Caiac i Trekking a Groenlàndia

160 km de navegació en total autonomia entre icebergs i fronts de glaceres

Sobre uns caiacs biplaces, que no fan gens de soroll i molt estables, recorrerem d’una manera autònoma una regió salvatge de l’Àrtic, envoltats d’un espectacular escenari d’icebergs i fronts de glaceres. Una travessa de 160 quilòmetres de veritable expedició, sense vaixell de suport per tal que no ens espatlli l’harmonia del viatge, ens trobarem en ple contacte amb l’ambient màgic i salvatge d’una de les últimes fronteres del nostre planeta: Groenlàndia.

Combinant la navegació amb jornades de marxa a peu que ens permetran recórrer la tundra i endinsar-nos a l’Inlandis, la gran glacera interior fins un Nunatak.

Possibilitat de poder veure aurores boreals, fauna variada, visitar diferents poblats inuits i les ruïnes víkings i esquimals més importants de la zona.

ITINERARI

 

Dia Barcelona – Keflavik (opcional). També és possible viatjar via Copenhaguen. 1

Dia 2 Keflavík – Narsarssuaq.
Arribada a Groenlàndia, assistència i trasllat en zodiac a Narsaq, que compta amb 1.700 habitants, és una de les ciutats més importants del Sud Groenlàndia. Presentació i preparació de l’equipament. Si les condicions són bones farem proves de navegació. Nit en casa-alberg.

Dies 3 a 13
Isla Tugtutoq
Quan es surt de la península de Narsaq, es navega per un entramat d’illes de poca altura, fins que s’arriba a la cabana d’Ujaraq, el vell pescador solitari, trobarem algunes cascades i navegarem a prop d’una terra de tundra molt frondosa, el seu color contrasta amb el blanc i blau dels icebergs. Segons les condicions del clima i del gel, la ruta al voltant de l’illa Tugtutoq pot ser llarga recorrent gairebé tota la seva costa remant per una ruta alternativa per arribar al fiord Ikerssuaq en menys temps. Nits en tendes. Possibilitat d’observar aurores boreals en la tranquil•litat de la nit (a partir d’agost).
Fiord Qaleraliq
Iniciarem el creuament del fiord Ikerssuaq, que és el més gran de la zona i és ell lloc on l’oportunitat de veure balenes és més gran. Navegació per fiord Qaleraliq. El front de glacera de Qaleraliq, amb les tres llengües de glacera de gairebé 10 quilòmetres d’ample, és sense cap mena de dubte el més espectacular de tot el sud de Groenlàndia.
Tindrem temps per visitar la zona en profunditat, fent excursions amb impressionants vistes a l’Islandis, descobrirem llacs amagats dins la tundra observant com prenent la sal dels fiords els caribús i a la nit sentir el soroll que fan els sèracs quan es desprenen i l’estranya màgia de l’indret ens faran companyia durant les vetllades. Si les condicions del gel ens ho permeten intentarem internar-nos dins la glacera per recorrer entre rimaies i esquerdes una petita part de la seva immensitat.
Fàcil caminada glacera al Inlandsis
Continuarem navegant cap a la glacera. En el punt just on normalment comencen les escasses expedicions que creuen el casquet polar de nord a sud, pujarem a la glacera i descobrirem una petita part de la seva immensitat entre les immenses esquerdes, coves, seracs i altres formacions gelades, que donen a la glacera aquest increïble aspecte laberíntic i sorprenent. Gaudint d’un simple caminada al gel sobre una de les masses gelades més antigues del planeta. Una experiència única
Fiords i Fronts de glaceres
Un cop abandonat Qaleraliq, ens endinsarem en un sistema d’illes i braços de terra d’aspecte laberíntic. Visitarem diferents fronts de glaceres, alguns d’ells tenen accés a peu i alguns altres només tenen accés en caiac. Tindrem l’oportunitat de realitzar trekkings per zones úniques i salvatges tan belles com inaccessibles, llocs desconeguts que tindrem el privilegi exclusiu d’explorar-los.

Dia 14 Tornada a Narsaq
Acabarem la travessia de tornada a Narsaq per una zona on trobarem moltes foques. En aquesta part es troba normalment una major densitat de gel, la qual cosa fa que el caiac avanci més a poc a poc i fins i tot s’arribi a bloquejar l’accés en determinats punts. Posibilitat de Visitar les ruïnes esquimals. Arribada en caiac a Narsaq a la tarda. Recollida de material. Nit a casa-alberg.

Dia 15 Estada a Narsaq.
Temps lliure per visitar la ciutat, museu, mercat esquimal, port de caçadors i església. Opció de fer un petit trekking a les muntanyes properes. Nit a casa-alberg.

Dia 16 Narsarssuaq – Keflavik/Copenhaguen
Sortida en zodiac cap a Narsarssuaq. Vol Narsarssuaq – Keflavík / Copenhaguen.

Dia 17 Keflavik – Barcelona (opcional). També és possible viatjar via Copenhaguen.

Aquest viatge és un viatge realitzat al veritable estil d’expedició, amb l’esperit de descoberta i aventura. El ritme és relaxat però continuat i les opcions que ens trobarem són múltiples i variades. Groenlàndia és el país més salvatge de l’Hemisferi Nord, les infrastructures són gairebé inexistents i les dificultats logístiques molt importants, per la qual cosa aquesta ruta és orientativa i està subjecte a modificacions depenent de les condicions meteorològiques, de la mar, logístiques o tècniques que demanen flexibilitat per part del viatger. 
La recollida de bolets normalment es pot fer durant la segona quinzena de juliol i la primera d’agost i la de gerds durant el mes d’agost. 
Les nits en casa-alberg, poden ésser substituïdes per nits en algun altre alberg.

DATES:
Dates 2017
Sortides via Keflavík i Copenhaguen:
Juny
Del 27 de juny al 11 de Juliol

Juliol
Del 13 al 27 de juliol

Agost
De l’1 al 15 d’agost
Del 17 al 31 d’agost

Sortides via Copenhaguen:
Agost
Del 29 d’agost al 12 de setembre

Atenció!Per sortides des de Madrid o Barcelona cal afegir un dia abans de la sortida i un altre per la tornada.

PREUS DES DE:
Grup de 6 a 12 persones:
1.995 Euros per persona des de Reykiavik
2.295 Euros per persona des de Copenhague
2.595 Euros per persona des de Espanya
El preu inclou vols des de Madrid/Barcelona/Alicante (segon disponibilitat) i 2 nits a hostel cèntric en habitació quàdruple a Reykjavik o doble / triple a Copenhaguen

Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Vol Keflavík/Copenhaguen a Narsarsuaq i tornada
Zodiac de Narsarsuaq a Narsaq, anada i tornada
Lloguer de caiacs, vestits especials de navegació i l’equip que s’especifica en el llistat que adjuntem.
Guia de Tierras Polares de parla castellana
Desplaçaments a Groenlàndia
Pensió completa a Groenlàndia
Allotjaments a Groenlàndia, segons programa
Assegurança bàsica de viatge

EL PREU NO INCLOU:
Taxes aèries i despeses d’emissió dels vols Keflavík / Copenhaguen – Narsasuaq (aprox. 165 – 200 Euros des de Keflavík i 200 Euros des de Copenhaguen)
Taxes aèries i despeses d’emissió dels vols Espanya-Islàndia / Copenhaguen (aprox. entre 190-290 Euros per els vols Espanya – Islàndia i aprox. 80-150 Euros per els vols Espanya Dinamarca)
Menjars els dies de vol
Excursions opcionals
Despeses derivades de la meteorologia adversa (inclosos els possibles imprevistos causats pel gel) o retard de vols i vaixells
Impostos o taxes locals
Tot el no especificat

TOP });