El millor de Groenlàndia

En vaixell, zodiac i a peu. Contacte amb inuits, navegació entre icebergs, fronts de glaceres, aigües termals, ascensió a l’Inlandis, parets salvatges, fauna polar, aurores boreals.

Probablement és el viatge més complert que podem fer al Sud de Groenlàndia, incloent els millors trekkings i una ascensió a la misteriosa i gegantina glacera d’Inlandis. Les muntanyes i parets de granit més boniques i grans de Groenlàndia les veurem quan arribem al fiord Tasermiut; Ketil i Ulamertorssuaq, considerades com una de las 10 meravelles del Àrtic.

Visita a las tres úniques ciutats del sud: Narsaq, Nanortalik i Qaqortoq; a els poblats més autèntics de Tasiusaq, Igaliko, Qasiarsuk, Lichtenau, Alluitsup Paa; bany a les aigües termals de Uunartoq al costat del gel. Navegació en vaixell i zodiac pels fiords entre icebergs, blocs de gel i espectaculars fronts de geleres. Possibilitat de anar en caiac entre icebergs.

Observació d’espectaculars aurores boreals, possiblement veurem balenes, foques i caribús. Pesca de salmons àrtics i bacallà, recol·lecció de musclos, bolets i gerds. Visita de las millor ruïnes esquimals i víkingues, Brathalid, Gardar i Manitsuarsuk.

ITINERARI

 

Dia 1 Madrid/Barcelona – Keflavík.
Vol Madrid/Barcelona – Keflavík.

Dia 2 Campament Qaleraliq.
Vol Keflavík – Narsarsuaq. Recepció a l’aeroport i preparació de l’equip necessàri pel viatge. Començarem la navegació en zodiac cap el campament Qaleraliq pel fiord Tunulliarfik entre nombrosos iceberg, en direcció cap l’Inlandis o Casquet Polar. Arribarem a un confortable i màgic campament fix en una platja de sorra fina, que contrasta amb una espectacular vista de tres fronts de glacera que provenen de la gelera de Qaleralik. Nit al campament sentint l’espetec i l’espectacle del serax desprenent-se.

Dia 3 Ascensió a peu al gran llac Tasersuatsiaq.
Passant per una singular vall d’arena d’aspecte desèrtic que ens du a la tundra verda i frondosa. Un cop passat el llac pujarem a una muntanya de 400 metres d’altitud des d’on es pot observar una meravellosa vista del llac, un dels més grans del sud de Groenlàndia. La cota és un privilegiat mirador de l’Inlandis, la gran glacera de l’interior de Groenlàndia des d’on es pot veure el gel infinit per el que es pot arribar a la costa nord de l’illa i a l’oceà Àrtic, observar els nunataks o illes de roca aflorant. Possibilitat de quedar-se pescant salmons àrtics al llac i recollir bolets i gerds. Podrem veure caribús perquè hi ha molts a la zona, baixarem al campament on podrem navegar en caiac pels voltants del campament i fins i tot si les condicions ho permeten navegar fins el front de glacera amb les seves parets de gel. Nit al campament de Qaleraliq.

Dia 4 Fronts de geleres i excursió pel gel.
El campament de Qaleraliq es el lloc ideal para endinsar-se en aquest mar de gel. Ens aproximarem en zodiac als fronts de geleres, farem un recorregut pels seus 10 quilòmetres de caiguda al mar . Ens aproparem a un lateral del de la gelera i iniciarem la marxa sobre el gel.
Farem una caminada impressionant amb grampons (apta per a tothom) sobre una de les masses gelades més velles del planeta, explorant les seves esquerdes, seracs i altres formacions gelades que li donen un aspecte laberíntic i sorprenent. Un Guia d’Alta Muntanya, especialitzat en glaceres s’encarregarà d’equipar-nos i mantenir la seguretat del grup durant tot el recorregut a la vegada que ens donarà detallades explicacions sobre les peculiaritats de les glaceres del sud de Groenlàndia. Una experiència única, tan per les persones iniciades en el món de les glaceres com per les primerenques. És sense cap mena de dubte una de les millors excursions de Groenlàndia.
Si les condicions del gel no són idònies aquesta excursió serà substituïda per una marxa per la vall dels caribús per un fantàstic paratge de tundra àrtica amb flors ocasionals tacat de nombrosos llacs petits on podrem trobar caribús que pasturen, fins arribar a veure el fiord sec de Marraq, aquest fiord quan està la marea baixa s’asseca i queden al descobert bastants quilòmetres de terra i el fiord de Qaleraliq i els seus nombrosos icebergs. Tindrem la possibilitat de veure caribús abeurant aigua salada del fiord de la platja on van per aconseguir sal.
Nit al campament. Foc de camp i brindis amb gel d’iceberg, mentre esperem per observar aurores boreals.

Dia 5 Narsaq.
Trasllat en vaixell a Narsaq, la tercera ciutat més habitada del sud de Groenlàndia, amb una població d’uns 1.500 habitants. Temps lliure per visitar al nostre aire el museu, la botiga de pells, la destil•leria de cervesa, l’església, sopar en un dels seus restaurants o prendre alguna cosa amb els locals. Possibilitat de veure balenes durant el trajecte en vaixell. Allotjament en alberg.

Dia 6 Saarloq – Aigües termals d’ Uunartoq.
Embarcarem en la nostra zodiac per dirigir-nos a Saarloq a través dels illots més orientals de la costa. Farem una curta parada i un passeig per aquest poble gairebé abandonat.
A la tarda, seguirem la navegació pel complex sistema de fiords que recorda Escòcia, encara que ple d’icebergs. Passarem al costat del Alluitsup Paa, la capital de les balenes del sud de Groenlàndia, en direcció a l’illa de Uunartoq. Possibilitat de veure balenes durant tota la navegació.
Temps lliure per gaudir d’un bany relaxant a les càlides aigües termals (les úniques accessibles de Groenlàndia), lloc de vacances i acampada de molts groenlandesos que van des de totes les zones del país a gaudir i banyar-se, mentre els icebergs suren a 500 metres en el fiord. Nit a l’illa de Uunartoq. Nit a campament.

Dia 7 Tasiusaq.
Navegació cap a Tasiusaq, un poble pintoresc de 80 habitants amb una historia tràgica en la que es veu reflectit el sistema de vida del altres temps en el país, els seus habitants moriren de fam fa 140 anys i el poble fou repoblat durant els anys 30 pels familiars dels supervivents. Trasllat a la desembocadura del riu Kuusuaq, és el riu més famós del sud de Groenlàndia pels seus salmons. Marxa en un escenari alpí direcció cal el llac Tasersuaq, utilitzant el camí de Saputit, creat pels habitants de Tasiusaq per anar a pescar al llac. Sopar al campament de Kuusuak, allotjament en tendes.

Dia 8 Campament i Fiord Tasermiut.
Navegació en zodiac fins el port de la mina de or de Kirke Spiret inaugurada el 2003, sota la muntanya del mateix nom. Començarem el “Itilleqsuaq”, un pas de terra que separa el fiord del Sondre Sermilik del Tasermiut, i que s’utilitza des de l’època dels víkings com a via de comunicació quan el gel que procedeix de l’oceà Àrtic és massa compacte i no es pot navegar per mar. Marxa suau d’unes tres hores per una frondosa tundra.
Trasllat fins a Tasermiut, pel fiord del mateix nom, en ruta anirem descobrint les impressionants muntanyes del Ketil, Ulamertorssuaq i Tinitertuup fins arribar al peu de la glacera, que cau a 1.400 metres de desnivell des del plateau al fiord en menys de 3 quilòmetres, és com una espectacular cascada de gel de dimensions gegantines. Nit en campament que es troba sota del Ulamertorsuaq, una de les parets més verticals i grans del món, superior al Capità de Yosemite, on normalment acampen els escaladors dels grans murs de la zona. Tot aquest fiord està considerat com una de les 10 meravelles de l’Àrtic. Nit al campament.

Dia 9 Nalumasortoq.
Travessada suau per un terreny mitjà fins a la base dels circ de la impressionant paret de granit de Nalumasortoq, les seves parets bessones són extremadament polides la qual cosa les converteix en les més preuades per part dels escaladors del sud de Groenlàndia. En aquest circ es pot observar la cara sud del Ketil i la nord de l’Ulamertorssuaq, a més de nombroses parets sense nom.
Paisatge molt alpí i glacial amb vistes extraordinàries. Nit al campament.

Dia 10 Ulamertorssuaq.
Trekking fins la base de la paret de l’Ulamertorssuaq, que està considerada com la millor “Bigwall” de l’Àrtic i una de les millors 10 parets d’escalada del món. Aquesta muntanya té una bellesa singular. Pararem en un dels prats d’herba just a sota de la paret des d’on es té una vista colpidora de la paret i les seves glaceres laterals. Nit al campament.

Dia 11
Navegació en zodiac a Nanortalik, la ciutat meridional del país, té al voltant de 2300 habitants, és la segona més habitada del Sud de Groenlàndia. Visita del Museu de la Cultura i Tradicions Inuit, que està considerat com el millor museu del Sud. Tarda i sopar lliure per visitar la ciutat, comprar, visitar el mercat de caçadors, restaurants o beure una cervesa en una ciutat que està aïllada pel gel la major part de l’any. Malgrat la traducció del nom de la ciutat que vindria a ser alguna cosa con l’indret on es troben ossos polars la possibilitat de trobar-ne algun són ben minses. Possibilitat de fer una visita guiada per la ciutat i les seves rodalies. Nit en casa- alberg.

Dia 12 Alluitsup Paa – Qaqortoq, capital de Groenlàndia del Sud.
Començarem aquesta nova etapa de navegació amb un trasllat a Alluitsup Paa, un petit poble a mar obert, elegit pels pescadors i caçadors inuit per exercir la seva professió. Passejarem pels seus carrers i descobrirem els monuments dedicats als seus habitants. A continuació, seguirem el nostre recorregut amb destinació Qaqortoq, la capital de Groenlàndia del Sud, amb gairebé 3.000 habitants i fundada el 1775. Els seus habitants la descriuen com la ciutat més encantadora i atractiva de tot Groenlàndia. Temps lliure per fer una petita excursió pels voltants de la ciutat, on descobrirem la bellesa dels seus acolorides edificacions, els impressionants paisatges que l’envolten i alguns dels 30 motius diferents d’escultura en roca que es troben escampats per la ciutat. A la tarda, temps lliure per visitar al nostre aire el museu, la botiga de pells, el club de caiac tradicional, l’església, l’única font del país, sopar en un dels seus restaurants o prendre alguna cosa amb els locals. Alolotjament al hostel.

Dia 13 Igaliko i la glacera de Qooroq.
Navegació en zodiac fins a Itilleq, on realitzarem a peu el Camí dels Reis fins arribar a Igaliko. Visita de les ruïnes de l’arquebisbat de Gardar, la capital religiosa dels víkings. Excursió en zodiac al fiord Qoorooq, on es troba el que és probablement la gelera més espectacular de Sud de Groenlàndia i navegació per petits blocs de gel fins trobar el gel tant dens que no ens deixi navegar. Nit al Leif Eriksson Hostel de Qassiarsuk.

Dia 14 Tasiusaq i Sermilik.
Marxa a peu fins a l la Granja de Tasiusaq, habitada por 7 persones que viuen en un notable aïllament a prop del fiord de Sermilik, gairebé sempre aïllat per icebergs que procedeixen del glacera Eqaloruutsit. Pesca de salmó àrtic, passeig per la zona. Possibilitat de tomar de beure un cafè a casa d’uns dels del poble.
A la tornada passeig per Qassiarsuk, antiga Brathalid és l’indret on es va establir Eric el Roig quan va començar la colonització de Groenlàndia l’any 985. Visita de les ruïnes originals d’Eric el Roig i d’una rèplica de la capella original. Caminarem fins a la granja de Tasiusaq, un lloc idíl·lic habitat per sis persones, possibilitat de prendre un cafè a casa d’uns dels habitants. A la tornada passeig per Qassiarsuk, antiga Brathalid és l’indret on es va establir Eric el Roig quan va començar la colonització de Groenlàndia l’any 985. Visita de les ruïnes originals d’Eric el Roig i d’una rèplica de la capella original. Caminarem fins a la granja de Tasiusaq, un lloc idíl·lic habitat per sis persones, possibilitat de prendre un cafè a casa d’uns dels habitants. Nit al Leif Eriksson Hostel de Qassiarusuk.

Dia 15 La Vall de les Mil Flors.
Creuarem amb embarcació motora a Narsarsuaq. L’excursió d’avui és possiblement la més famosa de tota Groenlàndia. Farem una travessada a per la U, és una vall formada per el retrocés i la conseqüent sedimentació glacial, continuarem fins a la glacera de Kiattut, des d’on obtindrem unes espectaculars vistes del gel i dels nunataks.
Sopar i festa d’acomiadament amb productes típics esquimals, balena, foca, caribú, Matak…nit al Leif Eriksson Hostel de Qassiarsuk.

Dia 16 Narsarsuaq – Keflavík 
Trasllat en zodiac Qasiarsuk – Narsarsuaq. Temps lliure per visitar Narsarsuaq. Vol Narsarsuaq – Keflavík

Dia 17 Keflavík – Madrid/Barcelona
Vol Keflavík – Madrid/Barcelona.

Aquesta ruta es pot fer en sentit invers del descrit a la fitxa. La ruta és orientativa, està subjecta a canvis per causes meteorològiques, logístiques o tècniques. Groènlandia és el país més salvatge de l’hemisferi Nord les infraestructures són gairebé inexistents. És un viatge únic i exclusiu dissenyat i organitzat per Tierras Polares que demana una certa flexibilitat per part del viatger.

 

DATES 2017:
Juliol
Del 04 al 18 de juliol (Sortida des de Copenhaguen i Keflavík)
Del 18 de juliol a l’1 d’agost (Sortida des de Copenhaguen)

Agost
Del 03 al 17 d’agost (Sortida des de Copenhaguen)
Del 19 d’agost al 02 de setembre (Sortida des de Keflavík)

Setembre
Del 31 d’agost al 14 de setembre (Sortida des de Copenhaguen)

A les sortides des de Madrid o Barcelona s’ha d’afegir un dia per davant i un altre per darrere de l’itinerari, són els que corresponen als vols fins i de Keflavík.

PREUS DES DE:
Grup de 8 a 12 persones
2.495 Euros per persona des de Keflavík
2.795 Euros des de Copenhaguen
3.095 Euros por persona des de Espanya
El preu inclou vols des de Madrid/Barcelona/Alicant (segon disponibilitat) i 2 nits a hostel cèntric en habitació quàdruple a Reykjavik/Keflavík o doble / triple a Copenhague.

EL PREU INCLOU:
Vol Keflavík/Copenhaguen a Narsarsuaq i tornada
Trasllat des de/cap a l’aeroport de Narsarsuaq
Guia de Tierras Polares de parla castellana
Desplaçaments a Groenlàndia, segons l’itinerari
Pensió completa a Groenlàndia (excepte el sopar a les ciutats)
Entrades al Museu de la Cultura i Tradició Inuit a Nanortalik
Visita cultural de les reconstruccions de Brattahlid
Allotjaments a Groenlàndia, segons l’itinerari
Assegurança bàsica de viatge

EL PREU NO INCLOU:
Taxes aèries i despeses d’emissió dels vols Keflavík / Copenhaguen – Narsasuaq
(aprox. 165 – 200 Euros des de Keflavík i 200 Euros des de Copenhaguen)
Taxes aèries i despeses d’emissió dels vols Espanya – Islàndia / Copenhaguen
(aprox. entre 190-290 Euros per els vols Espanya – Islàndia i aprox. 80-150 Euros per els vols Espanya – Dinamarca)
Preu des de Keflavík o Copenhaguen: allotjament
Despeses en Keflavík o Copenhaguen (menjars, trasllats)
Sopars a les ciutats de Qaqortoq, Nanortalik i Narsaq
Menjar el dia de vol
Excursions opcionals
Despeses derivades de la meteorologia adversa (inclosos els possibles imprevistos causats pel gel) o retard de vols i vaixells
Impostos o taxes locals
Tot el no especificat

TOP });