Viatge a Uzbekistan

El recorregut travessa d’Est a Oest i de Nord a Sud tot el país, des d’un dels més grans deserts d’Àsia, el Kyzyl-Kum (Sorra vermella), passant per l’antic Mar d’Aral, les muntanyes del Tienshan i els vestigis del budisme a Termez.
Es poden veure les ciutats per on passava la Ruta de la Seda i visitar els llocs que ens connecten amb el mític nom de Tamerlà. A més dels monuments Patrimoni de la Humanitat a les velles ciutats de Samarcanda, Khiva, Shakhrisyabz i Bukhara, també la natura salvatge del desert ens fascinarà.
L’itinerari és ple d’aventures, d’antigues llegendes i de l’hospitalitat oriental.

ITINERARI

Dia 1 Barcelona – Tashkent.
Sortida del vol via Istanbul.

Dia 2 Tashkent.
Arribada a Tashkent. Trasllat a l’hotel. Aquesta gran ciutat, ens situa plenament a l’Àsia Central, barreja de cultures i ètnies, als seus carrers i mercats s’hi respira encara la marcada influència de l’antiga URSS. Les avingudes i amples carrers de la part moderna conviden a passejar per veure la seva gent, els vells cotxes i tramvies de la ciutat o tot un seguit d’edificis fruit d’una arquitectura monumental. Per sota hi corre el metro, una versió reduïda del de Moscou, molt interessant. Mig dia de visites: La ciutat antiga, la madrassa Barak-Khan, plaça de la Independència i plaça de l’Amistat del pobles.

Dia 3 Tashkent – Fergana.
Trasllat a Fergana (350 km). Aquesta ciutat està a la vall del mateix nom, la més fèrtil i poblada de tot Àsia Central. Famosa des de l’antiguitat, especialment a la Ruta de la Seda, pels seus cavalls i mines de jade. Visites a les poblacions de Margilan i Rishtan.

Dia 4 Fergana – Tashkent.
ATrasllat a Kokand. Aquesta població que és capital de la regió de Fergana, es desenvolupà abastament durant el segle XVIII i XIX, va arribar a tenir més de 300 mesquites. Visita al palau Khudoyarkhan. Trasllat a Tashkent (350 km).

Dia 5 Tashkent – Nukus – Muinaq – Nukus.
Vol a Nukus. Ciutat d’uns 200.000 habitants, molt moderna doncs va néixer en ple segle XX, és representativa de l’època soviètica. Trasllat a Muinaq (210 km), el port antic a la vora del Mar Aral, ara pràcticament sec, on és espectacular la visió dels vaixells encallats en ple desert. Tornada a Nukus (210 km).

Dia 6 Nukus – Khiva.
A Nukus es farà una visita al museu que inclou una de les millors pinacoteques d’Uzbekistan. Trasllat a Khiva (220 km). La ciutat històrica es divideix en dues zones, l’exterior o Dichan Kala, protegida per una muralla amb onze portes i l’interior o Itchan Kala, rodejada per muralles de maons. La ciutat conserva més de 50 monuments i 250 edificis històrics.

Dia 7 Khiva.
Visites: Ichan-Kala, madrassa Mohammed Amin Khan, complex Pakhlavan Mahmud, madrassa Islam Khodja i Minaret, mesquita Jumma, palau Tash Hauli i el basar (mercat oriental).

Dia 8 Khiva – Bukhara.
Trasllat a Bukhara (450 km). El nom de la ciutat deriva de monestir en sànscrit. Una de les “Tres Perles” amb Samarcanda i Khiva, simbol de Tamerlà, durant molt de temps formà part de l’imperi persa. Alberga unes 100 madrasses i 350 mesquites. Els seus edificis i l’ambient dels carrers ens deixaran una sensació de viure en plena edat mitjana.

Dia 9 Bukhara.
Visites: L’arc i la fortalesa (segle VI -VII). El mausoleu de Chashma-Ayub. El conjunt Poli-Kalan amb el Minaret Kalan. El mausoleu d’Ismael Samani – el panteó de la dinastia Bukhara. Complex de Liab-i-Hauz, la madrassa de Kukeldash i de Nadir Divanbegi.

Dia 10 Bukhara.
Visites: Sitorai Mokhi Khosa, residencia del darrer Emir. El complex Bakhoutdin Nakshbandy i mesquita Bolo-Hauz. Temps lliure a la tarda.

Dia 11 Bukhara – Nurata – Kyzyl-Kum.
Ens dirigirem cap al desert Kyzyl-Kum (220 km). Explorem el congost Sarmysh, on els científics han descobert una enorme galeria de petroglifs antics. En el camí visitarem Nurata, un dels centres islàmic més importants. El complex inclou: Mesquita Juma, el mausoleu de Nurata. Al costat la fortalesa Nur, construïda per Alexandre el Gran. Després de l’excursió a Nurata seguim cap al a desert Kyzyl-Kum. En arribar, allotjament al campament de iurtes “Aydar”.

Dia 12 Kyzyl-Kum – Samarcanda (Samarkand).
Podem caminar fins el llac Aydarkul, envoltat per les sorres del desert, on es pot nedar en l’aigua fresca i clara, prendre el sol a les gandules, i després tenir un deliciós esmorzar amb peix fresc fregit. Trasllat a Samarcanda (270 km). Ciutat Patrimoni de la Humanitat, té més de 2.700 anys, fou capital de l’imperi de Tamerlà el segle XV. La part moderna amb amples avingudes, reflex de l’època soviètica, té tot un aire alegre que la fa molt agradable.

Dia 13 Samarcanda.
Dia de visites: Complex del Registan, Ulugbek Madrasah, Sherdor Madrasah i mesquita Tillya Kari. El mausoleu de Guri-Emir.
L’observatori Ulugbek. La mesquita Bibi-Khanum. I la necròpolis de Shakhi-Zinda. Trasllat a Tashkent (300 km).

Dia 14 Tashkent – Barcelona.
Trasllat a l’aeroport. Vol a Barcelona.

DATES:
Sortides tot l’any segons disponibilitat de vols.

PREUS DES DE:
En grup de 2: 1.875 Euros per persona.
En grup de 3 a 4: 1.795 Euros per persona.
En grup de 5 a 6: 1.445 Euros per persona.

Suplement habitació individual:  200 Euros per persona.

Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Vol Tashkent – Nukus, classe turista amb taxes del bitllet incloses.
Tots els trasllats aeroport- hotel – aeroport. Hotels, 3* i 4* amb esmorzar.
Transport durant la ruta.
Guies locals de parla hispana o anglesa.
Entrades.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Vol Barcelona – Tashkent – Barcelona, Turkish Airlines, amb taxes del bitllet. (Classe turista tarifa “V”, des de 501 Euros).
Visat.
Taxes locals d’aeroports.
Begudes i extres.
El menjars no indicats.
Tot el no especificat.

TOP