP, S).

Dia 7 Piñan – Machachi.
Fem el nostre descens fins a la hisenda Hospital on les aigües termals properes ens ofereixen una benvinguda relaxant. Des d’aquí conduirem cap al sud al poble de Machachi. Allotjament en una Hisenda. (E, DP).

Dia 8 Llac Quilotoa – Ambato.
Aquest matí visitarem una petita comunitat indígena al voltant dels bells paratges de Zumbagua. Després continuarem la ruta cap a la vora del Cràter del Quilotoa, on podrem descendir cap a la impressionant llacuna que es troba en el cràter d’un antic volcà. Més tard continuem cap al nostre hotel a la ciutat d’Ambato. (E).

Dia 9 Caminada Volcans Carihuairazo i Chimborazo.
El dia comença amb el trasllat cap al poble de Tisaleo, a la base de la Muntanya Carihuairazo. Des d’aquí continuem la nostra caminada de 4 hores cap al primer campament a les elevacions de San Antonio. (E, DP, S).

Dia 10 San Antonio – Páramos de Hatillo.
El segon dia de la nostra caminada creuarem la vall de Salasaca i després arribarem al nostre primer pas de muntanya a una altura de 4.450m, amb una vista sorprenent dels murs rocosos del Volcà Carihuairazo. Des del pas de muntanya descendim cap a la vall Carboneria i continuarem fins al nostre següent campament a una altura de 3.600 m (E, DP, S).

Dia 11 Páramos de Hatillo – Quebrada Abraspungo.
Aquest dia caminarem cap a la Vall Carboneria. Dirigint-nos cap a l’oest, arribarem a la base del costat est del volcà i pujarem al nostre segon pas de muntanya a 4.300 m just a sota de la base de l’impressionant pic Mocha. Descens al nostre proper campament localitzat a la profunda Quebrada Abraspungo. Campament a 3.700 m. Gaudeixi d’un bell paisatge del Chimborazo (E, DP, S).

Dia 12 Quebrada Abraspungo – Isapapungo (Camp de vicuñas).
Caminant cap a l’oest en direcció de l’immens altiplà entre els volcans Carihuairazo i Chimborazo. Gaudiu d’una grandiosa vista de les glaceres del Chimborazo, amb el contrast dels terrenys erms situats en les terres baixes del volcà Carihuairazo. Campament a 4.100 m. (E, DP, S).

Dia 13 Campament Pogyos.
Continuant sobre els erms alts del nord-est del Chimborazo, observarem les grans glaceres i una inusual zona àrida que es troba en aquest costat de la muntanya. La meta d’aquest dia són les poques restes del famós refugi Fabián Zurita (4.900m). Alguns anys enrere els primers intents per assolir el cim del Chimborazo van començar des d’aquí seguint la ruta de les “Murallas Rojas” (E, DP, S).

Dia 14 Refugi Whymper – Poble de Baños.
En aquest dia, els participants que es sentin forts podran fer una llarga caminada de 6 a 7 hores, que ens porta al costat oest de la muntanya, després de travessar un parell de morrenes glacials fins arribar a una altura de 5.100 m abans de descendir al famós refugi Whymper (5.000m). Els participants que vulguin poden prendre el nostre transport privat i dirigir-se al refugi Carrel (4.800 m) i fer una petita caminada cap al refugi Whymper. Llavors junts baixarem fins al refugi Carrel (4.800 m), on trobarem el nostre transport que ens portarà fins al poble de Baños (1.800 m). Aquest és un agradable balneari i un poble atractiu per a molts equatorians i turistes, localitzat a la falda del volcà Tungurahua (5.023 m). Hotel. (E, DP).

Dia 15 Baños – Quito.
Matí lliure a Baños. Tot i la quantitat de visitants que rep, Banys roman relativament intacta i no hi ha una millor manera de començar el dia que aixecant d’hora i gaudint d’un bany en les aigües termals situades a la base d’un volcà. L’aigua obscura (resultat del seu contingut mineral) té la reputació de ser molt bona per a la salut. A la tarda ens traslladem de tornada a Quito. Hotel. (E).

Dia 16 Quito – Barcelona.
Esmorzar i trasllat a l’aeroport per prendre el vol de tornada a casa. (E).

Dia 17 Barcelona.
Arribada a Barcelona.

PREUS DES DE:
En grup de 2: 3.590 Euros per persona.
En grup de 4: 2.235 Euros per persona.
En grup de 6 o més: 1.750 Euros per persona.
Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Transports interns a l’Equador en vehicles segons les necessitats del terreny.
Allotjament en hotels o haciendas de 3 estrelles amb esmorzar.
Menjars segons programa (E=Esmorzar, DP=Dinar de Picnic, S=Sopar).
Campaments amb tots els serveis, cuiner i menjars.
Entrades i taxes dels parcs.
Guies locals.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Avió Barcelona-Quito i retorn amb taxes dels bitllets. Des de 886 Euros (tarifa “T+S” d’Avianca).
Els menjars no indicats.
Begudes i extres.
Les propines.
Impost o taxa local de sortida de l’aeroport.
Tot el no especificat.

OPCIONAL:
Visites a la selva, diversos programes i preus.
Creuer a les Illes Galàpagos classe turista:
De 5 dies des de 1.580 Euros per persona, de 4 dies des de 1.360 Euros per persona.

TOP });