Trekking a la Vall de Markha i Stok Kangri

Els poetes de la cort Moghul parlaven del Kashmir com el “Paradís terrestre”. Segurament es referien als jardins florits, travessats per canals d’aigua, als rius que baixen dels cims de l’Himàlaia creuant boscos, als llacs o als fèrtils camps. Aquest serà el paratge pel final del nostre viatge. Lligat a l’Índia només políticament, el Ladakh és la continuació geogràfica del Tibet, amb el que està relacionat també per la religió, la cultura i les arrels étniques. Trenquen la monocromia d’aquest altiplà, algunes formes herboses. Les cases enganxades l’una a l’altra i els monestirs, solemnes i severs, de tan semblants, podrien haver nascut de les roques mateixes.

El Ladakh és realment el “Petit Tibet”, una illa del budisme entre l’hinduisme i l’islamisme. Trobarem tots els símbols del budisme lamaista tibetà: Gompa, xorten, camins de pregaria, thanka. L’estructura monàstica representa encara la base de tota l’organització social del Ladakh. Administrativament està dividit en tres regions: Kargil, Zanskar i Leh. L’itinerari que proposem permet una trobada única amb el poble, la religió i el paisatge del Kashmir, el Ladakh i la vall de Markha: De les tribus de pastors nòmades, Gujar i Gaddi als Botas, de l’animisme al hinduisme i al budisme, de les blanques muntanyes a l’ocre compacte de l’altiplà del “Petit Tibet” que anuncia les solituds de l’Àsia central.

ITINERARI

Dia 1 Barcelona – Delhi.
Sortida del vol internacional des de Barcelona. Arribada a Delhi, recollida a l’aeroport internacional i trasllat privat a la terminal de vols domèstics.

Dia 2 Delhi – Leh (3520m).
Sortida del vol cap a Leh. Trasllat a l’hotel Lha-Ri-Mo o similar. Dia de descans. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 3 Leh.
Després d’esmorzar, visita guiada a la Gompa de Shankar, Estupa de Shanti i Castell de Tsemo. A la tarda, visita al mercat de Leh. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 4 Leh.
Després d’esmorzar, dia sencer de visites als monestirs de Thiksey i Shey, l’antiga capital i residència dels reis de Ladakh. Visita al Palau de Stok. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 5 Leh – Hemis – Martselang – Sang Sumdo (3750 m).
Després d’esmorzar, sortida cap a Hemis per visitar el monestir. Continuació cap a Martselang per iniciar el recorregut a peu d’entre 5 i 6 hores, seguint el riu flanquejat per roques amb tons ocres fins a Sang Sumdo. Nit d’acampada.

Dia 6 Sang Sumdo (3750 m) – Chukirmo (4150 m).
Després d’esmorzar, recorregut a peu d’entre 5 i 6 hores fins a Chukirmo, zona on trobem aigües sulfuroses. Nit d’acampada.

Dia 7 Chukirmo / Kongmaru La (5120 m) – Nimaling (4880 m).
Després d’un recorregut de 6 hores, comença l’ascensió al Kongmaru La, amb unes fabuloses vistes pel camí. Al baixar, trobarem les pastures de Nimaling. Nit d’acampada.

Dia 8 Nimaling / Hankar (4000 m).
Recorregut de 5 hores. Creuarem els prats de Thachutse i el riu Nimaling. L’itinerari continua pel riu Markha que seguirem uns dies. Nit d’acampada.

Dia 9 Hankar / Markha (3850 m).
Recorregut de 5 hores, veurem alguns monestirs i runes. Després de l’estreta vall de Umlung, que es converteix en gorja abans de Markha. Aquest poble te el seu fort i el monestir al turó nord. És un dels més antics de Ladakh. Nit d’acampada.

Dia 10 Markha / Skiu (3450 m).
Recorregut de 6 hores. Pel camí podrem gaudir de la vegetació, monestirs enrunats, amb algun exemple de trampa per a llops. Poden ser una molèstia durant l’hivern quan la gana els fa acostar-se als pobles. Nit d’acampada.

Dia 11 Skiu – Shingo (4150 m) – Gandla (4920 m) – Base del Gandla (Yurutse) (4170 m).
Recorregut de 7-8 hores. Creuarem el riu Markha pels seus ponts. Deixant la vall principal, es continua seguint un afluent. Nit d’acampada.

Dia 12 Yurutse – Rumbak (3970 m) – Base del Stok La (4260 m).
Recorregut de 5-6 hores. Després d’esmorzar començarem el recorregut de descens,. Baixarem pel riu Jingchan i gaudirem d’unes bones vistes de l’Stok Kangri (6121m). Remuntarem cap al poble de Rumbak, visitant el poble en ruta, fins a arribar a la base del Stok La. Nit d’acampada.

Dia 13 Base del Stok La – Stok La (4900 m) – Manikarmo (4200 m).
Recorregut de 7 hores. Pujarem des de la base fins a l’Stok La (4900m), des d’on tindrem unes fantàstiques vistes de la vall de l’Indus. Finalment trasllat a Manikarmo.

Dia 14 Manikarmo – Camp Base del Stok Kangri (4900 m).
Recorregut d’unes 2 hores. Per camí fàcil fins el Camp base del Stok Kangri. Aquí muntarem la tenda per a 3 dies.

Dies 15 a 16 Stok Kangri (6.153 m).
Ascensió al Stok Kangri.

Dia 17 Camp Base – Stok Village – Leh.
Després d’esmorzar, recorregut fins al poble de Stok, visitant el Museu pel camí. Trasllat fins a Leh. Allotjament a l’hotel.

Dia 18 Leh.
Dia lliure a la ciutat. Allotjament a l’hotel.

Dia 19 Leh – Delhi.
Pel matí, després d’esmorzar, trasllat a Leh per a agafar el vol a Delhi. Arribada i trasllat a l’hotel. Temps lliure. Allotjament a l’hotel Hans Plaza o similar.

Dia 20 Delhi.
Després de l’esmorzar, visita als llocs i monuments més interessants d’aquesta ciutat plena de contrastos entre la vella Delhi, “Old Delhi” i la “Nova Delhi”. Les visites que s’inclouen són: el Mausoleu de Gandhi, Qutub Minar, Porta de l’Índia, la Tomba Humayun, el Fort Roig i la mesquita Jama Masjid. Les entrades seran pagades directament pels clients. A l’hora fixada, sortida de l’hotel i trasllat a l’aeroport internacional, pel vol de tornada a Barcelona.

Dia 21 Delhi – Barcelona.
Sortida de Delhi i arribada a Barcelona.

DATES:
Sortides segons disponibilitat als vols, recomanat entre juny i setembre.

PREUS DES DE:
En grup de 2: 2.095 Euros per persona.
En grup de 4 a 7: 1.745 Euros per persona.
En grup de 8 a 9: 1.610 Euros per persona.
Suplement individual: 145 Euros per persona

Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes. 
Preus vigents fins el 30 de setembre.

EL PREU INCLOU:
Vols Delhi / Leh i tornada, classe turista amb taxes incloses.
Trasllats aeroport/hotel/aeroport a Delhi i Leh.
Hotel categoria turista a Delhi amb allotjament i esmorzar.
Hotel de categoria turista a Leh amb mitja pensió.
Transport en vehicle privat.
Guia local durant les visites al Ladakh.
Guia local durant el trekking, amb sou, assegurança y equip.
Permís de trekking i acampada.
Permís d’ascensió a l’Stok Kangri Pel recorregut, tendes, material de cuina i cuiner.
Pensió completa durant el trekking i campament base.
Animals de càrrega (fins 20 kg d’equipatge per persona).
Visita a Delhi, i visites indicades al Ladakh amb entrades als monestirs.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol Barcelona – Delhi i tornada, taxes del bitllet d’avió. (Des de 528 euros amb la companyia Turkish classe V).
Begudes i extres als hotels.
Menjar i material d’altura.
Propines.
Visat (aproximadament uns 80 €/persona).
Tot el no especificat.

TOP });