BTT de Lhasa a Kathmandú

L’Everest és la muntanya més alta del món. Però l’Everest representa molt més que el cim de la terra; és la muntanya de les muntanyes amb els seus 8.848 m. El seu nom en tibetà és CHOMOLANGMA que significa “Deessa mare de la terra”, mentre en llengua nepalesa és SAGARMATHA que traduït ve a dir “Alt en el cel”.

Si arribar al peu de la cara nord de l’Everest és una aventura, molt més ho és la que avui us oferim. Primer anar a Lhasa, capital del misteriós Tibet on hi ha l’immens palau del Potala, antiga fortalesa des d’on els Dalai Lames exercien el seu poder. Després, i sempre recorrent les pistes tibetanes sense asfaltar, anirem en direcció sud per l’altiplà que te una altura mitjana de 4.500 m. D’aquesta manera i sempre en BICICLETA DE MUNTANYA, primer ens caldrà travessar tres ports de muntanya que superen els 5.000 m., tot fent petites estades a les ciutats més importants del Tibet, Shigatse i Gyantse. Un dels plats forts és l’arribada a Rongbuk, el monestir budista més alt del planeta, a 5.000 m., amagat entre àrides valls, a poca estona del Camp Base de l’Everest.

En travessar el Lalung La, quart i darrer port superior als 5.000 m. començarem el descens cap al Nepal. Imagineu un descens de ni més ni menys 4.490 m.

La darrera etapa, ja dins el Nepal, ens obrirà les portes de Kathmandú, ciutat anhelada per qualsevol viatger. Temples budistes i hinduistes, olor a espècies, trànsit desordenat, soroll i silenci, en definitiva haurem arribat a una població a la qual podem definir com el cor de l’Orient.

ITINERARI

Dia 1 Barcelona – Kathmandú.
Sortida del vol des de Barcelona fins a Kathmandú. Nit en ruta.

Dia 2 Kathmandú.
Arribada a Kathmandú. Trasllat de l’aeroport de Kathmandú a l’hotel. Kathmandú va ésser la Meca dels hippies dels anys 60, no era per menys, dons és una ciutat amb quelcom especial, barreja de cultures i religions, sorolls, olors, i monuments fastuosos.

Dia 3 Kathmandú.
Dia lliure a Kathmandú. A aquesta ciutat hi ha quatre llocs que cal visitar: l’estupa (igual que un xorten però en nepalí) de Boudahnath i el temple de Swayambhunath, ambdós són monuments budistes. L’immens temple de Pashupatinath, on es poden veure cremacions, doncs es tracta del temple hindú més gran del país. En aquest temple, ple de construccions ens xocarà veure les estàtues amb motius eròtics i les mones que hi ha arreu. La durbar de Kathmandú (plaça principal) va ser el lloc de cita dels hippies, ara ho es dels venedors de souvenirs, però per això no ha perdut l’encant. Nit a l’hotel.

Dia 4 Kathmandú – Lhasa.
Trasllat a l’aeroport i vol Kathmandú-Lhasa, llarg trasllat fins la ciutat (l’aeroport és a 96 km). Allotjament en hotel en règim de pensió completa.

Dia 5 Lhasa.
Dia dedicat a la visita de Lhasa. Nit en hotel.

Dia 6 Lhasa
Dia dedicat a la visita de Lhasa. Nit en hotel.

Dia 7 Lhasa – Dagar.
Al matí segueix la visita a Lhasa. A la tarda comença l’aventura ciclista.
1a etapa: Lhasa (3680) – Tsampo Bridge (3600) – Dagar (3850). Per començar 75 km. quasi plans, no convé cremar-se a l’inici. Campament.

Dia 8 Dagar – Yamdrok.
2a etapa: Dagar (3850) – Kamba La (4794) – llac Yamdrok (4480). 45 km. Abans del primer port cal pujar uns 20 km. els que resten són en descens, vorejant el llac Yamdrok Tso. Campament.

Dia 9 Yamdrok – Gyantse.
3a etapa: LlacYamdrok (4480) – Nagarze (4482) – Karo La (5010) – Gyantse (3950). 111 km. Per primer cop assolim un coll de més de 5000 m. 30 km de pujada i 77,5 de baixada, en la meitat del descens una “tachuela” (3,5 km de pujada i uns 200 m. desnivell). Nit en hotel.

Dia 10 Gyantse.
Gyantse. Aprofitarem la bellesa de l’indret, per prendre’ns un merescut descans. Nit en hotel.

Dia 11 Gyantse – Shigatse.
4a etapa: Gyantse (3950) – Shigatse (3900). 94 km. plans. Arribem a la ciutat del Panchen Lama, segona autoritat religiosa del pais. Nit en hotel.

Dia 12 Shigatse.
Avui podrem visitar el Monestir de Tashilhumpo, un dels pocs que es varen salvar de la destrucció en la invasió xinesa.

Dia 13 Shigatse – Silung.
5a etapa: Shigatse (3900) – Prop de Silung (4400 aprox). 109 km. Aquesta etapa d’enllaç ens deixa al peu de la major dificultat del viatge, el Lhakpa La. Campament.

Dia 14 Silung – Lulu.
6a etapa: Prop de Silung (4400) – Tsuo La (4500) – Lhaze (4050) Lhakpa La (5220) – Prop de Lulu (4500). 107 km. Comencem l’etapa amb una ascensió de 8,7 km., després un ràpid descens, per afrontar el Lhakpa La. Aquesta és cota màxima que travessarem durant el recorregut. Seran 1170 m. de desnivell en 32 km d’ascensió. Descens de 800 m. Cal calcular unes 8 h. de pedalar. Campament.

Dia 15 Lulu – Paru.
7a etapa: Prop de Lulu (4500) – Pang La (5200) – Paru (4250). 75 km. Avui ens hem desviat de la ruta principal, per endinsar-nos en el cor dels Himàlaies; si el temps és bo, gaudirem d’una de les millors visions de la vessant nord de l’Everest i també del Cho Oyu (8201). Campament.

Dia 16 Paru – Rongbuk.
8a etapa: Paru (4250) – Rongbuk (5030). 45 km. El final d’etapa ens deixa en el monestir més alt del planeta. Campament.

Dia 17 Rongbuk – Camp Base Everest – Rongbuk.
9a etapa: Rongbuk (5030) – Camp Base Everest (5300) – Rongbuk (5030). 15 km. Podrem veure de prop la vida dels alpinistes i rememorar les grans gestes.

Dia 18 Rongbuk – Carretera Principal.
10a etapa: Iniciem l’etapa desfent el camí de Rongbuk a Paru i al Pang La (5200) sobre la caixa del camió (Aquesta part ja l’hem recorregut anteriorment en BTT i a més les pistes són en molt mal estat. Des del Pang La, ja sobre les bicis, baixem fins trobar la ruta principal al Nepal, 15 km. Després recorrem uns 20 km. més fins el lloc d’acampada (4300). Total etapa en BTT: 35 Km.

Dia 19 Carretera Principal – Gutsuo.
11a etapa: Pista principal (4300) – Tingri (4342) – Pista passat Gutsuo (4600). 95 km. La pista puja constantment i el nostre campament l’establirem molt a prop de la desviació que mena al camp base del Xixa Pangma.

Dia 20 Gutsuo – Nyalam.
12 etapa: Prop encreuament de la pista al Xixa (4600) – Lalung La (5050) – Nyalam (3750). 88 km. La pujada al Lalung La, 24 km, que ens permetrà, si el temps és clar, admirar el Xixa Pangma (8027). Després començarem el vertiginós descens. Nit en hotel molt bàsic.

Dia 21 Nyalam – Barabisse.
13 etapa: Nyalam (3750) – Zagmo (2300) – Barabisse (870). 74 km. Seguim el boig descens que ens traslladarà en poc espai, de les nevades muntanyes himalaienques fins el boscos tropicals. A Zagmo passarem les formalitats duaneres xineses i comiat del personal tibetà i del nostre camió d’assistència. A Kodari les nepaleses (Cas de que la burocràcia ens entretingui, caldrà fer nit entre Kodari i Barabisse). Una vegada entrats al Nepal no pot assegurar-se la presència constant del vehicle d’assistència degut als nombrosos talls de carretera que solen haver-hi. Nit en “hotel” encara més bàsic.

Dia 22 Barabisse – Kathmandú.
14à etapa i última: Barabisse (870) – Dolalghat (560) – Kathmandú (1300). 95 km. Ara trobarem més trànsit i la carretera és teòricament asfaltada. Durant l’etapa cal fer un desnivell de 1000 m de pujada per creuar un petit port (1500) i entrar a la vall de Kathmandú. També és probable que hi hagi alguns despreniments. En aquesta etapa tampoc podrem comptar amb seguretat amb el vehicle d’assistència. De totes maneres i per un sistema de canvi de vehicles, es baixaran els nostres equipatges fins l’hotel de Kathmandú. Nit en hotel.

Dia 23 Kathmandú.
Dia lliure a Kathmandú. Es pot aprofitar per visitar Patan o Bagdapur, dues poblacions de les rodalies. Les durbar tant de Patan com de Bagdapur són joies de l’art nepalès.

Dia 24 Kathmandú – Barcelona.
Dia lliure a Kathmandú. Trasllat a l’aeroport. Sortida del vol de tornada.

Dia 25 Barcelona.
Arribada a Barcelona.

El dia per dia s’intentarà seguir al màxim, però donada la dificultat del trajecte es podran alterar en funció del estat de les pistes, cansament dels participants o altres causes.

PREUS DES DE:
Grup de 6 o més: €/persona.
Grup de 5 o més:€/persona.
Grup de 4 o més:€/persona.
Grup de 3 o més:€/persona.
Suplement individual:  €/persona.

Aquests preus poden variar pel mercat de divises i canvis en el preu de les taxes.

EL PREU INCLOU:
Vol regular Barcelona – Kathmandú i retorn, tarifa “V” de Turkish Airlines, i Kathmandú – Lhasa, classe turista, amb 20 kgs. d’equipatge facturat i taxes dels bitllets incloses.
Trasllats a l’aeroport de Kathmandú i Lhasa.
Hotel Royal Singi**** o similar a Kathmandú en règim de dormir i esmorzar.
Hotel classe turista a Lhasa, en règim de dormir i esmorzar.
Lodges i hotels bàsics durant el recorregut, on n’hi hagi, en règim de dormir i esmorzar.
Tendes on s’hagi d’acampar.
Cuiner, desdejunis, dinars i sopars durant els dies d’acampada.
Camió d’assistència al Tibet i mini bus al Nepal quan es pugui.
Permís de circulació amb bicicleta pel Tíbet + Oficial d’enllaç.
Assegurança d’assistència en viatge.

EL PREU NO INCLOU:
Equip personal (bicicleta, sac de dormir, etc.).
Sobrepès en els vols (autoritzat 20 Kg. per persona en equip facturat/persona).
Les begudes i extres als hotels.
Visat pel Nepal.
Visat per Tibet (Xina).
Propines.
Altres assegurances.
Tot el no especificat.

NOTA:
El dia per dia s’intentarà seguir al màxim, però donada la dificultat del trajecte es podran alterar en funció del estat de les pistes, cansament dels principiants o altres causes.
Degut al tipus de recorregut i que durant forces dies serem una mica lluny dels centres assistencials, serà ALTAMENT RECOMANAT l’ús del CASC PROTECTOR.

TOP