Expedició a Broad Peak (Pakistan)

La dotzena elevació del planeta, el Broad Peak amb 8.047 metres, es troba a cavall del Pakistan i la Xina, a la serralada del Karakorum. Els baltís, habitants del vessant del Pakistan, l’anomenen el Faichan Kangri, mentre que també rep el nom K3 que és com fou senyalat als mapes en les primeres mesures topogràfiques.

Com tots els vuit mils es tracta d’una ascensió només apta a les persones amb un gran coneixement de la muntanya i un entrenament molt bo. La primera ascensió s’aconseguí el 9 de juny de 1957, per un equip austríac format per Hermann Buhl, Kurd Diemberger, Marcus Schmuck i Fritz Wintersteller.

ITINERARI

Dia 1
Sortida des de Barcelona o Madrid cap a Islamabad.

Dia 2 Islamabad.
Arribada a Islamabad. Trasllat a l’Hotel a Rawalpindi. Tarda lliure i allotjament a l’hotel.

Dia 3 Islamabad-Chilas.
Anirem per carretera en vehicle privat cap a Skardu per la estreta gorja del riu Indus. Dormirem al Shangri La Midway House a Chilas. Suposant que les condiccions de vol fossin favorables el trajecte Islamabad Skardu el fariem en avió, si es dóna aquest cas la nit es passaria a Skardu.

Dia 4 Chilas-Skardu.
Seguirem el recorregut fins a Skardu. La ciutat fou fundada per Alexandre El Gran, el seu nom va ésser Iskandaria, actualment és la capital del Baltistan. Si hem arribat en avió, podrem passejar pels seus carrerons i basars o bé apropar-nos fins el llac Sadpara que està a 6 km al sud de la ciutat.

Dia 5 Skardu.
Dia de preparatius del trekking a Skardu i temps lliure.

Dia 6 Skardu-Thongol.
En sortir d’Skardu travessarem un pont penjat sobre l’Indus que és la porta d’entrada a la Vall de Shigar, una vall coneguda pels conreus de fruites. Gaudirem de bones vistes del Mango Gusor i de Bakhor Das, bona part del camí es fa vorejant el riu Braldu. Arribem a Thongol en sis o set hores. Acamparem i ens trobarem amb els nostres camàlics.

Dia 7 Thongol-Korofon.
Pel matí, ben aviat i després d’haver repartit la càrrega entre els nostres camàlics iniciarem el trekking vorejant el riu Braldu, després d’una hora o poc més arribarem a Askole (3.050 m). Tres o quatre hores més de camí ens duran a la glacera de Biafo, un cop creuada en mitja hora més de camí arribarem a Korofon (3.080m). En total unes 6 o 7 hores de marxa.

Dia 8 Korofon-Khrobrakk.
Durant aquesta jornada travessarem el riu Dumordo, per una mena de pont de cable, les últimes dues hores de camí es fan per una pista amb la fresa del riu de fons. Jornada de 7 a 8 hores.

Dia 9 Khrobrakk-Paiyu.
Tindrem les primeres vistes de la glacera de Baltoro. El camí serpenteja i hi ha parts en les que s’ha de grimpar per algunes de les roques. Arribarem a un punt del camí on podrem veure el Broad Peak i els cims de la Catedral del Trango. El campament de Paiyu està situat a 3.400 m dins d’un bosc de salzes i rierols d’aigües clares. Jornada de 4 a 5 hores.

Dia 10 Paiyu.
Jornada de descans i aclimatació a Paiyu.

Dia 11 Paiyu-Khobursay.
A una hora caminant del campament trepitjarem la glacera de Baltoro, una gran extensió de roques de més d’un quilòmetre i mig d’amplada i 60 de llargada. Començarem a sentir el cruixir dels blocs de gel en trencar-se i fondre’s per acabar essent rius gelats. Caminarem en diagonal cap el sud de la glacera, per damunt de les pedres, anirem guanyant alçada durant unes 3 hores. Pel camí podrem veure fabuloses vistes de Paiyu Peak, de les de Torres del Trango i de la Torre sense Nom. Acampada a 3.800 m a Khobursay. Jornada de 5 a 6 hores.

Dia 12 Khobursay-Biango.
Les 3 primeres hores de marxa les farem travessant la morrena lateral. En creuar el Baltoro haurem contemplat meravelloses vistes del Choricho, l’Uli Biaho, les Catedrals i el Biale. Després de les pastures d’Urdukas a 4.000 m, creuarem les esquerdes laterals i caminarem per la morrena del Baltoro cap el campament de Biango. Biango és part de la gelera de Yermanadu. Des d’aquest punt veurem el cim nevat del Masherbrum. Jornada de 7 a 8 hores.

Dia 13 Biango-Concordia.
Caminarem per espai de 6 o 7 hores cap a Concòrdia. Durant l’aproximació tindrem a prop nostre el Gasherbrum IV i el Gasherbrum II. A Concòrdia a 4.700 m, ens esperen extraordinàries vistes del K-2, del Broad Peak, del Golden Throne i del Mitre Peak.

Dies 14 a 44 Concordia – Camp base Broad Peak.
Trasllat al camp base. Comencen els dies destinats a l’ascensió.

Dia 45 Camp base Broad Peak – Concordia.
S’inicia el camí de retorn cap a la civilització.

Dia 46 Concordia – Ali Camp.
Les 2 primeres hores del trekking són dures perquè tornem a creuar les esquerdes del Baltoro. Ja a la Gelera de Vigne, on el camí és més fàcil i gradual, descobrirem al sud el Chogolisa. Arribarem a l’Ali Camp, 4.800 m, i descansarem fins la mitja nit.

Dia 47 Ali Camp – Gondogoro La – Kiyuspan.
Sortirem de l’Ali Camp sobre l’una de la matinada per pujar cap el Ghondogoro La (5.600 m.). Les primeres 2 hores caminarem per la morrena lateral para evitar les esquerdes. Com més a prop estiguem del pas la neu serà més abundant, el darrer tram, segons les condicions, l’ascensió la farem amb grampons, piolet i, en cas que fos necessari, cordes fixes. Des del Gondogoro visualment estarem al mateix nivell de K-2, Broad Peak, Gasherbrum I i IV, Masherbrum i molts altres cims. La baixada que farem pel vessant d’Hushe, demana tenir un bon equilibri per baixar pel camí rocallós. Després d’unes 9 o 10 hores arribarem a Kiyuspan.

Dia 48 Kiyuspan – Dalzanpa.
Després de deixar Kiyuspan, creuarem la glacera de Ghondogoro, primer ens trobarem amb unes petites esquerdes, més endavant caminarem sobre la neu de la glacera. L’última mitja hora de camí és un agradable passeig entre flors silvestres durant els mesos de juliol i agost. Jornada de 3 a 4 hores. Acampada a Dalzanpa a 4.150 m.

Dia 49 Dalzanpa – Sayishecho.
A mida que anem baixant el paisatge de gel va canviant fins arribar a les pastures de Sayishecho. Igualment continuarem veient muntanyes espectaculars com el Defokhar i el Namika Peak . Jornada de 3 o 4 hores.

Dia 50 Sayishecho – Hushe.
Baixarem fins el riu Ghondogoro, gaudint de meravelloses vistes i passant per petits assentaments fins arribar als camps verds de Hushe. Jornada de 4 a 5 hores de camí.

Dia 51 Hushe – Skardu.
Tornarem en jeep a Skardu, és un viatge de 6 a 7 hores, passarem per poblets penjats a les roques. Aquesta zona de Baltistan és més verda i més pròspera que la que vàrem veure de camí a Thongol.

Dia 52 Skardu – Chilas.
Seguirem el camí de tornada a Islamabad per carretera via Chilas. Si les condicions meteorològiques ens ho permeten volarem des d’Skardu a Islamabad. Allotjament a l’hotel.

Dia 53 Chilas – Islamabad.
Seguirem des de Chilas la ruta per carretera fins Islamabad. Resta del dia lliure a la ciutat. Allotjament a l’hotel.

Dia 54 Islamabad – Barcelona o Madrid.
Trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol de tornada.

DATES:
Període: Consultar.
Sortida: Consultar.

PREUS DES DE:
Nombre de participants: 6/10 persones: consultar.

EL PREU INCLOU:
Trasllat aeroport/Hotel en Islamabad (escaladors i equips).
Hotel (***) a Islamabad, (habitació doble) 4 nits en total + esmorzar.
Assistència a Islamabad: compres i tràmits burocràtics.
Transport escaladors i equips d’Islamabad fins Skardu i retorn inclòs 80 Kg. material personal escalador (el transport s’efectuarà amb tots els components).
Allotjament i menjars durant el trasllat a Skardu i retorn.
Transport en jeep de Skardu fins Askole i retorn.
Transport amb camàlics fins el campo base: en total 75 kg /persona a l’anada 50 kg al retorn.
Servei de cuiner i els seus honoraris.
Menjar de Skardu fins el camp base personal obligatori:
“Liason Officer” i despeses relatives (menjars, equipatge, salari, assegurança).
30 dies en el camp base.
Tenda cuina i tendes de 2 places pel camp base i material de cuina pel camp base.
Menjars al camp base
“royalty” de la muntanya.

EL PREU NO INCLOU:
Vol a Islamabad, amb taxes.
Menjars a Islamabad, begudes i extres personals.
Visats i impostos de duana/aeroport.
Material alpinístic personal para l’ascensió.
Kit mèdic.
Personal local a excepció del personal acordat.
Transport de materials excedents al pes acordat.
Transports no acrodats En cas d’anticipació de la tornada fins a Skardu o Islamabad, el servei utilitzat ha d’ésser abonat directament
Tots els serveis no mencionats anteriorment o costos de serveis addicionals respecte al programa acordat.

Serà necessari presentar currículum alpinístic.

TOP });